Mediajulkisuutta

– Olet paljon isäsi näköinen ja ääni on täsmälleen sama, mutta se oli mukava mies.

Näin minulle sanoi eräs isäni vanha tuttu jonkin aikaa isäni kuoleman jälkeen yhdeksän vuotta sitten. Tiesin hänet huumorimieheksi, joten humoristien tapaan hän osasi puhua totta leikillään.

Blogini ja minä saimme tällä viikolla yllättävää mediajulkisuutta, kun Me Naiset ja Nyt kiinnostuivat jutustani Suvakin kääntymys. Suostuin haastatteluihin sen takia, että en pidä rasismista enkä valehtelusta. Ne kulkevat käsi kädessä erilaisisissa nettijulkaisuissa ja -keskusteluissa, joten on ihan paikallaan tuoda asia omaa lukijakuntaani laajempaan tietoon.

Pikkuisen minua kuitenkin kaivelee se, että lehdet kiinnostuivat vain rasisminvastaisista kirjoituksistani ja vieläpä sellaisesta jutusta, jonka faktojen tarkistaminen vei vain vähän aikaa ja jonka kirjoittaminen oli helppoa. Omasta mielestäni olen kirjoittanut paljon paremminkin.

Erityisen paljon parempia ja moninkertaisen määrän juttuja olen kirjoittanut vaikkapa kuntouttavasta työtoiminnasta. Ne eivät ole mediaa kiinnostaneet lukuun ottamatta yhtä toimittajaa, joka ansaitsee tulla mainituksi ihan nimeltä. Viime syksynä Ajankohtaisen kakkosen toimittaja Ville Vaarne kiinnostui aiheesta, otti minuun yhteyttä ja teki erittäin hyvän jutun kuntouttavassa työtoiminnassa olevan näkökulmasta. Näin kuntouttava työtoiminta sai kasvot ja ne kasvot olivat rohkean Fb-kaverini  Teppo Palmroosin kasvot.

Nyt käytän saamaani pientä julkisuutta hyväkseni ja linkitän tähän kaiken kuntouttavasta työtoiminnasta vuosien varrella kirjoittamani. Jutut eivät tule aikajärjestyksessä, mutta oikeastaan se antaa lisää perspektiiviä. Varatkaa tunti aikaa ja evästä ja avatkaa tämä linkki:  http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/?s=kuntouttava+ty%C3%B6toiminta

Ymmärrän kyllä täysin toimittajien kiinnostuksen juuri rasismin ja väärän informaation vastustamiseen. Viime aikoina netissä on rasistinen valehtelu levinnyt valtavasti. Valheita levittävät niihin erikoistuneet sivut ja jopa Uuden Suomen blogipalsta näyttää muuttuneen MV:n kravattiversioksi. Siistimpää tavaraa löytyy myös vähän kaikkialta aina kansanedustajien Fb-sivuja myöten. Jopa ulkoministeri puhuu muunneltua totuutta Dublin-sopimuksesta.

MV on tietysti ylitse muiden. Se on julistanut avoimen sodan ns. valtamediaa vastaan ja on saanut ainakin osan lukijoistaan vakuuttuneiksi siitä, että kaikki muut mediat valehtelevat ja vain MV kertoo totuuden. Tässä ilmapiiriissä on luonnollista, että muu media, se oikea media, ryhtyy vastaiskuun. Tässä minä olen ihan halukkaasti mukana.

Otsikkoon ja alkuun palatakseni:

Olkaa huoletta. Minun tekstini ovat toivottavasti kiinnostavia, mutta minä en ole enkä sellaiseksi telläydy.  Ette tule näkemään lehtien palstoilla vaatekomeroani enkä esittele julkisuudessa naapurin Taavi-kissaa lemmikkinäni, vaikka se ystävällinen kaveri onkin. Minusta ei saa kiinnostavaa henkilöhaastettelua ja yrittäjäkin luultavasti tympääntyisi viidessä minuutissa.

Niin että tapaamme jatkossakin asialinjoilla.

Kommentit (15)
  1. Pelle Miljoonaakin ärsyttää varmaan joskus, kun yleisö pyytää lähes joka keikalla laulamaan “EB on siististi cool”, vaikka kontrasti muuhun tuotantoonsa onkin suuri.

    Valehtelun vastainen kampanjasi kiinnostaa minua ainakin jatkossakin, olipa aihe mikä hyvänsä.

  2. Asialinjalla on hyvä jatkaakin, valheita ja puolitotuuksia tulvii tiedotusvälineistä liikaa. Päivän paras hetki on kun saan lukea kiinnostavaa tekstiäsi ja tiedän sen olevan totta sanasta sanaan.

    Vihaan valehtelua ja kaikkea vastaavaa ja olen kanssasi totuuden puolustaja viimeiseen hengenvetooni asti…

Kommentointi suljettu.