Herkkäuskoiset narrattavat

Nyt on saatu varmuus, että Lieksassa maksetaan somaleille veronmaksajien rahoilla ajokortit. Lieksassa somalin kielen tulkki etsii kuumeisesti karkumatkalla olevaa yhtä MaMu-somalia, joka on juuri saanut sosiaalitoimistosta toimeentulotukena 2000€. Tulkki täsmentää että nyt on vain niin että somali saatuaan rahat, pisti rahat liiviinsä ja hävisikin helsinkiin. (kirjoitusvirheet ovat kyseisen julkaisun omia)

Näyttökuva (138)_snip

 

Näin julistaa käsittämättömän huonosti toimitettu ja kirjoitettu törkyjulkaisu Mitä Vittua? herkkäuskoisille ns. maahanmuuttokriittisille jutussaan, jossa lähinnä syyllistytään Lieksan sosiaalijohtajan ja yhden sosiaalityöntekijän kunnianloukkaukseen. Jos juttu vielä laillisuuden rajoissa olisikin, niin kommenttiosasto on jo suoraa murhanhimoa. Siksi en laita linkkiä.

Tästä jutusta innostuville on yhteistä täydellinen lähdekritiikin puute ja totaalinen tietämättömyys Suomen lainsäädännöstä ja virkavastuulla toimivien virkamiesten työstä. Julkaisu on tarkoitettu niille, jotka ovat valmiita uskomaan ihan mitä tahansa törkyä, kunhan siinä vain mainitaan negatiivisessa sävyssä somali. He jakavat tätä villin kiihkon vallassa ja pitävät nettiin kirjoitettua sanaa ehdottomana totuutena.

Katsotaanpa tarkemmin tätä tarinaa, jonka lähteeksi väitetään nimettömänä pysyvä kaupungin virkamies.

Jos lähde sattuisikin olemaan kaupungin virkamies, niin ainakaan hän ei ole missään tekemisissä sosiaalitoimen kanssa. Todennäköisesti lähde on kirjoittaja itse tai korkeintaan Lieksan johtava roskistentonkija, joka ei ole kaupungin palveluksessa. Sen näkee paristakin asiasta.

Jos jostain poikkeuksellisesta syystä sosiaalitoimi maksaisi autokoulun, niin sitä rahaa ei kierrätettäisi tuen saajan käsien kautta. Se maksettaisiin autokoululle annetulla maksusitoumuksella. Lieksa ei myöskään ole vankila, joten ketään perustuslain takaamalla liikkumisvapaudella Lieksasta poistuvaa ei etsitä kuumeisesti karkurina.

Toisessa saman julkaisun jutussa julkaistaan ”lappu, joka kertoo sen kaiken, että mikä on suomen sosiaalitoimiston mielipide “kohtuu vuokrasta” joita maksetaan maahanmuuttajille. 1345 VIT?N EUROA kuukaudessa!!”

No niinpäs kertoo. Se kertoo Helsingissä huomioon otettavat asumismenot ja 1345 euroa on toimeentulotukea myönnettäessä kohtuulliseksi katsottava kuusihenkisen perheen vuokra. Se otetaan samansuuruisena huomioon kaikille toimeentulotukeen oikeutetuille sukunimeen ja alkuperään katsomatta.

Erään helsinkiläisen fb-kaverini mukaan sillä voi juuri ja juuri vuokrata lähiöstä kolmion. Asia olisi helppo tarkistaa täältä, mutta nettijulkaisu tuntee lukijansa ja luottaa heidän tyhmyyteensä. Eikä turhaan luotakaan.

Nämä intomieliset tomppelit eivät esitä mitään kritiikkiä, koska heille kerrotaan juuri sitä mitä he haluavat lukea. He haluavat päästä vihaamaan, kadehtimaan ja raivoamaan. Kommenttiraidoista päätellen he haluavat päästä jopa tappamaan. Siinä heitä auttaa tämä ala-arvoinen julkaisu.

Julkaisija kerää siinä sivussa hyvät rahat mainostuloilla ja luultavasti nauraa makeasti herkkäuskoisille narrattavilleen.

Kommentit (25)
 1. On myös mielenkiintoista, että mitavittua.fi on rekisteröity miehelle, jonka nimi tarjoaa hakukoneilla erinäisiä vähemmän mairittelevia assosiaatioita järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Ironista kyllä hänellä on nimestään päätellen myös maahanmuuttajatausta.

  1. pitkäaikaistyötön
   2.3.2015, 20:56

   Putin-trolli kasvattaa hompansseja venäläismielisyyteen persuihin vetoavilla aiheilla ja arvoilla.

 2. hölmöläisten hommaa
  2.3.2015, 21:16

  Kiitos, uuninpankkopoika, että jaksat aina vain tonkia näitä tunkioita!
  Mitähän ihmettä tuo tulkki mahtaa tehdä tuossa fantasiapainotteisessa esimerkissä? En ole ollenkaan tiennyt, että tulkkien tehtäviin kuuluisi myös kadonneiden etsiminen; olen kuvitellut heidän olevan kielellisiä välittäjiä, jotka vain auttavat yhteisen kielen löytymisessä viranomaisten ja maahanmuuttajien välillä…

  1. pitkäaikaistyötön
   2.3.2015, 23:03

   Etenkin kun kaikki suomalaiset somalin kielien tulkit ovat vähintään 99,9% prosentin todennäköisyydellä ”MaMu-somaleja” itsekin.

   1. hölmöläisten hommaa
    3.3.2015, 12:38

    No sekin!

Kommentointi suljettu.