Kuka teki mitä?

Toisin kuin näköjään kuvitellaan, niin minulle on yhdentekevää liittyikö kansanedustaja Laura Huhtasaari itse vai liitettiinkö hänet Fb:n rasistiseen ryhmään.

Kun ihminen on päässyt kansanedustajaksi ns. maahanmuuttokriittisten äänillä, niin ei ole tärkeää miten hän on päätynyt äänestäjiensä ajatusmaailmaa edustavan ryhmän jäseneksi. Maahanmuuttokriittisyyshän on vain Jussi Halla-ahon vuosia sitten keksimä korvaava termi sanalle roturealismi, jonka lanseeraaminen ei onnistunut.

Huhtasaari on nyt kuitenkin ottanut asiakseen kääntää huomion pois rasismista ja keskittynyt todistelemaan tätä tekniikkapuolta. Viime yönä hän julkaisi aiheesta blogijutun  Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Kun nyt puhutaan tekniikasta, niin puhutaan sitten. Huhtasaaren selitys on ihan hyvä, mutta se jättää auki yhden mahdollisuuden Ryhmään ilman omaa hyväksyntää liitetyn status on ’invited’. Kun hyväksyy kutsun tai vain ohittaa kutsun mukana tulevan hylkäämismahdollisuuden ja vierailee ryhmässä, niin status muuttuu muotoon ’added’. Ja kun kutsujan profiili sitten poistuu Facebookista, niin muodoksi tulee ’joined’.

Huhtasaaren status on ’joined’ eli hän on kutsun jälkeen voinut vierailla ryhmässä käyttämättä ohittamismahdollisuutta ja hänestä tuli kutsutun sijaan lisätty. Sitten kutsuja Leon Degrellen eli Klaus Elovaaran kutsujana käyttämä yksi lukuisista valeprofiileista on taas kerran potkaistu ulos Fb:stä. Huhtasaaren status muuttui lisätystä liittyneeksi.

Tämä hyvin todennäköiseltä tuntuva selitys toimii myös hyvänä varoituksena kavereiden valikoinnin suhteen. Tämä selitys riittää myös minulle ja tapaus Huhtasaari on minun puolestani loppuun käsitelty.

Aiheesta käydystä keskustelusta saisi joku ihmisten käytöstä sosiaalisessa mediassa tutkiva materiaalia vaikka väitöskirjaan. Ensin huomautin Huhtasaarelle liittämisen ja littymisen erosta, jolloin Huhtasaaren ensi reaktio oli syyttää minua hänen ryhmään liittämisestään kieroilulla tai peräti hakkeroinnilla. Syytös pääsi myös lehtiin. Tätä perätöntä väitettä ei Huhtasaari ole pahoitellut, vaan on selittänyt sen viattomaksi kysymykseksi. Olkoon niin, vastasin hänen kysymykseensä ja Huhtasaari on kiittänyt vastauksesta. Se riittäköön, ei tässä elämää suuremmista asioista ole kysymys.

Sitten tulivat sivulleni mellastamaan Huhtasaaren puolustajat, ja heillä riitti sanottavaa varsinkin perjantai- ja lauantaipullon jälkeen. Samat elämänkoulua käyneet tatuoidut tursakkeet, jotka Huhtasaaren omassa profiilissa kehuivat itsenäisen ja vahvan naisen pärjäävän kyllä kaiken maailman uuninpankkopojille ratsastivat uljaina ritareina minun kimppuuni puolustamaan heikon naisen kunniaa.

Joku Herralta käskyn saanut kiirehti siunaamaan omaisiani ja rukoilemaan voimia kaikille läheisilleni, jotka ovat asemaansa tahtomattaan joutuneet. Oli paljon niitä, joiden ainoa politiikkaan vivahtava ajatus oli epämääräinen punikkiviha ja teksti sen mukaista.  Käsittämätöntä tajunnanvirtaa, jossa menivät sekaisin punikit, somalit, hyysäys, raiskaaminen ja kaikki muu muu tavallinen, joka tuntuu pyörivän epämääräisenä sotkuna joidenkin päässä jatkuvasti.

