Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kansanedustaja vs. kansalainen

Tähän asti on ollut niin, että media ja kansalaiset kritisoivat kansanedustajaa. Nykyisin näyttää sekin kääntyneen päälaelleen ja kansanedustaja voi perusteettomasti syyttää tavallista kansalaista hakkeroinnista, kieroilusta ja kansanedustajan oman julkisen toiminnan ilmiantamisesta toimittajille. Tämän hän tekee ihan julkisesti sosiaalisessa mediassa.

Äsken tapahtui seuraavaa: Helsingin Sanomat julkaisi uutisen, jonka mukaan kansanedustaja Laura Huhtasaari (PS) kiistää jyrkästi liittyneensä Facebookin julkisesti näkyvään ryhmään  ”Puskaraiskaajien rasistinen tausta”. Jo aiemmin huomasin Huhtasaaren seinällä hänen päivityksensä, jossa hän kertoo toimittajan soittaneen ja kiistää liittyneensä ryhmään.

Tuo ryhmä jäsenineen on kaikkien nähtävillä ja siksi laitoin Huhtasaaren viestiketjuun kuvan, jossa näkyy liittymisen ja liittämisen ero:

Laura H liittyi

Kuten näkyy, niin ryhmän ylläpitäjänä on mm. rasististen ryhmien tehtailusta tunnettu ”Leon Degrelle” eli Klaus Elovaara. Hän käyttää myös useita muita valeprofiileja. Hänellä on tapana perustaa aina uusia ryhmiä ja liittää niihin suunnilleen kaikki kaverinsa. Niin hän on tehyt nytkin ja hänen kyselemättä liittämiensä kohdalla lukee ”Lisännyt Leon Degrelle”.

Huhtasaaren kohdalla näin ei lue, vaan hän näyttää liittyneen itse. Suosittelen tutustumaan Facebookin ominaisuuksiin. Tästä kuvasta Huhtasaari hermostui ja rupesi esittämään syytöksiä minua kohtaan.

lauran syyte 2.7.15

Sanottakoon tässä vaiheessa ihan selvyyden vuoksi, että minua ei koskaan hyväksyttäisi noihin Elovaaran ryhmiin saati että voisin lisäillä niihin ihmisiä. Sen tietää jokainen blogejani pitempään lukenut. Kansanedustaja siis syyttää kansalaista kieroilusta, ryhmään luvatta liittämisestä ja huonosti peitellysti jopa hakkeroinnista. Sen jälkeen hän rupesi tenttaamaan minua asian ”paljastamisesta” toimittajalle.

lauran syytös 2.7.15 alauran syytös 2.7.15 blauran syytös 2.7.15 clauran syytös 2.7.15 e

Aika huolestuttavaa on, että kansanedustaja on tuohtuneempi oman toimintansa paljastumisesta kuin kuvottavan rasistisen ryhmän sisällöstä. Vielä kiinnostavampaa on, että hän oikein vaatimalla vaatii saada tietää olenko mahdollisesti ollut toimittajan tietolähde.

En tiedä mitä sanktioita hän suunnittelee, mutta hänen innokkaat kannattajansa varmaan kohta taas kerran perustavat hänen tietämättään viharyhmän ihan vain minua vihatakseen.

Demokratian kannalta kansanedustajan käytös kuitenkin hirvittää. Hän hyökkää avoimesti ensimmäisen epäilemänsä ”ilmiantajan” kimppuun ilman mitään näyttöä. Vaikka olisin sattunutkin olemaan toimittajan tietolähde, niin siinä ei olisi mitään laitonta. Näin kuitenkin toimittajan nimen vasta tuosta HS:n uutisesta, vaikka ei minulla olisi mitään tarvetta ja velvollisuutta tässä sitäkään kertoa.

Noita omia ”kavereitaan” Huhtasaari saisi monien muiden lailla varoa enemmän kuin muita. Tuoreella kansanedustajalla on aika heikko käsitys kansanedustajan, tiedotusvälineiden ja kansalaisen välisistä valta- ja vastuusuhteista. Puhumattakaan heikosta julkisuuden hallinnasta ja lyhyestä pinnasta.