Otetaan köyhiltä!

Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitean mukaan Suomen sosiaaliturvaetuuksien vähimmäistaso on riittämätön ja Suomi joutuu neuvoston sosiaalisen peruskirjan rikkomisesta järjestön tarkkailulistalle. Samalle listalle päätyivät mm. Armenia, Bulgaria, Moldova, Romania ja Venäjä.

Näin kertoi City-lehti neljä päivää sitten. Eilen kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz julkaisi oman leikkauslistansa, jonka toteuttaminen kurittaisi köyhiä lisää ja varmistaisi tuolla listalla pysymisen. Häveliäästi leikkauslista on Zyskowiczin omissa nimissään tekemä, mutta ei tarvitse olla kummoinen ennustaja arvatakseen sen noudattelevan keskeisiltä osiltaan koko puolueen linjaa.

Zyskowicz on ainakin johdonmukainen. Hän on jo vuosikausia julistanut, että Suomessa ei oikeastaan ole rikkaita ja jos onkin, niin heillä ei ole rahaa. Siksi heidän verotustaan ei voi kiristää, vaan on otettava köyhiltä.

Ensimmäisenä listalla komeilee kaikkien kotitalouksille menevien Kelan maksamien suorien tulonsiirtojen jäädyttäminen vaalikaudeksi. Tämä toisi 870 miljoonan euron säästöt.
Kaikkien pienituloisimpien asemaan tämä ei vaikuttaisi, koska kunnalliseen toimeentulotukeen tehtäisiin täydet indeksitarkistukset.

Zyskowicz siis säästäisi näppärästi Kelan myöntämistä tuista ja siirtäisi tästä aiheutuvat kustannukset suoraan kuntien maksamaan toimeentulotukeen. On ihan selvää, että saamatta jäävä Kelan etuuden indeksikorotus näkyisi lisääntyvinä toimeentulotukihakemuksina ja tarveharkintaisen toimeentulotuen kasvuna. Valtio säästäisi, mutta kunnat kärsisivät.

Seuraavaksi Zyskowicz käy työttömien kimppuun vaatimalla ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentämistä 400-500 päivästä 250 päivään.Tämä kannustaisi työttömiä aktiiviseen työnhakuun. Sitä Zyskowizc ei tietenkään kerro miten maan 363 000 työtöntä työnhakijaa saadaan survottua 15 080 avoimena olevaan työpaikkaan, mutta eipä sitä ole osannut kertoa kukaan mukaan. Tärkeintä on syyllistää työttömät omasta tilanteestaan ja antaa heille keppiä.

Sitten ovat kuritusvuorossa opiskelijat. Heidän opintotukeaan pitäisi muuttaa kannustavammaksi ja lainapainotteimmaksi. Kannustavuus tarkoittanee tukien tiukkaa sitomista opintojen etenemiseen ja lainapainotteisuus sitä, että köyhien jälkikasvu ei velkaantumisen pelossa veisi opiskelupaikkoja rikkaiden tolloimmiltakaan jälkeläisiltä.

Yksityisen hammashuollon Kela-korvausten poistamisella Zyskowicz säästäisi 100 miljoonaa euroa. Minun on vaikea ymmärtää miksi juuri yksityisen hammashoiden Kela-korvauksista pitäisi säästää samaan aikaan kuin saman puolueen ministeri Laura Räty ajaa pontevasti koko terveydenhoidon yksityistämistä veronmaksajien rahoilla. Rädyn korostama asiakkaan oikeus valita joko yksityinen tai julkinen terveydenhoito tarkoittaa juuri sitä, että hintaeron maksaisi yhteiskunta verovaroista. Ehkä ajatuksena on, että ei köyhä hampaita tarvitse, koska ei hänellä kohta ole varaa syödäkään.

Ja lista jatkuu, lukekaa itse. On joukkoon mahtunut huumoriakin, kuten vaikkapa julkisen sektorin työaikojen pidentäminen 15 minuutilla ja tupakoinnin kieltäminen lailla. Kaiken kaikkiaan Zyskowicz ansaitsee kiitoksen tällaisen listan julkaisemisesta. Toivottavasti Kokoomus ottaa sen sellaisenaan vaaliohjelmaansa ja varmistaa rökäletappion vaaleissa.

 

Kommentit (41)
 1. pitkäaikaistyötön
  24.2.2015, 11:58

  Tragikoomisinta Setä-Benin ulostulossa oli se kun hän kertoi noudattaneensa Sauli Niinistön periaatetta “jokaisen on luovuttava jostain”. Setä-Benin tulkinta tasapuolisesta luopumisesta oli pääpiirteissään se, että hyvätuloisten etuja jäädytetään ja köyhien etuja leikataan.

  Leikkauslistoja osaa laatia kuka tahansa. Ei tarvitse kuin ottaa valtion budjetti tai tilinpäätös ja alkaa valikoimaan oman halunsa mukaan. Huomattavasti suurempia kykyjä vaaditaan, jos haluaa suunnitella, miten yhteiskunnan tarvitsemat toiminnot toteutetaan mahdollisimman tehokkaasti ja taloudellisesti ja siten, että jokainen saa elää ihmisarvoista elämää.

