Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Viisasten kerho

Viime aikoina monet poliitikot ovat kertoneet saaneensa vihapostia näin vaalien alla. Minä en ole edes ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta saan vihapostia jatkuvasti. Asialla ovat ns. maahanmuuttokriittiset, muuten vain äärioikeistolaiset, hullut ja humalaiset. Usein he ovat näitä kaikkia yhdessä ja samassa persoonassa.

Facebookiin on perustettu ties kuinka monta viharyhmää ihan vain minua varten. Yhteistä kaikille on, että perustajina ovat aina sama tai samat henkilöt. Sen näkee kolmesta asiasta. Perustaja ei osaa yhdyssanoja. Samat postaukset kiertävät kaikissa ryhmissä. Kommentoijat ovat aina samoja.

Olen ennenkin kertonut törkyryhmä Paljastettu 4 :n edesottamuksista. Sen ylläpitäjä syyllistyy jatkuvasti törkeisiin kunnianloukkauksiin ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, mutta Facebookin ylläpidon mielestä se ei riko yhteisösääntöjä. Itä-Suomen syyttäjänviraston mukaan se ei riko lakia tai jos rikkookin, niin asian tutkiminen tulee liian kalliiksi.

Ylläpitäjä pysyttelee miehekkäästi piilossa, mutta ympärilleen hän näkyy keräävän jatkuvasti vähemmän varovaisia hölmöjä. Olen ennenkin sanonut, että minä en hyssyttele, vaan kerron mitä netissä tapahtuu. Eräs salolainen varavaltuutettu, sosiaalilautakunnan jäsen ja käräjäoikeuden lautamies on monille lukijoilleni vanha tuttu, mutta tällä kertaa en puhu tästä perussuomalaisen puolueen negatiivisesta mainoksesta.

Puhun tämän viisasten kerhon uudesta tomppelista, joka Paljastettu 4:n sivulla vähän aikaa lällätettyään päätti rohkeasti lähettää minulle yksityisviestin: mike strutter yv 26.2.15

Paljastettu 4:n sivulla hän jatkaa samasta, ehkä itselleen hyvinkin läheisestä aiheesta:

j sillman

Tämä ”Mike Strutter” näkyy olevan niin alkeellinen tapaus, että on jättänyt URL-osoitteeseen oikean nimensä:

sillvan url

Asialla näyttää siis olevan Jarno Sillvan ja googlettamalla hänestä löytyy aika paljon tietoa. Etsikää ja ihmetelkää, jos kiinnostaa.

Minä ihmettelen mihin nämä tyypit oikein pyrkivät. Se nyt on selvää, että vakiorääkyjät haluavat itse kirjoitustaidottomina ja ilmeisen kateuksissaan vaientaa minut, mutta se on tunnetusti turhaa. Mutta mikä saa nämä minulle ennestään tuntemattomat hyppäämään näin raivokkaasti mukaan? Onko tämäkään Sillvan koskaan lukenut yhtään blogijuttuani ja onko hänellä aavistustakaan mistä aiheista yleensä kirjoittelen? Epäilen, että ei ole lukenut eikä ole aavstustakaan. Hän on vain näiltä vihasivuilta oppinut, että kyseessä on vihattava mädättäjä.

Halveksin suunnattomasti tällaisia ihmisiä enkä osaa edes sääliä heitä. He toimivat kuin robotit tai pahimman lajin laumasielut. Sanalla sanoen he ovat omaan ajatteluun kykenemättömiä typeryksiä.

Kamalinta asiassa on, että nämä luulevat käyvänsä poliittista debattia. Ilkeyksissäni epäilen sen johtuvat Timo Soinin julistuksesta, jonka mukaan sinun mielipiteesi ei voi olla väärä, koska se on sinun mielipiteesi.

Minulla on näille tyypeille terveisiä: Opetelkaa äidinkielen alkeet, opetelkaa ajattelun alkeet ja opetelkaa käytöstapojen alkeet. Jos teidän ”mielipiteenne” on edelleen yhtä tomppelimainen, niin jakakaa se vain muiden yhtä alkeellisesti ajattelevien kanssa.

Rypekää omassa saastassanne ihan keskenänne.