Askelten kaiku

Muistatteko vielä kenraali Impolan, tuon Pentti Haanpään 30-luvulla kirjoittaman novellin päähenkilön? Siihen aikaan pidettiin paljon sotilasparaateja ja militaristinen isänmaallisuus erilaisine ääri-ilmiöineen oli voimissaan. Ajan hengessä oli mukana myös Impola, harmiton kylähullu. Hän pukeutui kenraaliksi. Hän koristeli asunsa kiiltävillä ja kilisevillä esineillä, laittoi olkapäilleen poleteiksi linnun pyrstösulat ja koko komeuden huippuna roilahteli peräpuolella lehmän häntä.

Tuo haukkamainen ja houkkamainen mies teki viimeisen temppunsa änkeytymällä sotilasparaatia vastaanottavien upseereiden joukkoon ja seisomalla siellä yhtä arvokkaana kuin muutkin. Hänen koko olemuksensa puhui selvää kieltään: hän oli paljon pitemmällä sillä samalla hupsuntiellä, jonka nämä muutkin olivat valinneet.

Nykyaika puskee esiin enemmän tai vähemmän organisoituja sotilaallisuuteen ja isänmaallisuuteen vivahtavia järjestöjä ja kansanliikkeitä. Yhtä lailla putkahtelee pinnalle myös omatekoisia kansanjohtajia, jotka änkeävät esille kuin kenraali Impola konsanaan.

Eilen järjestettiin maahanmuuttovastaisia mielenosoituksia Kemissä, Torniossa ja Helsingissä. Kemissä ja Torniossa kenraali Impolana näkyivät heiluvan Junes Lokka ja Harri Tauriainen, Helsingissä Susanna Kaukinen.

Osallistujista tuskin monikaan tajusi, että he ovat osa uudelleen perustettua Lapuan liikettä. Liikkeen julisti perustetuksi Helsingin tilaisuudessa Kaukinen ja julistuksen voitte lukea täältä.

On sinänsä mielenkiintoista, että jo julistuksessaan Suomen laista irtisanoutuvan äärioikeistolaisen ja selkeästi fasistisen liikkeen perustaa henkilö, joka vielä vuosi sitten oli tulipunainen kommunisti. Nämä houkkamaiset kenraalit elävät kuitenkin joustavasti  ajan hengessä eivätkä anna johdonmukaisuuden vaatimusten häiritä. He haluavat johtaa kansaa, ideologialla ei ole väliä.

Vakavammin otettava järjestö on kansanedustaja Olli Immosen johtama Suomen Sisu, joka pitää parasta aikaa syysseminaariaan.

Immosen kesällisten torveilujen jälkeen järjestöön on kuulemma tullut yli 800 jäsenhakemusta ja se on organisoitumassa alueellisesti. Tarkoitus on Immosen kutsuhuudon mukaan suojella kansaa, kulttuuria ja koko maata ruohonjuuritasolla.

immonen 18.9.15

Kansahan vastasi kutsuun ja taas pääsi kenraali Impola tarkastamaan joukkojaan:

kenraali immonen

Tämä juhlaseminaari päätyi myös trollauksen kohteeksi. Lukekaapa tämä Voima-lehden juttu ja varatkaa 20 minuuttia videon katsomiseen. Vaikka juttu on pilaa, niin video tiivistää koko äärioikeistolaisuuden nousun muutaman ihmisen höpinöistä eduskuntaan asti. Kaikki tämä on tapahtunut silmienne edessä, mutta ette ole halunneet nähdä.

Laitetaan vielä tämä video erikseen. Jo lyhytkin vilkaisu kertoo paljon.

Ovatko nämä ihmiset sitten tosissaan? Uskokaa pois, kyllä he ovat. Sitä todistaa jo heidän runsaslukuisuutensa eduskunnassa. Sitä todistaa äärioikeistolaisten äänenpainojen jatkuva koveneminen. Sitä todistaa yhä uusien ja uusien höynäytettävien osallistuminen heidän järjestämiinsä mielenosoituksiin.

Näistä äärioikeistolaisista kansanjohtajista yksikään ei ole koskaan puhunut köyhien puolesta. Vai muistaako joku vaikkapa Immosen milloinkaan puolustaneen köyhiä, työttömiä, pienipalkkaisia tai palkattomissa töissä olevia?

Nyt he rekrytoivat kannattajiaan juuri näistä ihmisistä, joista eivät ole ennen olleet tippaakaan kiinnostuneita. He vain sanovat, että syy teidän tilanteeseenne on maahanmuuttajissa. Kaikkien surullisinta on, että ihmiset uskovat heitä.

Nämä omatekoiset kenraalit ovat kyllä valinneet hupsuntien, mutta tällä kertaa heitä ei viedä sinne minne yhteiskunta vie häiriötekijät. He ovat jo päässeet eduskuntaan ja heidän valtansa kasvaa koko ajan.

Historiasta voitte sitten tutkia miten tällaiset ihmiset tulevat valtaansa käyttämään.

Kommentit (55)
  1. Pakoo sanoo että kysyi sisua että jaksoi harppoa ton videon läpi.

  2. Petteri Paksuniemi
    20.9.2015, 10:38

    Niin, kirjoitin vuonna 2003 romaanissani Maailman napa fiktiota asioista, jotka ovat tämän päivän täyttä todellisuutta.

Kommentointi suljettu.