Se vaarallinen juttu

Minulta on monta kertaa pyydetty entisen blogini viimeiseksi jäänyttä juttua “Yhteensattumia ja kuulopuheita”. Kun eräät lehdet linkittivät sen uutiseensa, niin blogiini alkoi massiivinen palvelunestohyökkäys. En väitä asioilla olevan yhteyttä, mutta ihan piruuttani julkaisen jutun uudelleen sanasta sanaan samanlaisena.

Yhteensattumia ja kuulopuheita

Kun tosiasiat eivät sovi yhteen omien käsitysten kanssa, niin ainakin PS:n puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo näkyy mieluummin muuttelevan tosiasioita kuin omia käsityksiään. Sellaisen kuvan saa väistämättä tästä Slunga-Poutsalon Ilta-Sanomille antamasta haastattelusta.

Hänen mukaansa perussuomalaisilla ei ole minkäänlaisia yhteyksiä Suomen Vastarintaliikkeeseen ja kansanedustaja Olli Immonen vain sattui samoihin kuviin heidän kanssaan Eugen Schaumanin haudalla pidetyssä muistotilaisuudessa.

Sattuipa hyvinkin ja miksipä ei olisi sattunut? Koko tapahtumanhan suunnitteli Immosen johtama Suomen Sisu yhdessä Suomen Vastarintaliikkeen kanssa. Käynti Schaumanin haudalla on Suomen Vastarintaliikkeen perinne ja nyt sinne jotenkin saattuivat mukaan sisulaiset Olli Immonen, Espoon kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen ja Sarastus-lehdestä kirjailija Timo Hännikäinen.

Tästä perinteestä kertoi SVL itse heti tapahtuman jälkeen:

schaumann svl

Ja näin sen suunnittelusta kertoi muutamaa päivää aiemmin Olli Immonen:

suunnittelutalkoot

Näiden yhteensattumien seurauksena Immonen sitten heti perään kiitti osallistujia  ja lupasi ottaa uusiksi:

immonen uusiksi

Tapahtuman väitetään olleen julkinen yleisötapahtuma, mutta jostain syystä paikalla ei ollut yhtään toimittajaa tai ketään muitakaan Suomen Vastarintaliikkeen, Suomen Sisun tai Sarastuksen ulkopuolisia henkilöitä. Jos oli, niin täydentäkää kuvasta puuttuvat tiedot. Ja jos näitte jossain avoimen kutsun tähän ”yleisötilaisuuteen”, niin kertokaa sekin.

11041710_1177167838976184_8075561741726221597_n

(EDIT: Kuvassa Kimmo Saarelaksi sanottu on oikeasti Otto Rutanen, helsinkiläinen SVL:n aktiivijäsen.)

Lopuksi Immonen vielä kertoi Hommafoorumilla tilaisuudesta ja käytännössä lupasi jatkaa yhteistyötä Suomen Vastarintaliikkeen kanssa:

immonen-homma

Kovin monen yhteensattuman summana Immonen päätyi vahingossa samaan valokuvaan. Mutta ei, mitään yhteyksiä ei tietenkään ole, koska puoluesihteerikin niin sanoo.

Mitään taistelujulistustakaan ei ole ollut ja Immonen kannattaa vain parlamentaarisia keinoja.

immonen vvalta

Se häntä ei häiritse yhtään, että sotatorven törähdyksen kuulleet kannattajat käyvät sitä sotaa samassa ketjussa tuon päivityksen alla.

sotatorvi

Haastattelussa Slunga-Poutsalo avaa mielenkiitoisella tavalla myös omaa ja puolueensa ajattelua maahanmuuttajien saamista tuista. Mikä tahansa kuulopuhe kelpaa ilman pienintäkään kritiikkiä ja jokaisesta huhusta pitää voida keskustella. Minä osallistun keskusteluun selvittämällä tämän yhden huhun heti.

slunga-p

Jos tämä Kosovosta tullut työhaluinen nuori mies on turvapaikanhakija, niin häneen sovelletaan kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta annettua lakia. Sen 20 §:n 2 momentin mukaan vastaanottorahan perusosa kuukautta kohti on:

1) yksin asuvalla ja yksinhuoltajalla 316,07 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 92,64 euroa;

2) muulla kuin 1 kohdassa tarkoitetulla 18 vuotta täyttäneellä 267,02 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 76,29 euroa;

3) perheensä kanssa asuvalla lapsella 201,63 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 59,94 euroa.

Summat voi tarkistaa täältä

Vastaanottorahan maksaa kunta, jolle valtio sen korvaa.

Keskusteluissa tempaistaan usein esille kotoutumistuki, jonka kuvitellaan tulevan muiden etuuksien lisäksi. Kotoutumismistukea voidaan maksaa pakolaiselle ja muulle oleskeluluvan saaneelle ja sen saamisen edellytyksenä on osallistuminen kotouttamissuunnitelmassa kirjattuun toimintaan.

