Piiskuri palkkatuella

Palkkatukea myönnetään jatkossa ensisijaisesti yrityksille, jotka työllistävät henkilön, jonka osaamisessa on puutteita. Lisäksi palkkatukeen käytettävät määrärahat pienenvät huomattavasi. Näin kertoi Turun Sanomat.

Juuan ja Kolin alueen paikallislehti Vaarojen Sanomat kertoi tänään, että Pohjois-Karjalan ely-keskus on jo tiukentanut palkkatuen myöntämisen ehtoja. Esimerkiksi Juuan Työttömät ry:lle ei myönnetä palkkatukea ollenkaan, koska sillä ei ole meneillään mitään työllistämisprojektia. Projekti on ehdoton ehto palkkatuen myöntämiselle. Palkkatukea ei myönnetä ilman erityisehtoja tavallisten työntekijöiden palkkaamiseen. Joihinkin töihin tukea kuitenkin myönnetään auliisti.

Eräs lukijani lähetti minulle saamansa työhönosoituksen:

orjatyötarjous

Palkkatukea myönnetään työpajan ohjaajan palkkaamiseen ja kuten tiedetään, niin työpajoilla työttömät tekevät palkatonta työtä kuntouttavan työtoiminnan nimellä.

Tässä tapauksessa työpaja keskittyy kaupungin kiinteistönhoitoon, rakennustoimintaan ja viherrakentamiseen. Nämä tehtävät kuuluvat kunnan tehtäviin luonnollisena osana. Ulvilan kaupunki hoitaa lisääntyvässä määrin kiinteistöjen huoltotöitä, rakennustoimintaa ja viherrakentamista palkattomalla työvoimalla ja saa palkkatukea työnohjaajan palkkaamiseen.

Piiskuri on palkkatukensa ansainnut, mutta varsinainen työ teetetään palkattomalla työvoimalla lain korvaavan työn kieltoa iloisesti rikkoen. Sivumennen sanoen tässä työhönosoituksessa rikotaan myös perustuslain takaamaa asuinpaikan valinnan vapautta edellyttämällä ulvilalaisuutta.

Julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain 7 luvun 2 §:n mukaan Te-toimisto saa asettaa palkkatuen myöntämiselle tarpeelliseksi katsomiaan ehtoja, mutta ei sentään vastoin perustuslakia. Se on kuitenkin pikkujuttu tässä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia lakeja rikkovassa palkattoman työvoiman käytön buumissa.

Yhä lisääntyvässä määrin suunnilleen kaikki suorittava työ teetetään palkatta työkokeiluna tai kuntouttavana työtoimintana ja vain ohjaajat ja muut orjapiiskurit saavat palkkaa. Entistä useammin sen piiskurin palkan maksaa yhteiskunta palkkatukena. Toiminta on täysin ohjailtua ja sen tavoitteena on palkattoman työn lisääminen.

Tämäkään ei hätkäytä itsensä turvatuksi tuntevia vakioarvostelijoitani. Heidän mielestään on taas vain hyvä, että työttömät tekevät yhteiskunnalle hyödyllistä työtä ja että joku ohjaaja saa siitä palkkaa. He elävät yhä edelleen siinä uskossa, että tämä työelämän sairas kehitys ei millään tavalla tule koskettamaan heitä itseään. Ehkä he jo seuraavissa yt-neuvotteluissa tulevat toisiin ajatuksiin, kun heidät korvataan palkattomalla työvoimalla.

Kerrotaan vielä, että tässä tapauksessa työpaja ei saanut piiskuria. Työtarjouksen saaja ilmoitti työn olevan moraalitonta ja eettisesti arveluttavaa ja selvisi kieltäytymisestään ilman sanktioita. TE-toimisto tietää siis itsekin toimintansa olevan moraalitonta. Mahdollisista laittomuuksistahan siellä ei ole ennekään piitattu, koska TE-toimistot toteuttavat vain valtiovallan määräämää työelämän muutosta kohti orjayhteiskuntaa.

Kommentit (28)
  1. Tämä on kyllä minusta taas jälleen kerran laadukkaasti laadittu lakiin ja asetuksiin lujasti nojaava kirjoitus, joka ei jätä varaa tulkinnoille. Jonka vielä oikeaksi todistaa tämä:


    Kerrotaan vielä, että tässä tapauksessa työpaja ei saanut piiskuria. Työtarjouksen saaja ilmoitti työn olevan moraalitonta ja eettisesti arveluttavaa ja selvisi kieltäytymisestään ilman sanktioita. TE-toimisto tietää siis itsekin toimintansa olevan moraalitonta. Mahdollisista laittomuuksistahan siellä ei ole ennekään piitattu, koska TE-toimistot toteuttavat vain valtiovallan määräämää työelämän muutosta kohti orjayhteiskuntaa.

    Eli TE-toimistoissakin ollaan kartalla tilanteesta ainakin välillä tai viimeistään silloin, kun joku heille asiaa valaisee kädestä pitäen. Mutta se ei näytä häiritsevän ollenkaan TE-toimistoissa, kun säädettyjä asetuksia ja lakipykäliä rikotaan vain kokeillakseen menisikö tämäkin läpi.

    Ja TE-toimiston kiinni jäädessäkin lakien ja asetusten vastaisesta toiminnasta, niin seuraamukset on nollatasoa TE-toimistoille kun asiaan puututaan yleensä työttömien suunnalta, jotka vielä pyrkii pitämään moraalin korkealla.

    Ja se moraali nyt enää tuntuu olevan lähes tulkoon työttömien ja harvojen järjissään olevien ihmisten varassa mitä tulee työttömyyden hoitoon.

  2. Hienoa että työhönohjaaja kandittaatti ei saanut karenssia mutta tuota rataa työhönohjaajiksi valikoituvat ne, jotka ryhtyisivät riemu rinnoin tehtävään jopa palkatta. Ja tuo tarkoittaa myös sitä, että palkattomien työntekijöiden ilmpiiri pajoilla käy vaikeaksi ja saattaapa poliisikin joutua puuttumaan pajojen henkilöiden keskinäisiin riitoihin.

Kommentointi suljettu.