Viisasten kerho

Viime aikoina monet poliitikot ovat kertoneet saaneensa vihapostia näin vaalien alla. Minä en ole edes ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta saan vihapostia jatkuvasti. Asialla ovat ns. maahanmuuttokriittiset, muuten vain äärioikeistolaiset, hullut ja humalaiset. Usein he ovat näitä kaikkia yhdessä ja samassa persoonassa.

Facebookiin on perustettu ties kuinka monta viharyhmää ihan vain minua varten. Yhteistä kaikille on, että perustajina ovat aina sama tai samat henkilöt. Sen näkee kolmesta asiasta. Perustaja ei osaa yhdyssanoja. Samat postaukset kiertävät kaikissa ryhmissä. Kommentoijat ovat aina samoja.

Olen ennenkin kertonut törkyryhmä Paljastettu 4 :n edesottamuksista. Sen ylläpitäjä syyllistyy jatkuvasti törkeisiin kunnianloukkauksiin ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, mutta Facebookin ylläpidon mielestä se ei riko yhteisösääntöjä. Itä-Suomen syyttäjänviraston mukaan se ei riko lakia tai jos rikkookin, niin asian tutkiminen tulee liian kalliiksi.

Ylläpitäjä pysyttelee miehekkäästi piilossa, mutta ympärilleen hän näkyy keräävän jatkuvasti vähemmän varovaisia hölmöjä. Olen ennenkin sanonut, että minä en hyssyttele, vaan kerron mitä netissä tapahtuu. Eräs salolainen varavaltuutettu, sosiaalilautakunnan jäsen ja käräjäoikeuden lautamies on monille lukijoilleni vanha tuttu, mutta tällä kertaa en puhu tästä perussuomalaisen puolueen negatiivisesta mainoksesta.

Puhun tämän viisasten kerhon uudesta tomppelista, joka Paljastettu 4:n sivulla vähän aikaa lällätettyään päätti rohkeasti lähettää minulle yksityisviestin: mike strutter yv 26.2.15

Paljastettu 4:n sivulla hän jatkaa samasta, ehkä itselleen hyvinkin läheisestä aiheesta:

j sillman

Tämä “Mike Strutter” näkyy olevan niin alkeellinen tapaus, että on jättänyt URL-osoitteeseen oikean nimensä:

sillvan url

Asialla näyttää siis olevan Jarno Sillvan ja googlettamalla hänestä löytyy aika paljon tietoa. Etsikää ja ihmetelkää, jos kiinnostaa.

Minä ihmettelen mihin nämä tyypit oikein pyrkivät. Se nyt on selvää, että vakiorääkyjät haluavat itse kirjoitustaidottomina ja ilmeisen kateuksissaan vaientaa minut, mutta se on tunnetusti turhaa. Mutta mikä saa nämä minulle ennestään tuntemattomat hyppäämään näin raivokkaasti mukaan? Onko tämäkään Sillvan koskaan lukenut yhtään blogijuttuani ja onko hänellä aavistustakaan mistä aiheista yleensä kirjoittelen? Epäilen, että ei ole lukenut eikä ole aavstustakaan. Hän on vain näiltä vihasivuilta oppinut, että kyseessä on vihattava mädättäjä.

Halveksin suunnattomasti tällaisia ihmisiä enkä osaa edes sääliä heitä. He toimivat kuin robotit tai pahimman lajin laumasielut. Sanalla sanoen he ovat omaan ajatteluun kykenemättömiä typeryksiä.

Kamalinta asiassa on, että nämä luulevat käyvänsä poliittista debattia. Ilkeyksissäni epäilen sen johtuvat Timo Soinin julistuksesta, jonka mukaan sinun mielipiteesi ei voi olla väärä, koska se on sinun mielipiteesi.

Minulla on näille tyypeille terveisiä: Opetelkaa äidinkielen alkeet, opetelkaa ajattelun alkeet ja opetelkaa käytöstapojen alkeet. Jos teidän “mielipiteenne” on edelleen yhtä tomppelimainen, niin jakakaa se vain muiden yhtä alkeellisesti ajattelevien kanssa.

Rypekää omassa saastassanne ihan keskenänne.

