Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tärkein joustovara

Pääasiassa julkisen sektorin ostopalveluja tuottava Med Group on soittanut noin 360 työntekijälleen ja ehdottanut tuntipalkkojen alentamista 13,02 eurosta 10,80 euroon. Kaikki, joille palkanalennusta on ehdotettu, ovat vammaisten avustajapalvelutehtävissä. Palkkoja halutaan pienentää, koska palveluiden tilaajat ovat siirtymässä maksusitoumuksesta palveluseteliin eikä palvelusetelin arvo tuota yhtä suurta voittoa kuin tähän asti käytetty kunnan maksusitoumus. Näin kertoi Ilta-Sanomat eilen.

Med Group tahkoaa miljoonavoittoa ja noin 85 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee julkiselta sektorilta eli verovaroista. Liiketoiminta on ollut kasvussa: kun Med Group -konsernin liikevaihto 2012 oli 30,5 miljoonaa euroa, nousi se viime vuonna 39,3 miljoonaan. Liikevoitto nousi vuoden 2012 reilusta puolesta miljoonasta 3,2 miljoonaan. Kun palveluseteliin siirtyminen uhkaa pienentää voittoa, niin erotuksen maksavat työntekijät.

Unohtakaa puheet työntekijöistä yritysten tärkeimpänä voimavarana. He ovat pelkkä kuluerä ja yritysten tärkein joustovara. Tässä tapauksessa näyttää siltä, että jopa uhkailua ja kiristystä käytetään joustovaran taivuttelukeinona. Palkkaneuvottelut käydään pelkällä puhelinsoitolla ja ”neuvottelun” sisältö on tylysti ota tai jätä. Palkanalennuksesta kieltäytyvät huomaavat oman työpaikkansa olevan haettavana, vaikka heitä ei ole edes irtisanottu.

Työmarkkinat ovat kovaa vauhtia muuttumassa isäntien markkinoiksi. Työttömiä on niin paljon, että palkkansa alentamisesta kieltäytyvät voidaan milloin tahansa korvata vähempään tyytyvillä. Oven takana riittää jonoa.

Tätä kehitystä vauhdittaa julkisen sektorin ostopalveluiden lisääntyminen. Tuskin kukaan voi edes kuvitella, että kunta kohtelisi omia työntekijöitään tällä tavalla. Ei niiden tarvitsekaan, koska ne ovat ulkoistaneet työntekijöiden huonon kohtelun yksityisille palvelutuotannon mukana. Yksityiset puolestaan siirtävät myös yrittäjäriskin kantamisen työntekijöilleen.

Juttuhan toimii näin:

Julkinen sektori tuottaa lakisääteiset palvelut itse tai hankkii ne ostopalveluna. Ostopalveluihin siirtyminen tekee kunnista pelkän kilpailutusviranomaisen ja liukuhihnan, jolla verovaroja siirretään yrityksille. Yritykset siirtävät yrittäjäriskin työntekijöille. Jos jokin häiriötekijä – kuten tässä tapauksessa palveluseteliin siirtyminen – uhkaa pienentää voittoa, niin erotus otetaan työntekijöiden selkänahasta.

Joustovara joustaa.