Sopivat syntipukit

Tämän kaltaisina levottomina aikoina pyrkii puhtaitten patrioottien ohella myös suurisuista kuona-ainesta pinnalle, henkilöitä, jotka ovat epäonnistuneet elämässään ja ovat joko henkisesti, moraalisesti tahi taloudellisesti vararikon partaalla, ja on todettu tapauksia, jolloin tällaiset ainekset haluavat hulinaa hulinan itsensä vuoksi.

Tämä voisi hyvin kertoa nykyisestä ns. maahanmuuttokriittisestä keskustelusta, mutta ei kuitenkaan kerro. Näin sanoi Suojeluskuntain päällikkö kenraalimajuri Lauri Malmberg kirjeessään piiripäälliköille 14.2.1931.

Varsinkaan Perussuomalaiset eivät ole vaalien jälkeen puhuneet mistään muusta kuin maahanmuuttajista,  turvapaikanhakijoista ja pakolaisista, vieläpä termit sekoittaen. Erityisen ahkerasti termejä sekoittavat PS:n kansanedustajat. Eilen illalla MTV:n maahanmuuttokeskustelussa Laura Huhtasaari antoi virheellisesti ymmärtää, että spontaanit turvapaikanhakijat kuuluvat pakolaiskiintiöön.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho haluaisi palauttaa turvapaikanhakijat pakolaisleireille, joissa he eivät koskaan ole välttämättä olleetkaan ja jonne heitä ei voida kansainvälisten sopimusten mukaan palauttaa. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on tapansa mukaan kuullut hurjia tarinoita satunnaisesti kohtaamiltaan ihmisiltä ja kiiruhtaa jakamaan kuulemansa sosiaalisessa mediassa. Tällä kertaa  junan ravintolavaunun myyjä oli nähnyt turvapaikanhakijoilla yli sadan euron setelinippuja.

Sitten ovat tietysti erikseen vielä MV ja muut netin roskasivut, jollaiseksi lasken myös kansanedustaja Olli Immosen Facebook-seinän. Niissä kuohuu juuri se suurisuinen kuona-aines, josta myös Malmberg varoitteli. Jostain sieltä nousee vielä se hulina hulinan itsensä vuoksi.

Miksi tämä tällaiseksi on mennyt?

Siksi, että maan hallituksen alkutaival on ollut Perussuomalaisille ja heidän äänestäjilleen hirveä. Vaalilupaukset olivat tosi kovat: Kreikan tuki lopetetaan, velan ottaminen lopetetaan, alle 1500 euron kuukausituloilla eläviltä ei leikata, pakolaisten määrää vähennetään, poliittiset virkanimitykset lopetetaan, sunnuntailisiin ja sairaslomiin ei kajota.

Ihan kaikki lupaukset on syöty. Nyt on suunnattava kansalaisten raivo pois päättäjistä  ja turvapaikanhakijat ovat otollinen kohde. He ovat muukalaisia, puhuvat vierasta kieltä, tulevat erilaisesta kulttuurista. Heitä on hyvä syyyttää kaikesta, heidän kimppuunsa on hyvä yllyttää vihaiset kansanjoukot, jotta omien puheiden onttous hämärtyisi ja jotta kannatus ei pääsisi romahtamaan. He ovat sopivia syntipukkeja.

Milloin viimeksi olette kuulleet yhdenkään Perussuomalaisen ministerin, kansanedustajan, europarlamentaarikon tai muun puoleen silmäätekevän puhuvan mistään muusta kuin maahanmuutosta? Aivan oikein, ette sen jälkeen, kun hallitus muodostettiin.

Perussuomalaisten ministerit eivät kommentoi, väistelevät kysymyksiä tai jopa uhkaavat poistua kesken haastattelun ajankohtaisohjelmasta. Yksikään puolueen kansanedustajista ei ole sanonut enää sanaakaan köyhistä, eläkeläisistä, vanhuksista tai sairaista muussa mielessä kuin väittämällä maahanmuuttajien vievän juuri heidän rahansa, vaikka ne rahat vie hallitus. Heillä ei kerta kaikkiaan ole mitään sanottavaa mihinkään muuhun kuin maahanmuuttoasioihin eivätkä he niistäkään tunnu osaavan muodostaa faktoihin perustuvaa mielipidettä. Väkisin saa sellaisen kuvan, että he joko eivät itsekään tunne faktoja tai sotkevat asiat tahallaan suunnatakseen äänestäjiensä pettymyksen ja vihan pois itsestään.

