Yhteensattumia ja kuulopuheita

Kun tosiasiat eivät sovi yhteen omien käsitysten kanssa, niin ainakin PS:n puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo näkyy mieluummin muuttelevan tosiasioita kuin omia käsityksiään.

Sellaisen kuvan saa väistämättä tästä Slunga-Poutsalon Ilta-Sanomille antamasta haastattelusta. Hänen mukaansa perussuomalaisilla ei ole minkäänlaisia yhteyksiä Suomen Vastarintaliikkeeseen ja kansanedustaja Olli Immonen vain sattui samoihin kuviin heidän kanssaan Eugen Schaumanin haudalla pidetyssä muistotilaisuudessa.

Sattuipa hyvinkin ja miksipä ei olisi sattunut? Koko tapahtumanhan suunnitteli Immosen johtama Suomen Sisu yhdessä Suomen Vastarintaliikkeen kanssa. Käynti Schaumanin haudalla on Suomen Vastarintaliikkeen perinne ja nyt sinne jotenkin saattuivat mukaan sisulaiset Olli Immonen, Espoon kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen ja Sarastus-lehdestä kirjailija Timo Hännikäinen.

Tästä perinteestä kertoi SVL itse heti tapahtuman jälkeen:

 

Ja näin sen suunnittelusta kertoi muutamaa päivää aiemmin Olli Immonen:

 

Näiden yhteensattumien seurauksena Immonen sitten heti perään kiitti osallistujia  ja lupasi ottaa uusiksi:

vahinko

Tapahtuman väitetään olleen julkinen yleisötapahtuma, mutta jostain syystä paikalla ei ollut yhtään toimittajaa tai ketään muitakaan Suomen Vastarintaliikkeen,Suomen Sisun tai Sarastuksen ulkopuolisia henkilöitä. Jos oli, niin täydentäkää kuvasta puuttuvat tiedot. Ja jos näitte jossain avoimen kutsun tähän ”yleisötilaisuuteen”, niin kertokaa sekin.

11813497_10153406431707638_5392855364614970680_n

(EDIT: Kuvassa Kimmo Saarelaksi sanottu on oikeasti Otto Rutanen, helsinkiläinen SVL:n aktiivijäsen.)

Lopuksi Immonen vielä kertoi Hommafoorumilla tilaisuudesta ja käytännössä lupasi jatkaa yhteistyötä Suomen Vastarintaliikkeen kanssa:

Kovin monen yhteensattuman summana Immonen päätyi vahingossa samaan valokuvaan. Mutta ei, mitään yhteyksiä ei tietenkään ole, koska puoluesihteerikin niin sanoo. Mitään taistelujulistustakaan ei ole ollut ja Immonen kannattaa vain parlamentaarisia keinoja.

immonen 1.8.15

Se häntä ei häiritse yhtään, että sotatorven törähdyksen kuulleet kannattajat käyvät sitä sotaa samassa ketjussa tuon päivityksen alla.

11800450_10205637444549436_742135722247169297_n

Haastattelussa Slunga-Poutsalo avaa mielenkiitoisella tavalla myös omaa ja puolueensa ajattelua maahanmuuttajien saamista tuista. Mikä tahansa kuulopuhe kelpaa ilman pienintäkään kritiikkiä ja jokaisesta huhusta pitää voida keskustella. Minä osallistun keskusteluun selvittämällä tämän yhden huhun heti.

11800002_1181014988591469_610122987202700130_n

Jos tämä Kosovosta tullut työhaluinen nuori mies on turvapaikanhakija, niin häneen sovelletaan kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta annettua lakia. Sen 20 §:n 2 momentin mukaan vastaanottorahan perusosa kuukautta kohti on:

1) yksin asuvalla ja yksinhuoltajalla 316,07 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 92,64 euroa;

2) muulla kuin 1 kohdassa tarkoitetulla 18 vuotta täyttäneellä 267,02 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 76,29 euroa;

3) perheensä kanssa asuvalla lapsella 201,63 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 59,94 euroa.

Summat voi tarkistaa täältä Vastaanottorahan maksaa kunta, jolle valtio sen korvaa.

