Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Sormennäyttäjän puheenvuoro

Joku viisas on joskus sanonut, että kun totuus vasta vetää kenkiä jalkaan, niin valhe on jo avojaloin juossut kertomaan asiat. Ns. maahanmuuttokriittiset tietävät tämän ja käyttävät sitä häikäilemättä hyväkseen.

Muistatte Tapanilan raiskausjutun vangitsemisoikeudenkäynnissä otetun kuvan, jossa nuori somalinainen näyttää keskisormea. Mitä Vittua?- verkkojulkaisun mukaan nainen on yhden raiskaajan äiti, joka saa yhteiskunnalta tukia yhteensä 3 014,28 euroa kuukaudessa ja kiitokseksi siitä hän näyttää yhteiskunnalle ja oikeusjärjestelmälle keskisormea.

Epäilin jutun totuudenmukaisuutta heti. Koska Mitä Vittua? ei koskaan anna puheenvuoroa solvaamilleen henkilöille, niin minä teen sen. Seuraavat tiedot ovat peräisin naiselta itseltään ja olemme yhdessä sopineet niiden julkaisemisesta.

Kyseinen nainen tuli Suomeen vuonna 1996 kymmenvuotiaana. Hän on ollut töissä ja maksanut veroja yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 lähtien. Vuodesta 2010 alkaen hän on toiminut suuren liikeketjun myyjänä. Hän on toiminut myös osa-aikaisena tulkkina ja maksanut niistä tuloista veroja sivutuloprosentin mukaan.

Hän oli tulkkina myös tässä oikeudenkäynnissä, mutta ei saanut työstään palkkaa. Hän ei ollut virallinen tulkki, vaan toimi omaisten vapaaehtoisena ja palkattomana tulkkina. Oikeudessa käytettävä virkakieli ei avaudu kovin helposti siihen tottumattomalle kantasuomalaisellekaan, saati sitten aikuisiällä suomen kielen oppineelle.

Hän ei ole yhtään mitään sukua kenellekään rikoksesta epäillylle. Entäpä sitten se kuuluisa keskisormi? Se oli osoitettu kuvaajalle, joka kiinnitti huomionsa tähän raskaana olevaan naiseen jo oikeussalin ulkopuolella. Kuvaaja käyttäytyi tungettelevasti eikä lopettanut kuvaamista pyynnöistä huolimatta. Paikalla ollut poliisikaan ei reagoinut kuvattavan pyyntöön tulla keskeyttämään kuvaaminen. Kuten tuon aiemman juttuni kuvanauhasta näkyy, niin kuvaajaan ilmeisen tympääntynyt nainen näyttää sormea saliin mentäessä kuvaajalle, joka yhä jatkaa toimintaansa.

Mainittakoon vielä, että oikeudenkäynnin aluksi tuomari kielsi paikalla olleita toimittajia julkaisemasta kuvia oikeudenkäynnin salassapitoon vedoten. Tämä kuvaaja ei ollut mikään oikea toimittaja, koska hän ei piitannut kiellosta. Nainen on tehnyt esitutkintapyynnön tuon tökerön verkkojulkaisun kuvamanipulaatiosta, joka on levinnyt kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa. Sitä ovat jakaneet ilmeisen kiihkoissaan tavallisten ns. maahanmuuttokriittisten lisäksi myös ihan muuten järkevinä pitämäni ihmiset, joista monen tiedän saavan sosiaalietuuksia. Niistä etuuksista osa on peräisin tuon naisen maksamista veroista.

Miettikää tätä ennen kuin seuraavan kerran sytyttelette soihtuja ja etsitte heinähankoja ja hirttoköysiä jonkin netin roskajulkaisun valheiden innoittamina.