Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Aatetta tunnustaen

Kukapa olisi muutama vuosi sitten uskonut, että vuonna 2015 hallituspuolueen kansanedustaja  ja toinen saman puolueen pitkän linjan vaikuttaja seisovat avoimessa rintamassa kansallissosialismia tunnustavan järjestön jäsenten kanssa yhteiskuvassa itsemurhaterroristin haudalla?

Näin nyt kuitenkin pääsi käymään. Perussuomalaisten kansanedustaja ja äärinationalistisen Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen ei vain ollut mukana tässä tilaisuudessa, vaan hän oli yksi tapahtuman pääjärjestäjistä. Oman Fb-sivunsa mukaan hän suunnitteli tapahtumaa yhdessä Teemu Lahtisen, Kai Murroksen ja Timo Hännikäisen kanssa.

immonen lahtinen murros hännik

Teemu Lahtinen on Espoon kaupunginvaltuutettu ja pitkän linjan sisulainen. Hänen kiinnostuksensa fasismiin on kauan ollut tiedossa. Timo Hännikäinen on kirjailija, joka sai kuuluisuutta valtakunnan virallisena vonkaajana ja siirtyi sen jälkeen ihannoimaan menneen maailman miehisen kansallishenkisiä yhteisöjä lähinnä fasistihenkisen Sarastus-lehden sivuilla. 6.12.2014 hän oli äärioikeiston järjestämän soihtukulkueen organisoija ja pääpuhuja.

Kai Murros on entinen maolainen, joka on siirtynyt aatteellisesti toiseen äärilaitaan. Hän on sanonut mm. näin:

Itse sotakin on meille esteettistä puuhaa. Ylistämme tuhon kauneutta ja verilöylyn ihanuutta, sota on taitojemme ylevä koe, kulttuurisen kehityksemme suurenmoinen koulu ja kliimaksi. Koko tämä tympeän rauhan, tylsistyttävän ja tukahduttavan hiljaisuuden aika räjähtää pian kiihkeäksi toiminnaksi, uhkarohkeiksi urotöiksi ja kuolemaa halveksivaksi urheudeksi. Sodan kuume elävöittää eurooppalaisten sydämet ja mielet – jälleen kerran elämä on paljaimmillaan, luonto näyttää kyntensä ja hampaansa. Tämä on Euroopan vastaus – ne jotka halusivat pyyhkiä meidät pois, kohtaavat totaalisen ja tinkimättömän tuhoamissodan. Tämä uljas sota on vastaus kaikkiin tarpeisiimme, tämä suuri pelastaja vapauttaa meidät.(Murroksen puhe Lontoossa marraskuussa 2012)

Nämä neljä suunnittelivat kunniakäynnin Eugen Schaumannin haudalle. Minua ei hirveästi hämmästytä se, että samaan tilaisuuteen ilmestyi useita kansallissosialismin nimeen vannovan Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä. Olihan SVL jo hyvin näkyvillä itsenäisyyspäivän soihtukulkueessa.

Immonen ei enää peittele yhteistyötään kansallissosialistien kanssa. Eilen hän julkaisi omalla sivullaan kuvan tapahtumasta:

10418866_10153389017569847_6474592065301831310_n Kuvasta tunnistaa helposti Immosen, Lahtisen ja Hännikäisen. Lisäksi Suomen Vastarintaliikkeen edustajista ovat selvästi tunnistettavissa ainakin heidän nettisivuiltaan tutut Janne Kujala ja Eppu Torniainen. Mainittakoon, että Torniainen on tuomittu ainakin viidestä pahoinpielystä ja uhreina on ollut mm. maahanmuuttajia.Suomen Vastarintaliike kertoo omilla verkkosivuillaan tapahtumasta näyttävästi.

Mitä vikaa on isänmaallisuudessa, niinkö kysytte? Ei siinä olekaan vikaa, mutta Suomen Vastarintaliike ei ole isänmaallinen eikä edes kansallismielinen. Se on Ruotsista johdetun järjestön alaosasto ja sen tavoittteena on perustaa yhteispohjoismainen, sotilaallisesti järjestäytynyt Johtajan johtama valtio. Siinä valtiossa eduskunta olisi alisteinen yhden ainoan puoleen jäsenistä muodostetulle hallitukselle ja kaiken yläpuolella olisi Johtaja, jonka määräysvaltaa ei kukaan pystyisi kyseenalaistamaan.

Jos ette usko, niin lukekaa liikkeen johtajan visio tulevaisuuden hallinnosta. Kuten huomaatte, niin tämä ei ole mitään natsikortin heiluttelua, vaan Suomen Vastarintaliike on avoimen ylpeästi natsiaatetta tunnustava järjestö. Sen jäsenet ovat syyllistyneet mm. kaasuiskuun gay pride-kulkuetta vastaan ja hyökkäykseen Jyväskylän kirjastossa pidettyyn kirjanjulkistamistilaisuuteen. Lisäksi heillä on tilillään useita muita väkivaltarikoksia, joita he itse kutsuvat aktivismiksi.

Immonen näyttää oman historiantulkintansa perusteella pitävän itseään Suojeluskunnan, Lapuanliikkeen ja Isänmaallisen Kansanliikkeen jatkumona. Siinä mielessä hänen uuden aatteensa väri ei vaikuta ollenkaan kummalliselta. Kummallista siinä on vain se, että hänen virallinen puolueensa on hallituksessa ja puolueen puheenjohtaja on ulkoministeri. Saapasrasvan löyhkän luulisi hiukan häiritsevän puoluetta ja sen puheenjohtajaa.