Netin torakat

Torakat ovat aktiivisia pimeällä ja kun yllättäen sytytetään valot, niin niille tulee kiire lymytä piiloon. Facebookissa touhuaa samanlaisia olentoja, jotka ylläpitävät vastenmielisiä sivuja nimettöminä ja suoltavat törkeää tavaraa luottaen pimeyden suojaan.

Sytytetäänpä valot ja katsotaan mitä tapahtuu. Sivu Poliittisen korrektiuden parhaat aloitti toimintansa viime syksynä. Ylläpitäjä tehtailee yleensä kellon ympäri tympeitä, mutta sinänsä harmittomia kuvia, joissa ylistetään sotaa, fasismia, valkoisen rodun ylivaltaa ja piittaamatonta asennetta inhimillisyyteen.

Ilonsa kullakin, mutta röyhkeys näkyy ajan myötä kasvavan. Nyt nämä sankarit ovat ruvenneet esittelemään vastustajikseen mieltämiensä kuvia. Viestiin sisältyy perätön väite rikokseen syyllistymisestä ja selvä uhkaus aiheettomien lastensuojeluilmoitusten tekemisestä.

polkor1

Kommenttiosiossa sitten annetaan ymmärtää muitakin ikävyyksiä olevan tulossa tyyliin “nimi muistiin ja jakoon”.

polkor2

Nämä ihmiset eivät kykene koskaan keskustelemaan asioista, vaan menevät poikkeuksetta henkilökohtaisuuksiin. He tarvitsevat jonkun ihan oikean ihmisen, johon voivat kohdistaa vihansa. Heillä ei ole agendaa ja jos jonkinlainen ideologia onkin, niin he eivät edes yritä puolustaa sitä sanallisesti. He tuntevat vain uhkailun ja väkivallan kielen. Heidän sananvapauskäsityksensä on, että vain heillä on sananvapaus. Kaikki muut pitävät turpansa kiinni tai itkevät ja pitävät turpansa kiinni.

Miksi tämä asia on tärkeä? Christin Bergström sanoi sen itse facebook-päivityksessään:

  • Moi, jos viitsisitte niin käykää ilmiantamassa tämä sivusto Poliittisen korrektiuden parhaat. Saatteessa väitetään, että olisin Viikon patriootti-blogin takana. En ole, enkä koskaan julkaisisi ihmisten osoitetietoja ja henkilötunnuksia. Väite on vaarallinen siksi, koska olen kuullut tapauksista joissa epäiltyjen kotiovelle on tungeksittu porukalla ja hakattu. Suomen vastarintaliike on ollut osallisena myös muissa väkivaltaisuuksissa, mm Jyväskylän kirjastohyökkäyksessä, Pride-hyökkäyksessä, Dan Koivulaakson pahoinpitelyssä kaasusumuttimella jne. Saatteessa myös mainitaan kotipaikkakuntani ja lapseni.

Hyvät lukijat. Pyydän teiltä harvoin mitään, mutta nyt pyydän teitä kaikkia Facebookissa olevia ilmiantamaan tuon sairaan ja lakia rikkovan sivun. Jos tietäisin ylläpitäjän nimen, niin kertosin sen poliisille. Koska en tiedä, niin pelataan sitten sosiaalisen median säännöillä.

Vähän samaan aiheeseen liittyy toinen fb-yhteisö, joka näkyy ilmestyneen muutama päivä sitten. Sen on tehnyt joku minun henkilökohtainen kiusanhenkeni, mutta sivulla on vasta kolme tykkääjää. Jo tästä arvaan tekijän nimen ja tykkääjätkin ovat luultavasti hänen omia valeprofiilejaan. Minulla ei siis ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa: sakun fanit Identiteettivarkaus ei sinänsä ole vielä rikos, mutta jo kuvan luvaton käyttö tällaisessa yhteydessä on tekijänoikeusrikos. En tiedä mitä perustaja aikoo tuolla julkaista, mutta todennäköisesti hän suunnittelee tapansa mukaan kunnianloukkauksia, vainoamista ja viestintäliikenteen häiritsemistä.

Klikkailkaa saman tien tuokin sivu sammuksiin. Rikkaruohot on helpointa kitkeä versoina.

Kommentit (6)
  1. Marjo Muhonen
    10.5.2014, 18:46

    Järkyttävää,olen ilmiantanut sivun.Kiitos kirjoituksestasi!

  2. Ilmiantaminen tuntuu turhauttavalta. Facebook kyllä lupailee poistaa vihapuheen tms, mutta ilmiantoja tsekkaamassa on ilmeisesti ihmisiä, jotka eivät näe rasismissa jne mitään pahaa. Olen ilmiantanut maahanmuuttovastaisia sivuja, eikä niissä ollut FB:n mielestä mitään väärää, joten niitä ei suljettu. Sama kokemus tässä:

    http://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/ilmianto-1.1563875

Kommentointi suljettu.