Lynkataan kansalainen

Kun kansanedustaja töppäsi sosiaalisessa mediassa ja jäi kiinni umpirasistiseen ryhmään liittymisestä, niin valtakunnan päälehti teki siitä jutun. Kansalainen kiinnostui ja kertoi kansanedustajan Fb-sivulla ryhmään liittymisen ja liittämisen eron. Kansanedustaja syytti kansalaista hakkeroinnista, kieroilusta ja oman kyseenalaisen toimintansa ilmiantamisesta toimittajalle. Kirjoitin asiasta eilen.

Kansanedustajan reaktio:

lauran syyte 2.7.15

Mitäpä olettaisitte tämän jälkeen seuranneen? Pahoitteliko kansanedustaja toimintaansa ja kyselivätkö lehdet syytä hänen käytökseensä? Ei pahoitellut eivätkä kyselleet.

Laura Huhtasaari jankutti viime yönä kolmeen asti sekä omassa profiilisaan että minun seinälläni, että hän ei ole liittynyt ryhmään eikä osaa käyttää Facebookia. Hänet on liitetty, liitetty, liitetty, liitetty… Lehdet pyysivät kansanedustajalta lausuntoa ja hän kiisti edelleen liittyneensä mihinkään. Hänet on liitetty tietämättään ja vieläpä monta kertaa. Hän ei osaa käyttää Facebookia eikä ymmärrä estää uudelleen ryhmään liittämistä, vaikka se toiminto lävähtää silmille harvinaisen näkyvästi.

Lehdet uskoivat selityksen ja uutisoivat sen. Sen lisäksi lehdet kertoivat, että Huhtasaari myös epäilee erästä Facebook-kommentoijaa, että tämä olisi jotenkin asian takana. – Oletko jotenkin kieroillut minut siihen ryhmään? — Täytyykö minun vaihtaa salasanani? Huhtasaari kysyy kommentoijalta.

Asia on taputeltu ja kansanedustajan versio jää viimeiseksi sanaksi. Kansalainen on leimattu kieroilijaksi ja hakkeriksi. Sama uutinen toistuu sanasta sanaan ainakin Turun Sanomissa, Kalevassa, Etelä-Suomen Sanomissa ja Karjalaisessa., joten siitä muodostuu virallinen totuus.

Kansalainen on hakkeroija ja kieroilija, joka vainoaa viatonta kansanedustajaa. Kansalaiselta ei kukaan kysy mitään.

Mielenkiintoiseksi on maa mennyt. Kansanedustaja töppää ja maan suurin lehti kirjoittaa siitä. Kompromissina päädytään lynkkaamaan yksi kansalainen kansanedustajan lausunnon perusteella. Ilmeisesti kansanedustajan ei tarvitse käyttäytyä kesälomallaan korrektisti, vaan hän voi vapaasti syyttää kansalaisia vaikka hakkeroinnista. Sen lisäksi hän voinee tietysti tehdä vaikka Olli Immosen tempun ja olla rasistisen ryhmän jäsen vapaa-ajallaan.’

Niin, siitä kierosta kuvasta vielä. Sehän pyöri Facebookin uutisvirrassa jo pari päivää ennen kuin Helsingin Sanomien toimittaja kiinnitti siihen ensimmäisenä huomiota. En tiedä kuka sen alkujaan on ottanut ja jakanut, mutta eihän sillä enää ole väliä. Syyllinen on jo löydetty ja ihan lehdissä kuulutettu.

Laura H liittyi

Eli uskokaa tai älkää, niin Huhtasaari on itse liittynyt ryhmään ennen kuin Facebook muutti asetuksiaan siten, että suora liittyminen ei enää ole mahdollista. Tällaisten vanhojen jäsenten kohdalla lukee ”Liittynyt”. Niin lukee myös ryhmien perustajien kohdalla. Kun joku toinen lisää jäsenen ryhmään hänen omasta pyynnöstään, niin status on ”Lisännyt XX”.

Tästä Facebookiin koemielessä perustetusta ryhmästä voitte käydä katsomassa lyhyen selityksen ryhmästatusten muodostumisesta. Huhtasaari on siis puhunut palturia vuorokauden putkeen. Ja vielä tiedoksi, että kerran Fb-ryhmästä poistunutta ei voida lisätä sinne uudelleen hänen tietämättään. Hänen on itse pyydettävä pääsemistä mukaan, joten Huhtasaarta ei ole voitu lisätä ryhmään takaisin hänen sieltä kerran poistuttuaan. Paitsi siinä tapauksessa, että hän on itse lisäämistä pyytänyt.

11403438_10155791360525644_7911743459729454946_n

Kommentit (64)
 1. kaikkein helpoimmalla pääsisi tuo Huhtasaari jos tunnustaisi kusettaneensa, rehellisyys on se mitä Kansanedustajalta vaaditaan, ja pienenä lisäplussana ois kiva jos ei kuuluisi avoimen rasistisiin Facebook-ryhmiin.

 2. Jari Aaltonen
  3.7.2015, 16:11

  Sakari jäi kiinni löysät housuissaan ja nyt selittelee. Voi-voi. Kuka muu uskoo? Ei kukaan.

  1. Saku Timonen
   3.7.2015, 16:25

   Väärin. Huhtasaari jäi kiinni ja selittelee. Ja sinä olet sitten sanottavasi sanonut tässä blogissa. Hasta la vista.

Kommentointi suljettu.