Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Populistien kuningatar

Facebookissa lävähti eteeni kansanedustaja  Laura Huhtasaaren haastattelu Satakunnan Kansassa.

Ilmaiseksi näkyvä juttu on niin lyhyt, että sen voi kirjoittaa tänne kokonaan:

Porilainen kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) käännyttäisi turvapaikanhakijat pakolaisleireille muun muassa Saudi-Arabiaan ja Kuwaitiin. Hän kaavailee Saudi-Arabiaan pakolaisille omia kyliä, joiden kouluissa työskentelisivät työttömät syyrialaiset opettajat. Esimerkiksi Dubaissa olisi tarjolla muille töitä.

– Pakolaisleirien pystyttäminen YK:n tuella auttaa paljon enemmän kuin maahanmuutto. Kieli ja kulttuurikin olisivat lähellä, Huhtasaari arvioi.

Suomalaiset voisivat käydä valitsemassa leireiltä omat kiintiöpakolaisensa: naisia, lapsia, vammaisia ja vanhuksia. Hän vastustaa kiintiöiden kasvattamista.

Huhtasaari vaatii rajoille väliaikaisia rajatarkastuksia. Hän pitää Suomea Pohjolan Kreikkana, jolla ei ole varaa edes turvapaikkahakemusten käsittelyyn.

– Ei se ole rasismia, jos haluan rajatarkastukset.

Huhtasaari tarjoaa täydellisen esimerkin siitä, miten populistisilla ja vailla mitään realismia olevilla puheilla miellytetään  populismia rakastavaa kansanosaa. Huhtasaaren Facebookissa jakamana tuo sama juttu on kerännyt paljon kommentteja, joista osa on suorastaan kuvottavia rasistisuudessaan. Huhtasaaren Fb-profiili alkaakin nykyisin olla luokattomuudessaan samaa tasoa kuin MV ja Jussi Halla-ahon omalla seinällään ylläpitämä ”keskustelu”. Itse hän toki käyttäytyy hillitysti, mutta ei puutu millään tavalla sivullaan mellastavien rasistien räyhäämiseen.

Huhtasaari lienee jo ilmoittanut Saudi-Arabian ja Kuwaitin johdolle, että hän aikoo perustaa näiden alueille pakolaisleirejä. Luonnollisesti on pelkkä ilmoitusasia, että Suomi ja Huhtasaari ovat nyt päättäneet tehdä näin. Siihenhän ei yhtenä maailman epädemokraattisimpana ja surkeista ihmisoikeuksistaan kuuluisana maana tunnetun Saudi-Arabian kuningashuonella ole mitään vastaan sanomista. Myöskään itsevaltiaalla Kuwaitin emiirillä ei liene asiaan nokan koputtamista. Maallistuneen Syyrian ja wahhabiittisen Saudi-Arabian kulttuuritkin ovat hänen mielestään niin lähellä toisiaan, että sopeutumisvaikeuksia ei ole.

Sitten Suomesta lähdetään näille leireille huutolaismarkkinoille valikoimaan sopivia ihmisiä. Valintakriteerit tietenkin päättää Suomi yksin, vaikka leirit olisivatkin YK:n ylläpitämiä. Suomen omat rajat suljetaan eikä turvapaikahakijoita päästetä maahan. Huhtasaari siis heittää menemään kaikki kansainväiset sopimukset, joihin Suomi on sitoutunut.

Sanon ihan suoraan, että VMP. On täysin käsittämätöntä, että näin löysille puheille hurrataan. On terveen järjen ja asiatietojen ivaamista, että istuva kansanedustaja laukoo näin poskettomia juttuja. Jos ette ymmärrä mikä näissä Huhtasaaren ehdotuksissa on pielessä, niin luultavasti olette melko toivottomia tapauksia.

Huhtasaarelta lienee ihan turha odottaa yhtään järkevää ja oikeasti toteuttamiskelpoista ajatusta. Hän on valinnut osansa populistien kuningattarena.