Alkulähde

Joku viisas on joskus sanonut, että totuus on mikä tahansa älyttömyys, minkä joku sattuu uskomaan.

Facebookin rasismin ja fasismin vastainen sivu Paljastettu 3 jakoi tänään kuvakaappauksen, jossa paljastettiin Pia Kauman innolla levittämän maahanmuuttajien lastenvaunuja koskevan urbaanitarinan synty tai ainakin kirjallinen alkulähde. Se oli Jussi Halla-ahon nykyistä Scriptaa edeltävä Vieraskirja 26.1.2006 ja kirjoittajana Halla-aho itse vastaamassa nimimerkki Embon viestiin:

lastenvaunut 2006 j h-a vieraskirja

Kun nimimerkki Herja rohkenee epäillä tarinan paikkansapitävyyttä, niin Halla-aho vastaa:

En nyt muista, mistä sen kuulin. Mielestäni jostakin kunnioitettavasta tiedotusvälineestä. Kyllä kai jollakulla muullakin on tästä asiasta havainto?

Halla-aho kertoi jostain kuulemansa tarinan tai keksi sen itse. Ainakaan tähän päivään mennessä ei yksikään sosiaalityöntekijä tai edes Suomessa asuva somali ole kuullut vaunuiässä olevan lapsen hengen jäämisestä asumaan vaunuihin.

Halla-aho sanoi kuitenkin kuullensa sen “jostain kunnioitettavasta tiedotusvälineestä”, mutta ei tietenkään täsmentänyt lähdettään. Keskustelu löytyy täältä ja valitettavasti sieltä löytyy paljon muutakin Halla-ahon opetuslasten ajatuksiin itämään jäänyttä ja nykyisin rumaa hedelmää kantavaa:

Kyllä kai ihmiset, niin mustat kuin valkoisetkin, tietävät intuitiivisesti, että mustat ovat keskimäärin vaarallisempia kuin valkoiset. Stressihormonien lisääntyminen kontaktitilanteissa on luonnollinen defenssi eikä mikään ennakkoluulo.

Lastenvaunutarina on siis lähtenyt Vieraskirjasta liikkeelle ja kulkenut suusta suuhun yli kahdeksan vuotta ilman että kukaan on tiennyt sen alkuperää. Urbaanitarinoiden alkuperää ei yleensäkään tiedetä, vaan leviämiseen riittää tarinan kutkuttavuus ja kiihottavuus.

Tässä tapauksessa tarina oli inhottava ja osui otolliseen maaperään. Legenda levisi luettuna ja suusta suuhun levitettynä, kunnes siitä muodostui totuus uskomaan halukkaille. Siitä muodostui niin suuri totuus, että jopa Espoon valtuuston kokoomusryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Kauma käytti sitä tukien leikkauspyrkimystensä todisteena.

Halla-aho kirjoitteli Vieraskirjaansa vuosikausia ja pääsi vihreälle oksalle narrattaviensa äänillä. Tuskinpa häneltä liikenee Brysselissä montakaan ajatusta vaikkapa lieksalaisille äänestäjilleen, joita kävi viime talvena manipuloimassa.

Mutta ei se mitään, Lieksassa ainakin tiedetään maahanmuuttajien saavan tuliterät lastenvaunut joka lapselle. Milloin saamme poliitikon, joka vakavalla naamalla kertoo tarinaa haamuliftarista, ryömivästä maksasta tai pakastetusta isoäidistä?

Tässä on muuten se Halla-ahon tarkoittama luotettavan tiedotusvälineen juttu. Siinä ei puhuta mitään somaleista eikä uskonnosta.

alkulähde

puheenaiheet yhteiskunta
Kommentit (30)
  1. Joni Pelkonen
    18.9.2014, 08:50

    Halla-aho on siis joko jo kahdeksan vuotta elänyt fantasia aailmassa tajuamatta itsekään eroa todellisuuden ja mielikuvituksensa välillä, tai hän ei ole ikinä ollutkaan mikään “maahanmuuttokriittinen” tai “huolestunut kansalainen” vaan ihminen kaikkein vastenmielisintä tyyppiä, itsekeksimiään rasistisia valheita tarkoituksella levittävä rasisti.

  2. Riinamari Lahtinen
    18.9.2014, 10:26

    Ei voi olla totta. Hävettää olla suomalainen jos osa meistä kehtaa tollaselle pölvästille äänensä antaa. Mutta säästetään vaan koulutuksesta. Saatana.

Kommentointi suljettu.