Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Siivousta vailla

Eilen sekä hallitus- että oppositiopuolueiden puheenjohtajat tuomitsivat jyrkästi pakolaisiin ja SPR:n työntekijöihin kohdistuneet väkivallanteot. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei malttanut olla tuomitsematta myös vihervasemmistolaista kuplaa, mutta sitä pidän sivuseikkana. Puolueen kannattajat vaativat tällaista tyhjää retoriikkaa ja Soinin jyrkkä tuomio väkivallalle oli epäilemättä vilpitön.

Puheenjohtajan sanat ja puolueessa varsin arvostetussa asemassa olevien teot ovat kuitenkin ristiriidassa. Eivät silmäätekevät toki osallistu suoraan mellakointiin, mutta puheet ovat jotain ihan muuta kuin Soinin tuomiosta voisi päätellä.

Yksi kummallisimmista tapauksista on Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja, puolueen piirisihteeri ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki. Hän mainostaa bussikuljetusta Tornioon muodostamaan taas ihmismuuria rajalle.

Näyttökuva (412)_snip

Näyttökuva (413)_snip

Peru hammaslääkäri, kampaamo, työvuoro ja kaikki muu mikä voi olla esteenä…tekosyitä ei löydy.

Aika omitusta toimintaa hallituspuolueen piirisiheeriltä, varsinkin kun tilaisuudessa on tarkoitus pakolaisten vastustamisen lisäksi vaatia myös pääministeri Juha Sipilän ja sisäministeri Petteri Orpon eroa. Kiemunki ei ole tainnut osata päättää onko hän puolueensa linjoilla tukemassa hallitusta vai sekalaisen Muutoksen ja uuden Lapuan liikkeen kannattajista muodostuvan joukon mukana vastustamassa sitä. Tuolla tasolla asian luulisi kyllä olevan aika selvä, mutta näköjään ei ole.

Soini on täysin tietoinen piirisihteerinsä toiminnasta. Jos ei ole, niin hänen pitäisi olla. Kun Soinilta asiaa kysyttiin, niin hän sanomalehti Karjalaisen mukaan vastasi näin:

Uskon, että tällaisia Facebook-päivityksiä on joka puolueen jäsenellä, mutta jotenkin tuntuu aina herkulliselta nostaa persut esiin jonkin yksittäisen asian kautta.

Minä en ainakaan ole nähnyt muiden hallituspuolueiden paikallisosastojen puheenjohtajien, piirisihteereiden tai kansanedustajien avustajien neuvovan ihmisiä jättämään työnsä ja muut velvoitteensa ja matkustamaan Tornioon ihmismuuria muodostamaan. Oletteko te?

Soinin olisi nyt viimeinkin siivottava oma tupansa. Eihän kukaan ulkopuolinen enää tiedä kuka puoluetta oikeasti johtaa ja kuka sen linjat määrittelee. Puheenjohtaja ja muut puolueen ministerit ovat hallituksessa, mutta paikallisjohtajat ja kansanedustajien avustajat näyttävät olevan oppositiossa.

Koettakaa nyt päättää keitä olette ja missä seisotte. Päättäkää seisotteko hallituksen tukena sen yrittäessä selvittää pakolaisruuhkaa vai seisotteko ihmiskilpenä aiheuttamassa lisää vaikeuksia. Puolueen ovi auennee myös ulos, jos sisällä oleminen ei miellytä.