 2. Jepulisjepsis
  24.2.2015, 13:57

  Otetaan köyhiltä. Niimpä.

  Oheinen kommentoija selitti jo kertaalleen todellisen ongelman ytimen, mitä yhteiskuntamme jo vuosikymmeniä jatkunut rahanpuute ja talouskriisi johtuu.
  http://satitemp.esy.es/2015/02/taas-on-tyollistetty/#comment-33502

  Kuvittelen, että tämä kiinnostaisi, mutta eipä näköjään kiinnosta ketään. Valitetaan vain asian ohi.

  Töitä, töitä ja vielä kerran töitä. Töitä pitää olla. Työ on kivaa. Ilman töitä, ei olisi töitä, ja se tarkoittaisi sitä että ihmiset olisi työttömiä.

  Mitäpä jos tämä koko systeemi käännettäisiinkin niin, että koko tämän “ongelman” alku ja juuri on se, että ei ole rahaa? Onko ymmärretty ?

  Pankeilla kun ei ole käytännössä mitään rajoitusta kuinka paljon ne voivat luoda rahaa. Esim. UK:ssa reservivaatimus on 0%. Vakavaraisuusvaatimuksetkin ovat vähän kyseenalaisia.)

  Jos rahanluontioikeutta ei palauteta valtiolle millään poliittisella päätöksellä ei ole mitään merkitystä. Jo se, että tämä oikeus on annettu yksityisille yrityksille (rahajärjestelmämme ei ole osa yhteiskuntaamme; se on yksityinen kansainvälinen rikoshanke) mahdollisuudeksi velkaannuttaa niitä joilla tätä mahdollisuutta ei ole, on todella rikollista. Se mahdollistaa orjuuttamisen velalla, ja omaisuuksien varastamisen näiden rahanväärentäjien haltuun.

  Se joka hallitsee valtion rahaa, hallitsee koko valtiota.
  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2013/08/04/yksityiset-liikepankit-luovat-myontamansa-lainat-tyhjasta-miksi-tasta-vaietaan/

  Se joka luo uutta rahaa saa vastikkeetonta hyötyä. Rahan luojaa kannattaa verrata rahan väärentäjään. Rahan luoja ei tee mitään työtä, jotta tuottaisi hyödykkeitä tai palveluita, mutta laimentaa kaikkien muiden käyttämän rahan arvoa. Jo kuninkaat aikoinaan sekoittivat arvottomampia metalleja kolikoihin luoden näin vastikkeettomasti vaurautta itselleen. Rahan luoja varastaa muilta.

  Jos valtio loisi valuutan, jota käytämme meidän ei tarvitsisi maksaa korkokuluja ulkomaisille pankeille. Käytännössähän maksamme tyhjästä. Oman keskuspankin avulla voisimme itsekin luoda oman valuuttamme, tyhjästä. Se mikä valuutan arvo on, riippuu siitä montako rahayksikköä on kierrossa.

  Nyt olemme menettäneet 1990-luvulta tähän päivään 74126 miljonaa euroa pelkkinä korkokuluina. Aikaisempia kuluja ei Suomen pankin nettisivuilta ole saatavilla. Hulluinta aikoinaan 1980-luvulla oli, että valtio otti velkaa ulkomailta, vaikka meillä oli vielä omakin valuutta käytettävissä.

  Olen jo vuosia yrittänyt puhua tästä asiasta, sen saamatta mitään reaktiota tms. yhtään kenessäkään. Kansa ei ole lähtenyt kaduille tms. ja käyttäytyy kuten aina ennenkin – lammasmaisen välinpitämättömästi. Ja kuuntelee “asiantuntijoita” jotka puhuvat jatkuvasti tämän asian ohi.

  Vaikka tämä rahanluonti asia on hämmästyttävän yksinkertainen ja tämän rahanluontioikeuden takia on käyty jopa verisiä sotia.

  Kaikki valtapoliitikkomme ja kaikki merkittävät puolueemme palvelevat pankkiireita; kansa saa heidän puolestaan vaikka kuolla. Velkarahajärjestelmää tuetaan ”leikkauksilla”, ”säästämisillä” ja ”rakenneuudistuksilla”, vaikka niistä ei ole mitään apua.

  Pelkkää itsetuhon edistämistä on yrittää keksiä keinoja pelastautua tai parantaa elämisen edellytyksiä rikollisten käsissä olevan rahahuijausjärjestelmän sisällä !

  On suorastaan narrin hommaa hoitaa velkarahajärjestelmässä tapahtuvaa automaattista talouden kuristumista puolueiden ehdottamilla ”sopeutustoimilla.” On narrin hommaa yrittää sopeutua velkahirressä roikkumiseen ja kansan tuhoutumiseen. Jos joku tosissaan haluaa parantaa maamme oloja, hänen tulee kiskoa tämä EURO -niminen liikepankkirahajärjestelmä juurineen maasta pois.

  Täällä olisi ratkaisuja:
  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2014/03/24/eroon-veloista-osa-1/

Kommentointi suljettu.