Hullut päivät

Tapanilan joukkoraiskaus on hirvittävä teko, siitä olemme kaikki samaa mieltä. Onneksi tekijät saatiin kiinni tuoreeltaan, esitutkinta jatkuu ja he tulevat aikanaan saamaan lainmukaisen rangaistuksen. Minulta ei heru tekijöille myötätuntoa sen enempää kuin teiltäkään. Uhrin kärsimyksiä en osaa edes kuvitella, mutta toivon hänelle jaksamista ja toipumista.

Toipumista tuskin edistävät ne murhanhimoiset joukot, jotka ovat jopa muutaman kansanedustajan innoittamina perustaneet sosiaaliseen mediaan kenttäoikeuksia ja lynkkausjoukkoja. Pari päivää he keskittyivät vain syyllisiksi epäiltyihin, mutta laajensivat nopeasti syytettyjen joukkoa koskemaan koko Suomen somaliväestöä ja jopa ihan kaikkia maahanmuuttajia.

Jotain tällaista he ovat salaa ja joskus ihan avoimestikin toivoneet tapahtuvan. Kun se nyt tapahtui, niin heidän ilollaan ei ole mitään rajoja. Nyt he mässäilevät rikoksella avoimesti ja suorastaan yllyttävät väkivaltaisuuksiin.

Tässä kiihotustyössä ei valehteleminen ole mitenkään uutta, vaan se sujuu vuosien rutiinilla. Yksi pahimpia netin julkaisuja on Mitä Vittua? Tämä täysin ala-arvoinen tuote valehtelee avoimesti ja saattaa syyllistyä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Katsotaanpa esimerkki tästä kansankiihotustyöstä. Julkaisu ottaa yhden vangitsemisoikeudenkäynnistä otetun kuvan ja lisää siihen tekstiä:

mv

Kukaan ei tiedä kuka kuvan nainen on, mutta hänen väitetään olevan yhden syylliseksi epäillyn äiti. Kuvaan on lisätty hatusta tempaistu laskelma hänen muka saamistaan yhteiskunnan etuuksista ja puoluetunnuksilla kerrotaan tukien maksuun syylliset puolueet. Keskisormen näyttämisen kerrotaan olevan suomalaisen yhteiskunnan ja oikeusjärjestelmän halveksuntaa. Ja tämähän menee medialukutaidottomiin täydestä.

Katsotaanpa ensin missä tilanteessa tuo keskisormen näyttäminen tapahtui:

 

Tässä siis kuvattiin oikeussaliin menevää yleisöä tai mahdollisesti epäiltyjen sukulaisia, ei ketään syylliseksi epäiltyä. Minun nähdäkseni nainen ei näytä keskisormea yhteiskunnalle tai oikeuslaitokselle, vaan kuvaajalle.Naisen henkilöllisyys ei mitenkään käy ilmi, mutta silti hänen väitetään olevan yhden syyteyn äiti. Vaikka olisikin, niin häntä ei epäillä syylliseksi tai osalliseksi rikokseen. Silti nämä lynkkausjoukot ovat tuominneet hänet.

Entäpä sitten nuo hänen saamikseen väitetyt tuet? Tästä Kelan julkaisusta selviää nopeasti, että ne ovat tuulesta temmattuja. Äitiyspäivärahaa maksetaan yhdestä lapsesta vähintään 24,02 euroa päivässä, joten se luku on suunnilleen kohdallaan. Kotihoidontuki on merkitty pikkuisen yläkanttiin, koska se on yhdestä alle 3-vuotiaasta lapsesta 342,53 euroa kuukaudessa. Näiden lukujen mukaan hänellä olisi siis yksi lapsi.

Asumistueksi on saatu mitenkään perustelematta 888,32 euroa. Asumistukena maksetaan enintään 80 % hyväksyttyjen enimmäisasumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta, joten summa ei vaikuta uskottavalta.

Pahiten mennään metsään lapsilisien osalta. Jos naisella olisi viisi lasta ja hän olisi yksinhuoltaja, niin hän saisi lapsilisää yhteensä 909,22 euroa. Äitiyspäiväraha ja kotihoidontuki olivat suunnilleen yhden lapsen mukaan, mutta nyt lapsia olisikin jo enemmän kuin viisi.

Näin helppoa olisi harjoittaa mediakritiikkiä, mutta se ei tämän julkaisun jakajia ja sillä hekumoivia kiinnosta. Nyt ollaan oikeutetun tuohtumuksen ja suorastaan pyhän vihan vallassa eikä silloin mikään järkipuhe paina vaakakupissa. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan mainta ne lukuisat uhoajat, joiden mielestä tämä kuvan nainen on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää eli kantaväestöä vastaan. Saahan sitä luulla ja uhota mitä tahansa, kun ei järki päätä pakota. Suomi on kuitenkin oikeusvaltio eikä mikään Intian peräkylä, jossa sekalainen joukko kyläläisiä langettaa rangaistukset ja panee ne välittömästi täytäntöön.

Jos uskotte Mitä Vittua?-julkaisua, niin älkää tulko kertomaan sitä tämän blogin kommenttiosastoon. Jos sinne rupeaa ilmestymään törkyä, niin suljen kommentoinnin kaikilta. Minulla on muutakin tekemistä kuin siivota blogiani oksennuksesta.

Kommentit (102)
 1. Hyvä teksti, oisit tosin voinut tiivistää koko tekstin molempien ryhmien kohdalta tuohon ”ei järki päätä pakota” kohtaan.

  1. Hyvä kiteytys.

 2. Mikäs siinä on, että persujen tai muutoksen logoa ei kuvasta löydy?

  1. Name Witheld
   15.3.2015, 18:34

   Ko. puolueet eiv’t ole tukeneet haittamaahanmuutoa. Siksi.

   1. Eli väitteesi mukaan, kyseiset puolueet kannattavat rasismia.

    1. Jos vastustaa haitallisen aineksen maahanmuuttoa on rasisti? Asia selvä.

     1. Saku Timonen
      15.3.2015, 20:52

      Suomen rikoslainsäädäntö tuomitsee rikoksentekijät, ei kansanryhmiä.

      1. Voidaan myös tarkastella tuomittujen ja epäiltyjen rikollisten kansallisuuksia. Ne ovat ihan validia tietoa.
       Näetkö niissä yliedustuksia?

       1. Tuomas Kristola
        16.3.2015, 10:53

        Kansallisuutta mielenkiintoisempaa on kansalaisuus: käy ilmi, miten moni tekijöistä on maahanmuuttaja ja miten moni turisti. Noin puolet ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista Suomessa on turistien, *ei maahan muuttaneiden* tekemiä. Olisi systemaattista rasismia yhtäläistää nämä ryhmät lainsäädännön tasolla, ja siksi koko ajatus ”haitallisesta aineksesta” myös. Rangaistuista suurin ryhmä on tilastokeskuksen mukaan venäläiset; oikeudessa tuomittujen yleisin kansalaisuus Viro. Mutta kerro toki lisää siitä haitallisesta ainekesta, ja miten se liittyy kuvan tapaukseen!

Kommentointi suljettu.