Rikollinen performanssi

Viime tiistaina ja torstaina varoitin Fb-kavereitani henkilöstä, joka ilmiantaa itselleen tuntemattomien ihmisten valokuvia ja muita julkaisuja väittäen niiden tekijänoikeuksien kuuluvan hänen tekaistuille henkilöllisyyksilleen. Hän käyttää ilmiannoissaan ainakin nimiä Kari Virtanen, Sakari Timoinen ja Saku Timoinen.

Fb ei rupea väittelemään kuvien tekijänoikeudesta, vaan poistaa julkaisut ja lähettää niiden postaajalle ilmoituksen tehneen sähköpostiosoitteen. Tätä Fb:n toimintoa tämä rikollinen häirikkö käyttää hyväkseen suunnatakseen epäilykset minuun. Jo nimet Saku Timoinen ja Sakari Timoinen ovat aiheuttaneet sekaannusta, mutta nyt hän on ruvennut tekemään ilmiantoja ihan oikeasti minun nimissäni.

Yöllä sähköpostiini tuli Fb:ltä tällainen kuittaus muka tekemästäni ilmiannosta:

perf1 Hän on siis ruvennut ilmiantamaan julkaisuja käyttäen minun nimeäni ja oikeaa sähköpostiosoitettani.

Sähköpostitiliäni ei ole kaapattu eikä siihen ole tarvettakaan, koska Fb:n tekijänoikeuksien loukkaamisen ilmoituslomakkeessa on paha vika. Sen esille saamiseen tarvitaan vain Fb-tili ja sen jälkeen sen voi täyttää ihan millä nimellä ja sähköpostiosoitteella tahansa. Riittää, että ilmoitettu sähköpostiosoite on olemassa eikä lomakkeen täyttäjän Fb-tilin tarvitse täsmätä ilmoitettuun sähköpostiin.

Tällä kertaa ilmiannetut Päivi Kahlman, Rymisee Viehkosti, Severi Hämäri ja Juha Keltti voivat olla varmoja siitä, että minä en ole ilmiantojen takana. He nimittäin jakoivat blogini Fb-sivulta tämän minun postaamani Elena Uusitalon erinomaisen blogauksen, joka sattumoisin käsittelee juuri tämän häirikön toimintaa. Tässä vielä suora linkki linkki blogaukseen niitä varten, jotka eivät ole Facebookissa.

Ei tämän ilmeisen häiriintyneen nettikiusaajan toiminta vielä tähän lopu. Hän on perustanut Facebookiin oman sivun näille tehtailemilleen ilmiannoille, joita siis väittää minun tekemikseni. Hänen omintakeisia käsityksiään tekijänoikeuksista ja minun persoonastani voitte katsella tältä sivulta.

perf2

Tämä henkilö on häirinnyt toimintaani sosiaalisessa mediassa lähes kaikin kuviteltavissa olevin tavoin jo vuosia. Hän on perustanut useita Fb-sivuja ihan vain minun herjaamistani varten ja julkaissut sivuilla valokuvistani muokkaamiaan irvokkaita ja äärimmäisen vastenmielisiä pilakuvia.

Kun viimein sain tarpeekseni ja ilmiannoin kuvat, niin hän raivostui suunnattomasti. Häntä on verisesti loukattu ja oudon logiikkansa mukaisesti hän kostaa kaikille Fb-kavereilleni todistaakseen, että minä en piittaa kavereilleni aiheutuvista kärsimyksistä. Kaikki on minun syytäni ja hän itse on viaton uhri, joka vain puolustautuu. Hän pitää toimintaansa myös poliittisen taisteluna punikkeja vastaan ja oikeuttaa sillä itselleen kaikki keinot.

Jos joudutte tämän kuvottavan tyypin uhriksi, niin tehkää rikosilmoitus vainoamisesta (RL 25:7a §) ja viestintärauhan rikkomisesta (RL 24:1a §). Minä rupean tekemään omaani heti tämän jutun jukaistuani. Tämän tyypin röyhkeys kasvaa koko ajan eikä hän lopeta ennen kuin poliisi ja tuomioistuin tarttuvat häntä niskasta.

Jos hän toiminnassaan käyttää minun nimeäni ja sp-osoitettani vielä 4.9.2015 jälkeen, niin silloin hän joutuu syytteeseen lisäksi myös identiteettivarkaudesta. Silloin tulee voimaan sitä koskeva RL 38:9a §.

Kommentit (12)
 1. Aiemmin muistaakseni sanoit, että ainoa keino palauttaa kuva on, että ”ilmoituksen tekijä ilmoittaa asian olevan ok” – olet kai ollut näiltä osin yhteydessä Facebookiin? (helppoa osoittaa olevasti sähköpostitilin omistaja)

  Samalla toki hyvä mainita että koko homman taustalla on täysin ulkopuolinen häirikkö.

 2. Juha Keltti
  27.7.2015, 11:34

  Menen tekemään rikosilmoituksen lähipäivinä. Mihin muihin toimenpiteisiin kannattaisi ryhtyä? Palataan yksityisviestissä tekijään ja näyttöön.

  1. Rikosilmoituksenhan voi tehdä netissäkin. Vaikka heti.

   Kaiken dokumentointi on hyvä ajatus. Vähintään kuvankaappauksilla kaikki talteen.

   Olen jonkin verran seuraillut näiden häirikköjen toimntaa maailmalla ja homma ei lopu ennen kuin se lopetetaan pakolla. Eli oikeustoimilla. Joitain on joskus paljastettu ihan muilla tavoin, mutta en suosittele yrittämään. Siinä aattaa omissa toimissaan mennä lain väärälle puolelle ihan vahingossakin.

   Koittakaa nostaa sietokynnystä ja olla kärsivällisiä. Kyllä se siitä voitoksi kääntyy sitten lopulta.

Kommentointi suljettu.