Joulun henki

Viime jouluna fb-yhteisö Paljastettu 4 muokkasi erään perheenäidin lapsestaan julkaiseman kotivideon pelottelutarkoituksessa. Viesti oli selvä: älä arvostele äärioikeistoa, tai käy huonosti.

Nyt tämä joulun pahahenki on taas ollut tavallista aktiivisempi. Äärioikeiston pelottelutaktiikkaan näkyy kuuluvan nettiterrori juuri joulun aikaan, jolloin normaalit kansalaiset haluaisivat olla rauhassa läheistensä kanssa. Se ei sovi näille, vaan he haluavat levittää omaa viestiään: Älä vastusta meitä, tai sinun maineesi mustataan. Ole hiljaa, sillä me päätämme kuka saa sanoa ja mitä.

Paljastettu 4 julkaisi videon, joka leimaa minut ja muutaman muun sivustoa kritisoineen pedofiileiksi. En linkitä tätä tekelettä, mutta jos luulette vatsanne kestävän, niin käykää katsomassa se tuolta sivulta. Tässä yksi otos malliksi:

Näyttökuva (69)_snip

Paljastettu 4 on pari päivää väittänyt minun olevan paitsi pedofiili, niin myös kiljun valmistaja ja myyjä. Osoitettani on julkaistu kehoituksin käydä ostamassa kiljua. Lisäksi olen sivun mukaan myös huumeiden käyttäjä ja alkoholisti.

En ole ainoa sivulle päätynyt. Sinne päätyy jokainen, joka arvostelee äärioikeiston toimintaa. Sinne päätyi myös nainen, joka antoi nettiflirttailua omana itsenään harjoittaneelle ylläpitäjälle pakit. Nainen on leimattu pirihuoraksi, koska hän ei osannut olla tälle äärioikeiston törkeimmälle nettiterroristille mieliksi.

Miksi sanon tätä toimijaa äärioikeistolaiseksi? Siksi, että hän on omasta mielestään poliittinen toimija. Hän katsoo olevansa heikomman puolella punikkien harjoittamaa terroria vastaan:

p4 o politiikkaa

Tällä tyypillä ei selvästikään ole kaikki kohdallaan, mutta hän on äärioikeistolle hyödyllinen ja helposti uhrattava rivimies. Hän kelpaa hyvin vaientamaan kriittisiä ääniä terrorilla.

Sananvapaudesta tässä on kysymys. Jos mukavuudenhalusta vaikenette nyt, niin ette puhu enää koskaan. Äärioikeisto määrää kuka saa puhua ja mitä. Lainaan tähän omaa tekstiäni vuoden takaa:

Ei kuulu minulle, niinkö sanotte? Ei kuulukaan, jos olette äärioikeistolaisten kanssa kaikesta samaa mieltä. Ei kosketa teitä, jos haluatte ajaa kaikki ulkomaalaiset pois maasta ja karkottaa samalla myös kaikki viherpunikkihyysärit. Ei kosketa teitä, jos olette valmiit taluttamaan montun syrjälle kaikki vähänkään vasemmalle kallellaan olevat. Muistutan kuitenkin, että näiden äärioikeistolaisten mielestä kaikki heidän kanssaan vähänkään eri mieltä olevat ovat vasemmalle kallellaan. Heille kokoomuslainen on kommunisti siinä missä lähimmäisenrakkautta korostava kristillinenkin.

Onhan sitten poliisi ja nettipoliisi, niinkö sanotte? Joulukuun 1. päivänä sain oikein pikavauhtia Itä-Suomen syyttäjänvirastosta päätöksen olla aloittamatta esitutkintaa Paljastettu 4:stä. Ei rikosta ja jos onkin, niin odotettavissa oleva rangaistus ei ole järkevässä suhteessa esitutkinnasta aiheutuviin kustannuksiin.

Olen lähettänyt yksityisviestiä useammallekin nettipoliisille, mutta yksikään ei ole vaivautunut edes vastaamaan saati kommentoimaan tuolla sivulla. Mieleen tulee väkisin nettipoliisi Marko ”Fobba” Forssin taannoinen reagointi vastaavanlaiseen tapaukseen. Hänen mielestään kyse oli silloin ääripäiden välisestä rähinästä, johon ei kannata sekaantua.

Jos nettipoliisi pitää 57-vuotiasta juristia ja SDP:n kunnanvaltuutettua ääripäänä, niin haluaisinpa tietää mihin kohtaan poliisi sijoittaa itsensä eli missä se keskikohta sijaitsee.

En näe muuta keinoa kuin virtuaalisen sakinhivutuksen. Jos käännätte toisen posken, niin saatte pyöritellä päätänne koko ajan, kyllä niitä iskuja sataa. Jos kyyristytte pelosta tai mukavuudenhalusta, niin kyyristelette varmasti loppuikänne.

Muistakaa: Jos nyt vaikenette, niin tulevaisuudessa ette enää puhu ilman lupaa.

Kommentit (13)
  1. lady manhattan
    26.12.2014, 11:23

    Niin, ennen vanhaan nämä yksinäiset, elinkeinonsa, perheensä ja ystävänsä menettäneet tapasivat tappaa itsensä liikaa juotuaan joulun vapaapäivinä.

    Nykyisin pääsevät purkamaan ahdistustaan nettiin ja saavat sitä kautta kosketuksen tavallisiin ihmisiin ja voivat jatkaa jouluharrastustaan vuodesta toiseen.

  2. Tein ilmoituksen tuosta sivusta FB:n ylläpidolle, mutta eivät absoluuttisessa viisaudessaan näe sivussa mitään väärää. Tein ilmoituksen uudestaan, mutta epäilen, että vastaus on sama.

Kommentointi suljettu.