Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Sopivat syntipukit

Tämän kaltaisina levottomina aikoina pyrkii puhtaitten patrioottien ohella myös suurisuista kuona-ainesta pinnalle, henkilöitä, jotka ovat epäonnistuneet elämässään ja ovat joko henkisesti, moraalisesti tahi taloudellisesti vararikon partaalla, ja on todettu tapauksia, jolloin tällaiset ainekset haluavat hulinaa hulinan itsensä vuoksi.

Tämä voisi hyvin kertoa nykyisestä ns. maahanmuuttokriittisestä keskustelusta, mutta ei kuitenkaan kerro. Näin sanoi Suojeluskuntain päällikkö kenraalimajuri Lauri Malmberg kirjeessään piiripäälliköille 14.2.1931.

Varsinkaan Perussuomalaiset eivät ole vaalien jälkeen puhuneet mistään muusta kuin maahanmuuttajista,  turvapaikanhakijoista ja pakolaisista, vieläpä termit sekoittaen. Erityisen ahkerasti termejä sekoittavat PS:n kansanedustajat. Eilen illalla MTV:n maahanmuuttokeskustelussa Laura Huhtasaari antoi virheellisesti ymmärtää, että spontaanit turvapaikanhakijat kuuluvat pakolaiskiintiöön.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho haluaisi palauttaa turvapaikanhakijat pakolaisleireille, joissa he eivät koskaan ole välttämättä olleetkaan ja jonne heitä ei voida kansainvälisten sopimusten mukaan palauttaa. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on tapansa mukaan kuullut hurjia tarinoita satunnaisesti kohtaamiltaan ihmisiltä ja kiiruhtaa jakamaan kuulemansa sosiaalisessa mediassa. Tällä kertaa  junan ravintolavaunun myyjä oli nähnyt turvapaikanhakijoilla yli sadan euron setelinippuja.

Sitten ovat tietysti erikseen vielä MV ja muut netin roskasivut, jollaiseksi lasken myös kansanedustaja Olli Immosen Facebook-seinän. Niissä kuohuu juuri se suurisuinen kuona-aines, josta myös Malmberg varoitteli. Jostain sieltä nousee vielä se hulina hulinan itsensä vuoksi.

Miksi tämä tällaiseksi on mennyt?

Siksi, että maan hallituksen alkutaival on ollut Perussuomalaisille ja heidän äänestäjilleen hirveä. Vaalilupaukset olivat tosi kovat: Kreikan tuki lopetetaan, velan ottaminen lopetetaan, alle 1500 euron kuukausituloilla eläviltä ei leikata, pakolaisten määrää vähennetään, poliittiset virkanimitykset lopetetaan, sunnuntailisiin ja sairaslomiin ei kajota.

Ihan kaikki lupaukset on syöty. Nyt on suunnattava kansalaisten raivo pois päättäjistä  ja turvapaikanhakijat ovat otollinen kohde. He ovat muukalaisia, puhuvat vierasta kieltä, tulevat erilaisesta kulttuurista. Heitä on hyvä syyyttää kaikesta, heidän kimppuunsa on hyvä yllyttää vihaiset kansanjoukot, jotta omien puheiden onttous hämärtyisi ja jotta kannatus ei pääsisi romahtamaan. He ovat sopivia syntipukkeja.

Milloin viimeksi olette kuulleet yhdenkään Perussuomalaisen ministerin, kansanedustajan, europarlamentaarikon tai muun puoleen silmäätekevän puhuvan mistään muusta kuin maahanmuutosta? Aivan oikein, ette sen jälkeen, kun hallitus muodostettiin.

Perussuomalaisten ministerit eivät kommentoi, väistelevät kysymyksiä tai jopa uhkaavat poistua kesken haastattelun ajankohtaisohjelmasta. Yksikään puolueen kansanedustajista ei ole sanonut enää sanaakaan köyhistä, eläkeläisistä, vanhuksista tai sairaista muussa mielessä kuin väittämällä maahanmuuttajien vievän juuri heidän rahansa, vaikka ne rahat vie hallitus. Heillä ei kerta kaikkiaan ole mitään sanottavaa mihinkään muuhun kuin maahanmuuttoasioihin eivätkä he niistäkään tunnu osaavan muodostaa faktoihin perustuvaa mielipidettä. Väkisin saa sellaisen kuvan, että he joko eivät itsekään tunne faktoja tai sotkevat asiat tahallaan suunnatakseen äänestäjiensä pettymyksen ja vihan pois itsestään.

Toimittaja Emilia Kukkala listasi eilen Facebookissa faktoja, joista siteeraan tähän muutaman:

Valtio menettää yritysten verokikkailussa ainakin 13 miljardia vuodessa. Valtion budjetti oli vuonna 2014 noin 54 miljardia euroa. Miljardissa on yhdeksän nollaa. Pakolaisten vastaanotto kaikkineen maksoi valtiolle viime vuonna noin 30 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi, eduskuntatalon remontin arvioidaan maksavan noin 270 miljoonaa euroa. Maahanmuutto on valtion budjetissa promilleluokkaa. Vallanpitäjille edullista on saada ihmiset tappelemaan promilleista promillepäissään.

Kyselkääpä kansanedustajilta vaikka näistä asioista älkääkä tyytykö perustelemattomaan vastaukseen, että vastuullisia päätöksiä on tehtävä. Jos ei puhuta mistään muusta kuin maahanmuutosta, niin kohta se suurisuinen kuona-aines kuohuu yli. Niin se aina tekee silloin, kun vallanpitäjien köyhdyttämä kansa etsii vihalleen kohdetta.

Perussuomalaiset ovat nyt yksi niitä vallanpitäjäpuolueista. Itsestänne riippuu ravaatteko heidän osoittamaansa suuntaan vai rupeatteko miettimään kuka teiltä oikein vie.