Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Auringonlaskun maa

– Ihmisiä huolettaa, osin pelottaakin tämä tilanne. Mitä kaikkea tämä tarkoittaa? Meidän pitäisi pystyä asialliseen, rauhalliseen keskusteluun myös siitä, ilman että leimaamme näitä ihmisiä rasisteiksi, jotka ottavat esille näitä omia huoliaan. Minusta niitäkin pitää kuulla. (Pääministeri Juha Sipilä)

– Ymmärrän, että muutos pelottaa aina. Mutta ei mielestäni näitä mielenilmauksiakaan pidä tuomita. Vastakkainasettelu ja toisen tuomitseminen ei koskaan kannata. Ei voida olla niin suvaitsevaisia, että se johtaa suvaitsemattomuuteen. (Valtiovarainministeri Alexander Stubb)

Tällaisia vastauksia saivat eilen eduskunnan kyselytunnilla kansanedustajat, jotka esittivät huolensa pakolaisten ja heitä avustavien turvallisuudesta. Lipaskerääjiä on uhkailtu keskellä kirkasta päivää, avustustyöntekijöitä on seurattu, kuvattu ja uhkailtu. Vastaanottokeskuksen salkoon on vedetty natsilippu ja eilisiltana Lahdessa on tuvapaikanhakijoiden bussia heitelty ilotulitteilla ja kivillä.

Näitä reppanoita siis pelottaa ja heitä pitää kuulla. Heidän väkivaltaisia mielenilmauksiaan ei saa tuomita, vaan pitää käydä asiallista dialogia. Pitää ymmärtää.

Sitä asiallista keskustelua sitten käynee vaikkapa Jussi Halla-aho, joka esitti pakolaistilanteen ratkaisuksi minimaalisesti varustetun parakkikylän rakentamista. Kaikki länsirajan yli tulleet pakolaiset sijoitettaisiin sinne ja heidän elämänsä järjestettäisiin tahallaan niin epämukavaksi, että he poistuisivat maasta.

Tästä innostuivat ne ei-rasistit ja ei-natsit, jotka ovat vain huolestuneita maan taloudesta ja joita pelottaa.

kaasuputki 24.9.15

Kuva: Fb/Kaasuputki

Hallituspuolueiden puheenjohtajat kehuvat toisiaan kilpaa ja ylistävät toistensa kykyä kantaa vastuuta samalla kun väkivaltaiset joukot ovat ruvenneet terrorisoimaan tavallisia lainkuuliaisia kansalaisia, joita nimitellään ihan yleisesti ”toiseksi ääripääksi”.

Jos joku demokratiaan ja ihmisarvoon uskovien lisäksi on peloissaan, niin se on kyllä maan hallitus. Se pelkää oman asemansa puolesta. Se pelkää omaa kansaansa. Oikeistohallitus tekee köyhiin, pienituloisiin, lapsiperheisiin ja sivistykseen kohdistuvia ennennäkemättömiä leikkauksia ja tiivistää omia rivejään sallimalla poliittisen väkivallan. Oikeastaan hallitus yllyttää väkivaltaan vaatimalla meitä ymmärtämään poliittista terroria.

Hallituksen työväenpuolueeksi ilman sosialismia julistautunut puolue on syönyt ihan kaikki vaalilupauksensa. Sille ei ole jäänyt mitään muuta kannattajiinsa vetoavaa kuin maahanmuuton vastustaminen ja siihen se onkin tarttunut hanakasti kiinni. Se hyväksyy ihan mitkä tahansa leikkaukset, kunhan vain sitä kannattavat rähisijät pääsevät potkimaan ja leirittämään pakolaisia.  Muut kaksi puoluetta sallivat tämän, jotta varallisuuden lopullinen uusjako rikkaille päästään toteuttamaan potkimisen synnyttämän metelin turvin.

Tämä maa on muuttunut muutamassa kuukaudessa itsensä irvikuvaksi. Rasistinen riehuminen on mielenilmaus, jota ei saa tuomita. Avustustyöntekijöiden kimppuun hyökkääminen on pelon ilmaus. Keskitysleirin ehdottaminen on ihan järkevänä pidettävää keskustelua. Mitä muuten luulette, kenet sinne leiriin laitettaisiin sitten, kun se tyhjenisi tarpeekseen saaneista pakolaisista? Yhteiskunnan heikompaa ainesta? Hallitusta vastustavia suvaitsevaisia, jotka ovat suvaitsevaisuudessaan suorastaan suvaitsemattomia ja siten vaaraksi yhteiskunnalle?

Miettikääpä sitä samalla kun mietitte ovatko nämä pelokkaita kansalaisia vai peräti hallituksen uusia kriisinhallintajoukkoja:

10524681_550428165131333_4947094386372234972_n

Kuva. Fb/Ääntä, perkele!

Aurinko maassamme on laskemassa ja pimeys näyttää ottavan vallan.