Kotoutumisen edistämisestä annetun lain 19 § sanoo näin:

Kotoutumistukena maksetaan työmarkkinatukea tai toimeentulotukea. Oikeus kotoutumistukeen työmarkkinatukena määräytyy työttömyysturvalain mukaisesti ja oikeus kotoutumistukeen toimeentulotukena toimeentulotuesta annetun lain mukaisesti.

Tämän vuoden alusta lähtien kotoutumistukea ei edes nimenä ole olemassa, vaan puhutaan pelkästään työmarkkinatuesta. Tämän rahaan maksaa Kela.

Työmarkkinatukea saadakseen on ilmoittauduttava työttömäksi työnhakijaksi ja se toimeentulotukihan on yksin asuvalla 485,50 euroa kuukaudessa. Olen varma, että Kelassa ja kunnassa nämä tiedot on työhaluiselle kerrottu ja suositeltu työn hakemista heti, kun se oleskeluluvan puolesta on mahdollista.

Meillä on hallituksessa puolue, jonka puoluesihteeri perustaa päättelynsä yhteensattumista annettuihin ontuviin selityksiin ja torilla kuultuihin huhuihin. Ja jonka ulkoministerinä istuva puheenjohtaja puhuu hevosista.

 

 

Kommentit (21)
 1. Jari Kähkönen
  9.8.2015, 17:40

  Olli Immosella on vielä pokkaa päivittää toisaalla FB:ssä, että hän ei tunne SVL:ää niin hyvin, jotta voisi ottaa kantaa sen toimintaan. Minkälainen johtaja ei edes kysy samaan ryhmäkuvaan tulijan nimeä ja järjestöä, sekä kieltäydy ellei asia ole ihan täysin selvä/vaaraton? Varmaan sellainen, joka ennakkoon suunnittelee yhteisen tapahtuman ravintolassa kuvaan tulijoiden kanssa laittaen näistä ns. suunnittelutalkoistaan vielä kuvan FB:hen, sellainen kenen poliittista toimijuutta tulisi kutsua tuuliviiriksi tai kenen henkilökohtaista elämää voisi luonnehtia oikeustoimikelpoisuudeltaan vajaaksi. Ellei sitten ole niinkuin näyttäisi olevan, että mieshän on poliittisesti ihan saletti uusnatsi vaikka nyt tällä hetkellä onkin hallituspuolueen kansanedustaja. Onpas muuten totisesti ollut paikkaan sattunut, mitääntarkoittamaton ja ennenkaikkea sattumanvarainen palvelunestohyökkäys, sano.

 2. Pekka Matilainen
  9.8.2015, 22:36

  En oikein tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa. Toivoisi puoluesihteerin olevan hiukan paremmin kuusalla yhteiskunnan toiminnasta ettei kaikkien kuulopuheiden perusteella
  muodosta kantaansa vaan selvittäisi asian, mutta asiahan ei ole enää mielenkiintoinen kun selvittää miten se on. Lisäksi viranomaiset takuuvarmasti antavat väärää tietoa.
  Ihan mielenkiinnosta odotan hallituksen selvitystä maahanmuuton kustannuksista ja etenkin sitä, että minkälainen keskustelu saadaan aikaan siitä onko lukemat ja muu sisältö joidenkin mielestä oikein vai väärin. Tutkijat ovat varmasti punavihervassareita joten tutkimus voidaan jo sillä heittää romukoppaan ja PS voi teettää omassa opistossa oman.

  Mitä edustaja Immosen toimintaan tulee niin aika vaikea on uskoa hänen sepustustaan, että
  vahingossa sattui tuollaiseen ryhmäkuvaan kyseisessä tapahtumassa. Tapahtuma jota hän on itse suunnitellut ja toteuttanut. Kansanedustaja ei oikein ole yksityishenkilö vapaa-ajallaankaan, koska toimi on enempi tai vähempi 24/7-tyypinen ja työaika on määrittelemätön. Näin ollen olisi hyvä edustajan arvovallan säilyttämiseksi ottaa selvää minkälaisissa porukoissa yhteiskuviin sattumalta sattuu. Toki jos äänestäjät edustavat kyseistä viiteryhmää niin eihän siinä sitten, mutta uskoakseni kaikki eivät esimerkiksi SVL:n toimintaa hyväksy. Olen vain jäänyt miettimään, että ed. Immonen on keskittynyt näihin maahanmuuttoasioihin ja toimittajien puoluekantojen miettimiseen, mutta onko hänellä sitten halua esimerkiksi pohtia vastauksia siihen miten tämän maan talous saataisiin raiteilleen. Varmaankin rajoittamalla maahanmuuttoa ja sulkemalla rajat.

  Erinomainen blogi ja harmittavia ovat tuollaiset tekniset ongelmat jotka ilmaantuvat
  sattumalta, mutta tätähän tämä tekniikka on.

Kommentointi suljettu.