Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kuka teki mitä?

Toisin kuin näköjään kuvitellaan, niin minulle on yhdentekevää liittyikö kansanedustaja Laura Huhtasaari itse vai liitettiinkö hänet Fb:n rasistiseen ryhmään.

Kun ihminen on päässyt kansanedustajaksi ns. maahanmuuttokriittisten äänillä, niin ei ole tärkeää miten hän on päätynyt äänestäjiensä ajatusmaailmaa edustavan ryhmän jäseneksi. Maahanmuuttokriittisyyshän on vain Jussi Halla-ahon vuosia sitten keksimä korvaava termi sanalle roturealismi, jonka lanseeraaminen ei onnistunut.

Huhtasaari on nyt kuitenkin ottanut asiakseen kääntää huomion pois rasismista ja keskittynyt todistelemaan tätä tekniikkapuolta. Viime yönä hän julkaisi aiheesta blogijutun  Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Kun nyt puhutaan tekniikasta, niin puhutaan sitten. Huhtasaaren selitys on ihan hyvä, mutta se jättää auki yhden mahdollisuuden Ryhmään ilman omaa hyväksyntää liitetyn status on ’invited’. Kun hyväksyy kutsun tai vain ohittaa kutsun mukana tulevan hylkäämismahdollisuuden ja vierailee ryhmässä, niin status muuttuu muotoon ’added’. Ja kun kutsujan profiili sitten poistuu Facebookista, niin muodoksi tulee ’joined’.

Huhtasaaren status on ’joined’ eli hän on kutsun jälkeen voinut vierailla ryhmässä käyttämättä ohittamismahdollisuutta ja hänestä tuli kutsutun sijaan lisätty. Sitten kutsuja Leon Degrellen eli Klaus Elovaaran kutsujana käyttämä yksi lukuisista valeprofiileista on taas kerran potkaistu ulos Fb:stä. Huhtasaaren status muuttui lisätystä liittyneeksi.

Tämä hyvin todennäköiseltä tuntuva selitys toimii myös hyvänä varoituksena kavereiden valikoinnin suhteen. Tämä selitys riittää myös minulle ja tapaus Huhtasaari on minun puolestani loppuun käsitelty.

Aiheesta käydystä keskustelusta saisi joku ihmisten käytöstä sosiaalisessa mediassa tutkiva materiaalia vaikka väitöskirjaan. Ensin huomautin Huhtasaarelle liittämisen ja littymisen erosta, jolloin Huhtasaaren ensi reaktio oli syyttää minua hänen ryhmään liittämisestään kieroilulla tai peräti hakkeroinnilla. Syytös pääsi myös lehtiin. Tätä perätöntä väitettä ei Huhtasaari ole pahoitellut, vaan on selittänyt sen viattomaksi kysymykseksi. Olkoon niin, vastasin hänen kysymykseensä ja Huhtasaari on kiittänyt vastauksesta. Se riittäköön, ei tässä elämää suuremmista asioista ole kysymys.

Sitten tulivat sivulleni mellastamaan Huhtasaaren puolustajat, ja heillä riitti sanottavaa varsinkin perjantai- ja lauantaipullon jälkeen. Samat elämänkoulua käyneet tatuoidut tursakkeet, jotka Huhtasaaren omassa profiilissa kehuivat itsenäisen ja vahvan naisen pärjäävän kyllä kaiken maailman uuninpankkopojille ratsastivat uljaina ritareina minun kimppuuni puolustamaan heikon naisen kunniaa.

Joku Herralta käskyn saanut kiirehti siunaamaan omaisiani ja rukoilemaan voimia kaikille läheisilleni, jotka ovat asemaansa tahtomattaan joutuneet. Oli paljon niitä, joiden ainoa politiikkaan vivahtava ajatus oli epämääräinen punikkiviha ja teksti sen mukaista.  Käsittämätöntä tajunnanvirtaa, jossa menivät sekaisin punikit, somalit, hyysäys, raiskaaminen ja kaikki muu muu tavallinen, joka tuntuu pyörivän epämääräisenä sotkuna joidenkin päässä jatkuvasti.

Kaiken kaikkiaan keskustelu antoi surullisen kuvan ihmisluonnosta ja yleisestä sivistystasosta, jota ei totisesti kannattaisi enää hallituksen koulutusleikkauksilla alentaa.

Siksipä annan vielä yleisen neuvon: Jos teillä ei ole mitään sanottavaa, niin älkää tulko sanomaan sitä minun sivulleni.

Päivitys 5.7. klo 16.40 Kirjoitteluni alkusyy oli siis Huhtasaaren väite minun syyllistymisestäni hakkerointiin. Jotta kaikille nyt tulisi selväksi tämän keskustelun loppuminen, niin laitan vielä kuvan. Asia on sovittu ja sillä selvä:

laura pahoittelu