Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tissiposkifasistit

Facebookissa on jo kauan toiminut äärioikeistolaista fasistipropagandaa jakava yhteisö Poliittisen Korrektiuden Parhaat. Ylläpitäjä postailee jatkuvalla syötöllä kuvia valkoisesta ylivallasta, arjalaisen rodun paremmuudesta, sodanaikaisista natsisotilaista ja tunnetuista fasisteista. Runsaslukuisia ovat myös epämääräisen uhkan luomiseen tarkoitetut, väkivaltaan kannustavilla teksteillä varustetut kuvat aseistautuneista ihmisistä. Vastapainoksi on sitten valtava määrä kuvia vähäpukeisista naisista ja se saa koko touhun näyttämään murrosikäisten haaveilulta.

Minulle on samantekevää masturboivatko nämä nimettömyyden suojassa toimivat ja kommentoinnin estävät tissiposkifasistit mieluummin univormupukuisten miesten vai vähäpukeisten naisten kuville. Heillä on kuitenkin ikävä tapa sortua tekijänoikeusrikoksiin ja kunnianloukkauksiin eivätkä he tunnu edes ymmärtävän sitä.

He luulevat, että pelkkä pienen kunnan kunnallispolitiikassa toimiminen ja blogin kirjoittaminen poistavat kaiken rikosoikeudellisen suojan ja tekevät ihmisestä täysin vapaata riistaa.

He ovat erittäin väärässä. Viime viikolla yhteisö julkaisi minun yhdestä Fb-profiilikuvastani muokatun pilakuvan. Koska olen tunnetusti täysin huumorintajuton ja koska minulla on alkuperäiseen kuvaan tekijänoikeus, niin ilmoitin asiasta Facebookille. Luonnollisesti Facebook poisti kuvan.

Se kävi pahasti näiden sohvafasistien itsetunnolle. He julkaisivat kuvan saamastaan Fb:n ilmoituksesta ja höystivät tarinaa vihjailemalla minun syyllistyneen tietomurtoihin. Tekonsa he oikeuttavat sillä, että minulla kunnallispoliitikkona on muita heikompi identiteettisuoja.

polkorr yll 7.7.15 a polkorr yll 7.7.15 b

Tekijänoikeusrikkomuksen lisäksi nämä vihjailevat minun syyllistyneen tietomurtoihin. Nyt menee jo vakavaksi. Tekijänoikeuksien suojaamiseksi ilmoitus Fb:lle on nopea tapa, mutta perätön väite tai noin selvästi esitetty epäilys minun syyllistymisestäni rikokseen on jo kunnianloukkaus.

Kuka on sitten tämän touhun takana? En tiedä, mutta jotain osviittaa voi saada tuon postauksen tykkääjistä. Katsotaanpa:

polkorr yll 7.7.15 c

Hupsis! Sieltähän löytyy espoolainen kaupunginvaltuutettu (PS) ja äärinationalistisen, rotupuhtautta vaalivan Suomen Sisun aktiivijäsen ja entinen puheenjohtaja Teemu Lahtinen. Hänen yhteyksistään tähän yhteisösivuun on muutakin näyttöä.

Viime marraskuussa Tahdon-kampanjan aikana Lahtinen pohdiskeli omalla Fb-sivullaan näin:

Teemu L on polkorr 1 Teemu L on polkorr 2

Kuinka ollakaan, niin noin vartttunti tämän keskustelun jälkeen Poliittisen Korrektiuden Parhaat julkaisi Fb-sivullaan tällaisen kuvan:

Teemu L on polkorr 3

Kuvaa ei enää löydy Fb-sivulta, mutta samannimiseltä Tumblr-sivulta se löytyy.

En minä nyt väitäkään Lahtisen olevan tämän yhteisön ylläpitäjä, mutta jonkinlainen yhteys näyttää löytyvän.

Nyt kysytte miksi minä julkaisen tällaisen jutun. Siteerataan tuota yhteisöä muutettavat muuttaen:

Lahtinen on kaupunginvaltuutettuna (PS) Espoon kaupungissa, joten hänellä on huomattavasti tavallista normivirtasta pienempi identiteettisuoja julkisuudessa – etenkin kun hän on ehdoin tahdoin halunnut esiintyä julkisuudessa kivenkovana äärioikeistolaisena (joka sinänsä ei oikein istu hänen habitukseensa).

Muistutan vielä kerran, että minulla ei ole huumorintajua. Seuraava perätön väite minun syyllistymisestäni rikokseen vie käräjille. Syyllisen löytyminen on tietysti aika vaikeaa, koska nämä urhoolliset valkoisen rodun ylivaltiaat ja esitaistelijat eivät uskalla edes ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse, vaikka Fb niin neuvookin tekemään tekijänoikeusriidoissa. Aikamoisten pelkureiden käsissä on tämä aate.