Toimittaja Emilia Kukkala listasi eilen Facebookissa faktoja, joista siteeraan tähän muutaman:

Valtio menettää yritysten verokikkailussa ainakin 13 miljardia vuodessa. Valtion budjetti oli vuonna 2014 noin 54 miljardia euroa. Miljardissa on yhdeksän nollaa. Pakolaisten vastaanotto kaikkineen maksoi valtiolle viime vuonna noin 30 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi, eduskuntatalon remontin arvioidaan maksavan noin 270 miljoonaa euroa. Maahanmuutto on valtion budjetissa promilleluokkaa. Vallanpitäjille edullista on saada ihmiset tappelemaan promilleista promillepäissään.

Kyselkääpä kansanedustajilta vaikka näistä asioista älkääkä tyytykö perustelemattomaan vastaukseen, että vastuullisia päätöksiä on tehtävä. Jos ei puhuta mistään muusta kuin maahanmuutosta, niin kohta se suurisuinen kuona-aines kuohuu yli. Niin se aina tekee silloin, kun vallanpitäjien köyhdyttämä kansa etsii vihalleen kohdetta.

Perussuomalaiset ovat nyt yksi niitä vallanpitäjäpuolueista. Itsestänne riippuu ravaatteko heidän osoittamaansa suuntaan vai rupeatteko miettimään kuka teiltä oikein vie.

Kommentit (49)
 1. Kiitos Saku että pidät tätä blogia. Pitää tämänkin pätkätyöläisen edes jotenkin järjissään.

 2. Samoin kuin pakolais/maahamuuttaja/turvapaikanhakija -keskusteluissa valitettavasti yleistetään asioita liikaa, niin tämäkin kirjoitus yleistää Perussuomalaisten puoluetta, ja sen edustajia melko raa’lla tavalla. En sinänsä ole mikään PS-fani, sen koommin kuin muunkaan puolueen, mutta katsoppa kirjoittaja nyt tekstisi uudestaan.

  Omalta osaltani annan yhden esimerkin: ”Milloin viimeksi olette kuulleet yhdenkään Perussuomalaisen ministerin, kansanedustajan, europarlamentaarikon tai muun puoleen silmäätekevän puhuvan mistään muusta kuin maahanmuutosta? Aivan oikein, ette sen jälkeen, kun hallitus muodostettiin.” -> Ministeri Niinistö on puhunut mm. jalkaväkimiinoista, ja tämä on huomattu myös mediassa. Hän on puhunut monesta muustakin puolustukseen liittyvästä asiasta. Tiedät sen itsekkin, koska olet osannut kirjoittaa tässä siitä, että hän uhkasi poistua kesken ajankohtaisohjelman.

  Tämä ei ole kommentti PS:n puolustamiseksi, vaan sen suhteen, että huonoa kirjoittelua ja ulosantia esiintyy kaikkialla muuallakin, kuin PS:n riveistä.

  1. Vääpeli Matala
   10.9.2015, 11:35

   Hömppäherran sekoilut puolustusministeriön kansliapäällikön valinnan suhteen että maamiinojen ja kiinalaisten rynnäkkökiväärien parissa ovat kyllä jotain aivan uskomatonta spedeilyä.

   1. Pointti meni tuossakin ohi; on sekoilua tai ei. Kirjoituksessa yleistetään, että PS:n riveistä ei ole kuulunut mitään muuta, kuin puhetta maahanmuutosta, ja tuo oli vain yksi erittäin pieni esimerkki siitä, että näin ei asia ole.

    1. Saammeko, Mikko, luettelon niistä lupauksista mitä perussuomalaiset ovat valtaan päästäkseen meille antaneet, ja jotka he ovat pitäneet, tai joita he siellä edes esiintuovat. On kammottavaa, ett hallituksen tärkeillä paikoilla istuu örvelö, jonka osaaminen rajoittuu mielipiteeseen maahanmuutosta, ja joka nimittää avustajakseen samanlaisen örvelön, vaimonsa, sukulaisensa, tai puoluetoverinsa. Osaamisesta ei väliä

     1. Ja huti taas; en kirjoittanut PS:n lupauksista mitään aiemmin.

      Blogin kirjoittaja on kirjoittanut, että PS:n kansanedustajat, ministerit, europarlamentaarikot eivät ole puhuneet mistään muusta, kuin maahanmuutosta. Näin tämä ei vain ole. Yksi esimerkki on Jussi Niinistö, joka toimii puolustusministerinä, ja hänen toimenkuvastaan on maahanmuutto kaukana. Mediaan asti on päässyt paljon asioita mm. jalkaväkimiinoista, puolustusmäärärahoista, varuskunnista, ammustarvikkeista; nämä asiat eivät ole maahanmuuttoon liittyviä.

      Eli jos yksinkertaisuudessaan yleistetään, että PS:n edustajat puhuvat vain maahanmuutosta, eivätkä mistään muusta, niin kumotaan tämä yleistys yksinkertaisella vastaväitteellä: Puhuupas muustakin, esim. maanpuolustuksesta.

