Taistelu sieluista

Eilen kerroin, että verkkojulkaisu MV julkaisi totena kajaanilaisen miehen sepittämän tarinan kimppuunsa käyneistä maahanmuuttajista. Tarinan mukaan hän päihitti kaikki neljä, hakkasi yhden teho-osastolle ja teki rikosilmoituksen. Edelleen tarinan mukaan poliisi on kieltänyt häntä puhumasta asiasta ja rikolliset maahanmuuttajat ovat jo kotimatkalla maasta karkoitettuina.

Poliisi kuuli tapauksesta vasta sosiaalisen median kautta, kävi miehen kotona jututtamassa häntä ja totesi tapahtuman keksityksi.

Poliisin selitys ei tietenkään kelpaa miehelle itselleen, MV:lle eikä tuhansille MV:n lukijoille. Poliisi on kieltänyt puhumasta asiasta ja valehtelee virallisissa tiedotteissaan. Valtamedia toistaa poliisin valheita. MV julistaa taistelun sieluista alkaneeksi. Nyt katsotaan kumpaa kansa uskoo, MV:tä vai valtamediaa.

mv laaikainen

MV haluaa testata oman vaikutusvaltansa. Se haluaa kokeilla miten hyvin valheet uppoavat kansaan. Suuressa itsevarmuudessaan MV taisi unohtaa vilkaista tämän miehen Facebook-päivityksiä hiukan ennen väitettyä tappelua. 24.9. mies tuumaili, että hänellä on alkamassa luova kausi:

Näyttökuva (416)_snip

Ei tätä miestä enää valehtelijaksi tai oikeammin sanottuna luovaksi taiteilijaksi tarvitse todistaa. Hän keksi koko tarinan ja höynäytti MV:n laajoine lukijakuntineen uskomaan sen. Jokainen vähänkään tolkussaan oleva tajusi viimeistään eilen, että kertomus ei voi pitää paikkaansa. Silti hän jatkaa performanssiaan ja MV jatkaa taistelua totuutta vastaan.

MV tekee tätä ihan tahallaan. Ei ole salaisuus, että MV:n julkaisija Ilja Janitskin on julistanut suoranaisen sodan valtamediaa vastaan. Hän on jopa uhonnut tuhoavansa valtamedian.  Pohjimmaiset syyt lienevät jossain vuosituhannen vaihteen tienoilla, mutta viimeinen niitti taisi olla tämä Imagen vähemmän mairitteleva artikkeli viime huhtikuulta.

Siitä lähtien MV:n jutut ovat muuttuneet koko ajan mielikuvituksellisemmiksi, raivokkaammiksi ja nykyisin ihan suoraan väkivaltaan yllyttäviksi. MV ei enää käy sotaa vain valtamediaa, vaan suorastaan koko järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan.

Janitskin on taitava ihmisten manipuloija. Puolessa vuodessa hän on onnistunut keräämään saman katon alle suunnilleen kaikki rasistit, salaliittoteoreetikot, äärioikeistolaiset, natsit, huru-ukot ja muut kaiken vastustajat. Jopa entiset kansanedustajat Reijo Tossavainen ja James Hirvisaari ovat antaneet MV:lle kehuja julkisuudessa. Sieluista käydään kovaa taistelua.

Tässä on hyvä ja huonot puolensa. Hyvää on se, että yhteiskuntaa vastustavat ainekset ovat koossa samassa paikassa ja tarvittaessa heidät löytää sieltä. Huonoa on se, että keskusteluyhteyttä ei enää oikeastaan ole. MV:n lukijakunta on muodostanut oman klaaninsa, joka ei keskustele. Se vain huutaa.

Ja Espanjassa asuu mies, joka kerää mainostuloja piittaamatta toimintansa aiheuttamista vahingoista Suomessa.

 

 

 

Kommentit (68)
  1. Ihmisten typeryys ei kyllä lakkaa yllättämästä. Pisti kyllä vähän mietityttämään, että minkä ihmeen takia ko. kakkahiekkalaatikko saa edes olla olemassa, mutta ehkä tuollainen “yhteiskunnallinen vaikuttaminen” on ymmärrettävää, jos se riittää näille tyypeille.

    1. Kannattaa lukea myös ulkomaisia uutisia-

  2. EiLiityAsiaan
    30.9.2015, 09:31

    Mites muuten tuo kuvakaappauksen ottaminen ja sen jakaminen niin, että facebook-kirjoittajan nimi ei ole sensuroitu? Jos henkilön päivitys on julkinen, saako kuvakaappauksen tehdä ja saako sen ladata verkkoon kuvana näin kuin tässä jutussa on tehty?

    1. Saku Timonen
      30.9.2015, 10:19

      Saa. Yleensä en sitä tee (poikkeuksena itseeni liittyvät puheet netissä), mutta koska MV oli jo paljastanut miehen henkilöllisyyden kuvakaappauksilla, niin asialla ei ole enää mitään merkitystä.

      1. Jos Saku nyt kumminkin harkitsisit sitä että poistaisit miehen nimen julkaisustasi. Meinaan vaan että jos kyseessä on esimerkiksi sairauskohtaus ja mies muutoinkin on syyntakeettomassa tilassa niin meidän muiden velvollisuus on ottaa se huomioon toimia hieman erilaisilla pelisäännöillä silloin. MV-blogi on sitten asia erikseen en soisi kenenkään ottavan mallia heidän tyylistään ja käytännöistään esimerkiksi tässä tapauksessa.

        1. Mitä jos sinä rutisija koittaisit keskittyä olennaiseen. Sakun kirjoituksesta ei löytynyt mitään kritisoitavaa niin pakko puuttua johonkin sivuseikkaan.

Kommentointi suljettu.