Keskusteluissa tempaistaan usein esille kotoutumistuki, jonka kuvitellaan tulevan muiden etuuksien lisäksi. Kotoutumismistukea voidaan maksaa pakolaiselle ja muulle oleskeluluvan saaneelle ja sen saamisen edellytyksenä on osallistuminen kotouttamissuunnitelmassa kirjattuun toimintaan.

Kotoutumisen edistämisestä annetun lain 19 § sanoo näin:

Kotoutumistukena maksetaan työmarkkinatukea tai toimeentulotukea. Oikeus kotoutumistukeen työmarkkinatukena määräytyy työttömyysturvalain mukaisesti ja oikeus kotoutumistukeen toimeentulotukena toimeentulotuesta annetun lain mukaisesti.

Tämän vuoden alusta lähtien kotoutumistukea ei edes nimenä ole olemassa, vaan puhutaan pelkästään työmarkkinatuesta. Tämän rahaan maksaa Kela. Työmarkkinatukea saadakseen on ilmoittauduttava työttömäksi työnhakijaksi ja se toimeentulotukihan on yksin asuvalla 485,50 euroa kuukaudessa.

Olen varma, että Kelassa ja kunnassa nämä tiedot on työhaluiselle kerrottu ja suositeltu työn hakemista heti, kun se oleskeluluvan puolesta on mahdollista.

Meillä on hallituksessa puolue, jonka puoluesihteeri perustaa päättelynsä yhteensattumista annettuihin ontuviin selityksiin ja torilla kuultuihin huhuihin. Ja jonka ulkoministerinä istuva puheenjohtaja puhuu hevosista.

Kommentit (67)
 1. Jari Kähkönen
  2.8.2015, 20:03

  On täysin paikallaan kysyä, että mikä kansanedustaja Olli Immonen on miehiään: a) natsi b) tahdoton sätkynukke c) arvostelukyvytön flirttailija d) jonkunsortin Mantshurian kandidaatti? Ja mitä on sen johdosta pääteltävä hänen poliittisesta toimintakyvystään sekä periaatteistaan. Kysymyksen tekee aiheelliseksi se, että puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo selitteli tuota Sakarin postauksessa näkyvää patsaskäynnin ryhmäkuvaa vahingoksi tai sattumaksi. Se ei ole mitenkään uskottava selitys.

  No, toisaalta ei tuo kaksi samanaikaisesti samassa paikassa sattumaan sattunutta tilaisuuttakaan oikein vakuuttavalta vaikuta vrt. kysymyksenasettelun selkärankaisuusteema. Suunnittelutalkoiden valokuvaaminen, some-levittely ja tapahtuneen tosiasian jälkikäteinen puolustelu, olkoonkin että on omilleen pidetty ja lainattu pidemmästä vaan selostamattajääneestä keskustelussa, yksinkertaisesti sinetöi kaiken. Sekin vaihtoehto voidaan siis huomioida, että on ihan sama mitä Immonen on poliittisesti, koska hän on sitä vain siihen asti kunnes tulee meteli tai hän toisin harkitsee.

  Jos siis Bierhallesta lähtee vielä kerran liikkeelle Putsch, antaako tämä Führer stadtspolizein viedä itsenä seremoniallisesti saranakäsiraudoissa kädet eteen kytkettynä sumpun kautta linnaan? Vai luistaako hän tällä kertaa paikalta, kun ampuminen alkaa ja antaa sitten Der Angriffille etusivun haastattelun missä tuomitsee kaiken väkivallan sekä selittää ettei koskaan ollutkaan sitä mieltä, koska se nyt vain oli sellainen syntynyt vaikutelma. NSDAP:kin kun nyt oli vain yksi monista aikansa vastaavista puolueista, josta sitten tuli mitä tuli kun sotilasohrana ei kröhöm nykysanalla sanoen oikein osannut tietolähdetoimintaa.

 2. Tiina Erholtz
  2.8.2015, 20:04

  Kiitos !! On jotenkin niin lohdullista ja riemastuttavaa, että Saku jaksaat !

  1. Alexius Manfelt
   3.8.2015, 14:28

   Näihin kiitoksiin yhdyn koko sydämestäni. saku todella ansaitsee ne!

Kommentointi suljettu.