Kommentit (31)
 1. Mari Miikkulainen
  27.2.2015, 01:33

  Nää tyypit ei vaan oikein mahdu tajuntaan. Voimattomaksi tuntee olonsa, jos näille agendatrolleille edes yrittää vastata mihinkään, saati sitten perustella kantaansa. En tiedä, kuka ylläpitää esimerkiksi “Paljastettu 4” -sivustoa – liekö sit tää sama trolli – mutta jätin alkuvuonna rikosilmoituksen yhdestä sivuston julkaisusta. Toissapäivänä poliisi otti yhteyttä ja asiaa tutkitaan nyt kunnianloukkauksena yhteistyössä syyttäjän kanssa. Silti, yhdessä yhteyttä ottaneen poliisin kanssa totesimme, kuinka voimatonta on toimia näitä nettitrolleja vastaan. Toisaalta tekee mieli ajatella, että “ihan sama”, mutta kuinka kamalaksi maailma muuttuu, jos vaan antaa olla.

  1. Joni Pelkonen
   27.2.2015, 10:17

   Tällaisia harrastavia häiriintyneitä ihmisiä on onneksi aika vähän. He saavat huomattavalla aktiivisuudellaan määränsä tuntumaan suuremmalta kuin se oikeasti on.

   Sanoisin että heidän määränsä on enintään muutamia kymmeniä. Eri aihepiireillä on sitten omat hörhönsä, mutta sanoisin että suunnilleen tuo määrä näitä aktiivisia rasisti-nettitrolleja Suomesta löytyy.

   Poliisin kiinnostus kyllä vaikuttaa näihin tyyppeihin, sillä he ovat aloittaneet harrastuksensa sillä motiivilla että siitä ei seuraa heille itselleen vaikeuksia. Pyrkimys on kiusata muita ihmisiä nimettömästi netin suojista, aiheuttaa muille ihmisille pahaa mutta olla itse turvassa.

   Sanoisin että nämä tyypit ovat pelkurimaisia sadisteja jotka epätoivoisesti etsivät purkukeinoa omista ennakkoluuloistaan johtuville vihantunteille. Rohkea sadisti toimisi avoimesti. Henkisesti terveen ihmisen ei tarvitse sadisti ollakaan. Pelkuri ei uskalla harjoittaa sadistisia viettejään avoimesti koska ei kestä sitä, että saa vähintään samalla mitalla takaisin. Heistä on siis hauskaa aiheuttaa kipua mutta he itse eivät kestä mitään.

   Istuvat sitten kopperoissaan neljän seinän sisällä, pelkäävät muita ihmisiä ja käyttävät näitä varsin mitättömiä ja lapsellisia keinoja huvittavassa yrityksessään vahingoittaa muita ihmisiä tietokoneensa välityksellä räkyttämällä.

   Suurin rangaistus näille hörhöille olisi ottaa heiltä tietokone pois.

   1. Silmäilin ohimennen uusinta Suomen Kuvalehteä, jossa oli juttua noista vihakirjoituksista. Minulle tuli sellainen kuva, että nuo ovat oikeasti häiriintyneitä ihmisiä, jotka ovat oikeasti psykiatrisessa hoidossa.

 2. Ihan vaan semmonen pikkujuttu… mitä vikaa on maahanmuuttokriittisyydessä? Mielestäni se jatkuvasti sekoitetaan maahanmuuttovastaisuuteen. Vai onko kyse tästä äidinkielen alkeiden hallitsemattomuudestani?
  Eikö ole kuitenkin mukavaa kun mielipiteesi asioista on saanut ihmisissä aikaan reaktioita kuten tässä 7 vuotiaassa Jarnossa… 🙂

  1. Onko Juhalla puuroa vellissä? Sakuhan ei yllä puhu kriittisyydestä mitään, vaan vihaposteista ja kunnianloukkausepäilyistä. Tai sitten mulla on vellit sekoittuneet puuroihin. 😀

  2. Juha kirjoitti: “Ihan vaan semmonen pikkujuttu… mitä vikaa on maahanmuuttokriittisyydessä? Mielestäni se jatkuvasti sekoitetaan maahanmuuttovastaisuuteen. Vai onko kyse tästä äidinkielen alkeiden hallitsemattomuudestani?”

   Maahanmuutosta olisikin ihan kiva keskustella, itseänikin aihe kiinnosti tai kiinnostaa edelleen, mutta juuri nämä häiriintyneet tyypit tekevät sen mahdottomaksi

  3. Hyvä Jarno! eiku siis Juha. Eiköhän tuon Jarnon (Juhan) ulosanti kerro taysin, mikä on teidän “maahanmuuttokriitikkojen” keskimääräinen älykkyysosamäärä.

Kommentointi suljettu.