Halu uskoa

Kenellekään ei liene uutinen, että netin suurin törkyjulkaisu MV valehtelee. Silti liian monet haluavat, että heille valehdellaan. He haluavat uskoa. Erityisesti he haluavat uskoa ihan kaiken sen, mitä heille valehdellaan maahanmuuttajien ja turvapaikahakijoiden saamista suurista etuuksista.

Tänään MV kertoi taas kerran turvapaikanhakijoiden suurista tuloista ja sai itse toimeentulotuella elämään joutuvat pillastumaan. Näin:

mv totuvale

Keskiverto MV:n lukija on sen verran perillä matematiikasta, että osaa laskea yhteen ja juuri sen laskutoimituksen MV haluaakin ihmisten tekevän. Yhteenlasku voi mennä oikein, mutta lopputulos ei ole totuus. Edes summat eivät ole oikeita, vaan vanhaa tietoa.

Turvapaikanhakija ei saa mitään muuta kuin vastaanottorahaa. Hän ei saa toimeentulotukea, työmarkkinatukea, sairauspäivärahaa eikä muuttoavustusta.  Niihin hän on oikeutettu vasta sitten, jos hän saa oleskeluluvan. Siihen asti hänen on tultava toimeen vastaanottorahalla. Laitetaan sen määrät taas kerran näkyviin:

Näyttökuva (407)_snip

Asian voitte tarkistaa täältä Maahanmuuttoviraston sivulta. Minä en syyllisty samanlaiseen kuvien manipulointiin, jota MV harrastaa tässäkin jutussaan. MV:n juttu jatkuu näin:

 

 

mv totuvale 2

Vilkaisu kuvassa näkyvään Ylen linkkiin paljastaa, että MV on manipuloinut kuvaa. MV väittää, että kahden aikuisen muodostama perhe saa vastaanottorahaa 1 140 euroa/kk. MV:n “toimittaja” on jättänyt kuvasta pois kohdan, joka kertoo summan olevan kahden aikuisen ja kolmen lapsen muodostaman perheen saama vastaanottoraha.

ms totuvale totuus

Tarkistakaa itse asia tuosta MV:n jutun kuvassa näkyvästä linkistä. En minä viitsi teille kaikkea eteen kantaa.

Näin helppoa on todistaa MV:n olevan valehteleva roskajulkaisu. Minulta vei alle puoli tuntia tarkistaa asia, ottaa kuvat ja kirjoittaa tämä juttu. Kuka tahansa olisi voinut tarkistaa nämä asiat viidessä minuutissa.

Silti riittää yhä niitä, jotka uskovat kaiken ja jakavat valhetta eteenpäin.  He haluavat uskoa ja he haluavat muidenkin olevan yhtä narrattavia.

Kommentit (97)
 1. On hienoa, että Suomen vaikuttavin poliitikko, Reijo Tossavainen kirjoitti tänään MV lehteä puolustavan kirjoituksen. Ilmatila on hallinnassa.

  1. pitkäaikaistyötön
   23.9.2015, 00:55

   Persuilta voi odottaa mitä tahansa. Pelkään, että mv:n huomioiminen ainostaan tekee sen merkittävämmäksi kuin mitä se on. Mv on sellainen ns. Huomiohuora. USA:ssa vastaavia huuhaa-medioita on ollut jo paperilehtien ajoilta asti.
   Netti on nykyajan paperi ja paperille on painettu kaikenlaista paskaa vuosisatojen aikana. Nyt ihminen saa ja joutuu näkemään senkin, mitä ei ole tilannut ja mitä ei halua nähdä. Se, joka oppii, oppii välttäämän paskasivustoja, jos haluaa.

 2. Markku T Koivisto
  20.9.2015, 21:24

  Reijo Tossavainen, minkä sen itselleen mahtaa. Kusipää. Suomi on paskaa täysi.

Kommentointi suljettu.