Kaiken kaikkiaan keskustelu antoi surullisen kuvan ihmisluonnosta ja yleisestä sivistystasosta, jota ei totisesti kannattaisi enää hallituksen koulutusleikkauksilla alentaa.

Siksipä annan vielä yleisen neuvon: Jos teillä ei ole mitään sanottavaa, niin älkää tulko sanomaan sitä minun sivulleni.

Päivitys 5.7. klo 16.40 Kirjoitteluni alkusyy oli siis Huhtasaaren väite minun syyllistymisestäni hakkerointiin. Jotta kaikille nyt tulisi selväksi tämän keskustelun loppuminen, niin laitan vielä kuvan. Asia on sovittu ja sillä selvä:

laura pahoittelu

Kommentit (52)
 1. Taru Tiainen
  5.7.2015, 11:33

  Kirjoitat Saku ”Toisin kuin näköjään kuvitellaan, niin minulle on yhdentekevää liittyikö kansanedustaja Laura Huhtasaari itse vai liitettiinkö hänet Fb:n rasistiseen ryhmään”

  Aika pirun paljon aikaa ja vaivaa näit silti syyttäessäsi Lauraa ryhmään liittymisestä, ja asiasta valehtelemisesta.

  Miten ois anteeksipyyntö Lauralle, nyt kun on todistettu että olit väärässä.

  1. Mikko Suomalainen
   5.7.2015, 11:42

   Todistettu? Huhtasaari oli itse liittynyt ryhmään, senhän näki sokea Reettakin. Joku tässä tosiaan on anteeksipyynnön velkaa, ja se joku on kansanedustaja Huhtasaari. Valhe ei muuksi muutu, vaikka asiasta toisia syyttelisikin.

   1. Taru Tiainen
    5.7.2015, 11:45

    Jos jotain Facesta ymmärtäisit, niin tajuaisit Huhtasaaren blogikirjoituksen perusteella, ettei Laura ole itse ryhmään liittynyt.

    1. Saku Timonen
     5.7.2015, 12:52

     Huhtasaaren blogikirjoituksesta jäi puuttumaan todennäköisin selitys ja sen tarjosin.

     1. Sitä jään ihmettelemään että eikö suomessa olekaan enää sanan/liittymisvapautta?

      Jos Laura olisi liittynyt johonkin äärivasemmistolaisryhmittymään, olisi kuulunut näiltä mollaajilta pelkkää hymistelyä.

      Mitä se on teiltä pois vaikka kuka on liittyneenä mihin ikinä haluaa?
      Ei teidän ole pakko liittyä, js ette halua!

      1. Vapaus, muttei vastuusta
       5.7.2015, 18:09

       Mitä nyt selität?

       Sinulla menee sekaisin vapaus ja vastuu: Suomessa on sananvapaus, mutta samalla myös vastuu sanomisistaan. Suomessa EI siis ole vapautta vastuusta (ellei ole rikas tahi hyvä veli ;-).

       Sananvapaus tarkoittaa, että Suomessa ei harrasteta ennakkosensuuria. Vastuu sanomisistaan (tai, tässä tapauksessa, liittymisistään) tarkoittaa, että niistä voi seurata sekä juridisia ETTÄ muita seurauksia.

       Etenkin se, että työnantajalla on myös vapaus irtisanoa henkilö, joka hänen mielestään käyttää vapauttaan työpaikalle epäsopivasti.

       Tässä tapauksessa mandaatin Huhtasaarelle antavat äänestäjät, joten Huhtasaari on tavallaan vastuussa tekemisistään heille. On heidän päätettävissään kuinka pitkälle Huhtasaari saa käyttää vapauksiaan.

       Tämä ei kuitenkaan mitenkään poista Laura Huhtasaaren oikeuksia liittyä vaikka mihin ryhmiin. Se vain tarkoittaa, että noilla teoilla on mahdolliset seurauksensa.

       1. Osmo Ronkanen
        6.7.2015, 10:48

        Sananvapaus nimenoman tarkoittaa, ettei sanomista voi tulla juridisia seuraamuksia. Maassa., jossa valtaapitävien kritisoinnista rangaistaan ei ole sananvapautta. Sosiaaliset seuraamukset sitten ovat oma asiansa. Sananvapaus nimenomaan takaa oikeuden arvostella muita heidän sanomisistaan.