      Eikä tuossa tarvitse lähteä siihen, että ”mutta tuo nyt on vaan yksi asia, mitä muuta?” Kyllä niitä on, mutta kirjoituksen lähtökohta on hyvin musta, niin kumotaan se suoraan valkoisella; värit saa vaihtaa vapaasti myös toisin päin. Jos kirjoituksessa huomioitaisiin kaikki harmaasävyt tällä välillä, ei kommenttejani olisi, eikä näin ollen silloinkaan tarvitsisi lähetä listaamaan mitään muista asioita.

      Ja kyllä, yleistys maahanmuuttajiin/pakolaisiin/turvapaikanhakijoihinkin on typerää, tulee se PS:n edustajien tai kenen tahansa suusta. Ja kyllä, yleistys melkein mistä tahansa asiasta on typerää.

      1. sakutimonen
       11.9.2015, 10:40

       Niinistö puhui maamiinoista, jotka käytännössä on jo korvattu muilla aseilla. Ei siis kovin ajankohtainen aihe.

       Sitä paitsi jokainen varusmiespalveluksen suorittanutt osaa tehdä miinan, ainakin minulle se aikoinaan opetettiin. Ei siihen tarvita kuin säilykepurkki, räjähdysainetta ja veto- tai iskusytytin. Vetosytytin ansamiinaan ja iskusytytin polkumiinaan.

     2. Heipputihei
      11.9.2015, 10:39

      Mikko, mutta pointti kun on juurikin siinä, että PS väistelee kaikin keinoin puhumasta lupauksistaan. Ei sillä ole väliä puhuuko ne maahanmuutosta vai miinoista. Ne ovat kaikki vain keinoja väistellä sitä, että heidän kaikki vaalilupaukset on romuttunut eivätkä ne edes yritä kertoa syitä miksi nyt näin pääsi käymään. Varsinkin kun ne eivät ole edes leikillään yrittänyt vastustaa leikkauksia vaan olleet täysin niiden puolesta.

      Yleistyksissä pitää myös osata käyttää omaa järkeä tarkottaako ne kirjaimellisesti sitä, mitä kirjoitetaan vai voiko niistä lukea kenties jotain muuta. Tässä tapauksessa Saku tarkoittaa juurikin sitä, että ne kaartelee ja kiertelee puhumasta tietyistä aiheista ja listaa vaihtoehdon. Ei tämä nyt tietenkään ole ainut vaihtoehtoinen puheenaihe mitä niillä on, mutta sattuu nyt olemaan ylivoimaisesti se yleisin.

     3. Kyllä se on totta, että etenkin mediassa tuodaan esille vain maahanmuuttoasiat, mikä onkin tällä hetkellä hyvin ajankohtainen.

      Kuitenkin sama puolueisiin liittyvä leimaaminen tiettyihin asioihin koskee, ja on koskenut kaikkia puolueita; vihreät höpöttää vain ydinvoiman vastustamisesta, RKP ajaa vain ja ainoastaan kaksikielisten etuja, Kokoomus haluaa rikastuttaa rikkaita köyhiltä riistämällä jne jne. Vähänkin politiikkaa seuraamalla -muualtakin kuin keltaisesta lehdistöstä- selviää helposti, että ei se nyt ihan näin mene.

      Jos nyt vielä laajemminkin jatketaan keskustelua, niin poliittisten lupausten pitäminen, ja varsinkin niiden muuttuminen päin vastaiseksi käytännön tasolla, koskee taas jokaista puoluetta. Hallituksessa ollessaan edes isoin puolue ei voi yksin sanella kaikkea. Onhan tässä ihan päivien sisällä Keskustasta ja Sipilästä kirjoiteltu ihan vastaavaa takin kääntämistä. Voi kun poliitikot ja kansalaisetkin keskittyisivät enemmän rakentavaan yhteistyöhön, kuin toistensa haukkumiseen; etenkin yleistetyissä asioissa =)

      Ja kirjoittajalle kiitos kommentista, vaikka se ei pointtiin liittynytkään =) Miina-asia on myös nimenomaan nostanutkin taas päätään, ja nimenomaan sen takia, kuinka halpa ja helppo puolustusase se on. Ajankohtainen aihe maanpuolustusaiheessa on mm. ampumatarvikkeiden määrä ja niiden vähyys. Jos asia ei ole tuttu, niin siitä löytää päivälehtien verkkoversioista paljonkin juttua.

      Ei sen enmpää; itse vetäydyn harmittelemaan sitä, että mikään Suomen hallitus ei ole koskaan saanut yhtään mitään muuta aikaan, kuin hankaluuksia jokaiselle suomalaiselle. Noin niinkuin yleistäen. =)

Kommentointi suljettu.