Luotettavat lähteet

Julkisuusmylläkän nostattaneesta lausunnostaan Kauma kertoo saaneensa satoja sähköposteja ja tekstiviestejä.

– Arviolta 80 prosenttia niistä ovat olleet myönteisiä.

Kauma sanoo saaneensa paljon palautetta myös eri puolilla Suomea sosiaalitoimessa työskenteleviltä, jotka myöntävät, että tasavertaisuus ei välttämättä toteudu.

Näin sinnikkäästi jatkaa kansanedustaja ja Espoon Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pia Kauma huhuihin perustuvaa parjauskampanjaansa. Kauma ei myönnä erehtyneensä, vaan suorastaan väittää virkavastuulla toimivien sosiaaliviranomaisten valehtelevan. Tukenaan hänellä on taas kansalaisilta saamansa palaute. Nyt palautetta ovat antaneet kuulemma myös “eri puolilla Suomea sosiaalitoimessa työskentelevät”.

Kyllä minäkin tuon palautteen tiedän. Saan sitä jokaiseen juttuuni, mutta toisin kuin Kaumaa ei minua kehuta. Se johtuu siitä, että nojaan sanomani lakiin, lain nojalla annettuihin soveltamisohjeisiin ja asiantuntijoiden omalla nimellään kertomaan. Kauma nojaa niihin, jotka ovat joskus mahdollisesti kuulleet jonkun kuulleen jotain.

Näillä jotain kuulleilla on muuten harvinaisen paljon hölösuisia sukulaisia ja tuttavia sosiaalitoimessa töissä. Vielä pari vuotta sitten yleensä väitettiin kaverin kuulleen jotain sossussa töissä olevalta, mutta nykyisin täsmälleen samat henkilöt ovat ruvenneet kuulemaan asioita suoraan itse. Tällaisen kuulijan puheita uskova ei tiedä yhtään mitään viranomaisen salassapitovelvollisuudesta. Sanotaan se nyt vielä kerran: Sosiaalityöntekijät eivät saa kertoa eivätkä kerro asiakkaidensa asioista ulkopuolisille.

Huomiota kiinnittää Kauman väite sosiaalitoimessa työskenetelevien antamaan palautteeseen hänelle itselleen. Uskallan väittää Kauman valehtelevan. Jos joku sosiaalitoimessa oikeasti työskentelevä on hänelle jotain kertonut eriarvoisesta kohtelusta, niin kansanedustajana ja lainkuuliaisena kansalaisena Kauman velvollisuus on viedä asia eteenpäin. Oletan nimittäin, että nämä sosiaalivirkailijat ovat ottaneet yhteyttä omalla nimellään. Jos eivät ole, niin silloin heidän todistusarvonsa on tasan nolla. Kaumalta voi ihan hyvin kysyä, että joko olet lakannut uskomasta nimettömiin valheisiin.

Kauma alkaa muistuttaa Putouksen sketsihahmoa, mutta se on hänen häpeänsä. Varsinaisen silminnäkijän lausunnon rysäytti “ihmisaktivisti” Karin Toivola sanomalehti Pohjalaisen yleisönosastossa. Hän oli ihan omin silmin nähnyt maahanmuuttajan ostavan kaupasta suklaata kassillisen verran. Hänelle ei tullut mieleen miettiä mitään muuta vaihtoehtoa kuin epäillä yhteiskunnan tukia käytettävän väärin.Tällainen hävyttömyys sai hänet vaatimaan elintasovalvojien palkkaamista tarkkailemaan maahanmuuttajien ostoksia.

Onko tämä kansa ihan oikeasti näin käsittämättömän tyhmää, epäluuloista, kaunaista ja kateellista? Sanoin joskus puolitoista vuotta sitten piruuttani, että kohta joku esittelee Lieksan S-Marketin roskiksesta löytyneen karamellipaperin todisteena maahanmuuttajien hyysäämisestä. Epäilen, että kohta Kauma tai joku “ihmisaktivisti” muuttaa tämänkin ajatuksen todeksi.

Kommentit (14)
  1. En kyllä ihmettelisi, vaikka poimisi idean suoraan sinulta ja väittäisi sitä omakseen, sitten vielä nostaisi kanteen sinua kohtaan…

  2. >Sosiaalityöntekijät eivät saa kertoa eivätkä kerro asiakkaidensa asioista ulkopuolisille.
    Ihailtavaa naivisuutta. Kukaan ei varmastikaan myöskään aja ylinopeutta koska laki kieltää sen.

    Minulle on lyhyen elämäni aikana kertonut salassapidettäviä asioita luultavasti noin 90% ystävistäni joilla työn puolesta on jotain salassapidettävää. Ehkä olen elänyt elämäni huonossa seurassa, mutta niin kovin usein tuttavani lause alkaa “älä sitten kerro kenellekään, mutta…”

Kommentointi suljettu.