        1. PeelsePuupi
         6.7.2015, 14:34

         Ei tarkoita, Osmo. Sananvapauden käyttämisestä voi seurata esim. kunnianloukkaussyyte, mutta on se silti edelleen sananvapautta.

   2. Erityistä tässä on ettei Huhtasaari myönnä yhteyksiään tai sidoksiaan kuvottavaan rasistiryhmään. Huhtasaaren perussuomalaiset ystävät, tukijat ja puolustajat toivat riittävän selkeästi esille mielensä sisällöt. Se on avoimen rasistinen, vihamielinen ja väkivaltainen. Vastenmielinen.

  2. FB (tai tietsikat yleensä, erityisesti some) ja Huhtasaari ovat yhteensopimattomia (’incompatible’). Ehkä Zuckerbergilta heruu kompensaatiota tai myötätuntoa.

   Kansanedustaja hengailee fesessä rasistihörhöjen kanssa ja polttaa sormensa. Oppisikohan Huhtasaari tästä fesegatesta jotain, jää nähtäväksi.

   Kansanedustajan arvolle ei ole sopivaa uhkailla kansalaista somessa ilman perusteita. Kannattaisi asentaa se näppisalkolukko.

  3. Niin tai näin
   5.7.2015, 11:48

   Eihän Laura Huhtasaaren kirjoitus kuitenkaan 100% todista etteikö hän itse ole voinut liittyä ryhmään. Aika mielenkiintoista, jos henkilö ja vielä kansanedustajaksi valittu henkilö, ei seuraa missä facebookryhmissä hän on. Eroaminen tapahtui kuitenkin vasta kuukauden kuluttua liittämisestä/liittymisestä ja vasta kun media kiinnitti siihen huomiota. Facebookissa saa estettyä liittämisen ei haluttuihin ryhmiin. Pitäisikö myös Huhtasaaren pyytää anteeksi omaa hyökkäystään?

   1. Taru Tiainen
    5.7.2015, 12:00

    Todistaa, lue se blogikirjoitus huolella.

    Se on kyllä totta, että Huhtasaari käyttäytyi todella tökerösti syyttäessään Sakua hakkeroinnista. En oikein usko tuota Lauran, ”kysyin vain” selitystä.

    1. Kirjoitus ei todista täysin varmasti mitään muuta, kuin että on mahdollista, ettei Laura ole välttämättä itse liittynyt ryhmään.

    2. Keijo Sulkava
     5.7.2015, 12:44

     Sen ämmän kirjoituksia nyt ei usko kuin hänen sokeimmat seuraajansa.

  4. Saku Timonen
   5.7.2015, 12:54

   Huhtasaari syytti minua hakkeroinnista ja ryhmään liittämisestä, kun huomautin hänelle liittymisen ja liitämisen erosta. Siinä mielessä ei liene kovin ihmeellistä, että käytin jonkin verran aikaa asiaan. Tänään Huhtasaari on Fb-seinälläni pahoitellut aiheetonta syytöstään ja olen hyväksynyt pahoittelun. Asia on siis loppuun käösitelty.

 2. Simo Hovari
  5.7.2015, 11:43

  Tulkitsen tämän kirjoituksen anteeksipyyntönä. En olisi uskonut, että Sakarilla olisi ollut selkärankaa, mutta väärässä olin.

  Sinänsä turha itkeä teknisestä puolesta, koska Timosen ottamat kuvankaappaukset olivat juuri sitä teknistä puolta, eli Timonen aloitti itse keskustelun teknisestä puolesta. Nyt vain kävi vähän hassusti.

  1. Karo Kankus
   5.7.2015, 13:58

   Tulkintasi on hieman omituinen, kun nyt kävi ilmi, että myös Huhtasaari on pyytänyt käytöstään anteeksi.

   En olisi välttämättä uskonut että hänessä on siiehn naista, pisteet siitä Huhtasaarelle!

Kommentointi suljettu.