Sisäsiisteyden puutetta

Käytöstapojen puute on viime vuosina hiipinyt poliittiseen keskusteluun. Sitä puolustellaan sananvapaudella ja vaatimuksella saada puhua asioista, joista ei saa puhua. Puolustelijat unohtavat aktiivisesti, että ei huonoa käytöstä voi puolustella. Se on vain huonoa käytöstä, ei mitään muuta.

Perussuomalaisilla näyttäisi olevan sama ongelma kuin aikoinaan Lyndon B. Johnsonilla. Hänen kerrotaan sanoneen jostain puoluetoveristaan, että ei ole varma pitäisikö hänet pitää teltan sisällä kusemassa ulos vai ulkona kusemassa sisään.

Tulevan hallituspuolueen kaikki rivijäsenet ja kuntien varavaltuutetut eivät ole ymmärtäneet, että on tullut aika panna suu säppiin. Hallituspuolueen edustajien ei sovi laukoa mitä sylki suuhun tuo. Eilen helsinkiläinen varavaltuutettu Olli Sademies ehdotti afrikkalaismiesten pakkosterilaisaatiota ja pääsi möläytyksellään uutisiin.

Hän perusteli näitä syvällisiä mietteitään näin:rainman Niinpä niin. Miettiähän saa ihan mitä vain, mutta kaikkea ei ole pakko tuoda julkisuuteen. Ajatteleminen ennen kirjoittamista ei ole sensuuria.

Vähemmälle huomiolle jäi Yle Pohjois-Karjalan uutinen Lieksassa jatkuvasta työpaikkakiusaamisesta. Sen kohteena ovat yhä edelleen sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen ja muut maahanmuuttajien kanssa työtään tekevät sosiaalialan ammattilaiset. Kiusaajina ovat maahanmuuttovastaisten kuntalaisten lisäksi jotkut luottamushenkilöt.

Jutussa mainittu tarkastuslautakunnan varajäsen on asialleen harvinaisen paneutunut esityslistojen väärin lukija ja rekisterikilpien bongaaja. Aiemmin hän oli statukseltaan ihan vain lieksalainen, mutta viime talvena hänet valittiin tarkastuslautakunnan varajäseneksi.

Hän ei selvästikään ole ymmärtänyt olevansa nyt kunnan luottamushenkilö, jonka kaikki puheet punnitaan eri puntarilla kuin ennen. Julkisen fb-statuksensa mukaan hän aikoo toimia näin rakentavalla tavalla:

nygren syrjäl

Näin humoristisia juttuja päästelee kunnan luottamushenkilö, jolta edellytetään tehtävässään puolueettomuutta ja lain noudattamista.

En halua tietää mihin asioihin hän aikoo luottamustoimessaan keskittyä, mutta voin kyllä arvata. Jokin epämääräinen koston ajatus tuntuu olevan päällimmäisenä mielessä. Kunnalliset luottamustoimet eivät ole henkilökohtaisen koston välikappaleita, vaan kunnan ja kaikkien kuntalaisten etujen ajamista. Jos kyvyt eivät riitä muuhun kuin omien päähänpinttymien pyörittelemiseen ja virkamiesten jahtaamiseen, niin olisi viisainta pysytellä poissa luottamustehtävistä.

Perussuomalaisten olisi nyt korkea aika siivota omat nurkkansa. Vakavasti otettavan hallituspuolueen pitäisi päättää onko näiden pidätyskyvyn puutetta potevien ja vailla itsekritiikkiä mietteitään laukovien paikka teltan sisällä vai ulkona. Tai kenties mahdollisimman kaukana koko teltasta.

Kommentit (6)
  1. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Johan heillä on Halla-Aho, Hakkarainen, Packalen, Oinonen ja Immonen ratsastamassa eduskunnassa kuka milläkin keppihevosella.

  2. Tämän rouvashenkilön ”tietous” on MV-julkaisusta. Sehän on puhdasta törkyä.

    1. Saku Timonen
      27.5.2015, 10:13

      Tai sitten MV:n ”tietous” on peräisin tältä rouvalta. Hän on alan pitkän linjan harrastaja.

Kommentointi suljettu.