Yhtenäinen kansa

Viime kuukausina kansa on jakautunut moneen eripuraiseen leiriin. Suuria mielenosoituksia on pidetty hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan, rajojen sulkemisen puolesta ja rasismia vastaan. Alkoi jo näyttää siltä, että yhteiskuntarauha on vakavasti vaarassa.

Tilanteen pelasti poliisi, tarkemmin sanoen kaksi talousrikostutkijaa. He kertoivat eilen Facebookissa halpojen pizzojen aiheuttamasta vaarasta. Ilmeiseen alihintaan myytävät pizzat ovat talousrikollisuuden vakavin ilmentymä ja talousrikostutkijoiden ykkösprioriteetti.

pizzagate

 

En tiedä kenen käskystä poliisi munasi itsensä näin täydellisesti, mutta poiki siitä jotain hyvääkin. Nyt taisi löytyä se yhdessä tekemisen ilo ja talkoohenki, jota hallituskin on kansalta pyydellyt. Kansahan rupesi ilmiantotehtailun sijaan yksissä tuumin ja laidasta laidasta laitaan naureskelemaan poliisille.

Mukana olivat journalistittalouslibertaaritoppositiopuolueet ja jopa nettijulkaisu MV tavallisesta somekansasta puhumattakaan. Talousrikostutkijoiden Fb-sivulla kansa on antanut täystyrmäyksen tälle poliisin priorisoinnille.

Ehkä parhaiten kansan tuntoja tiivisti teatteriohjaaja Susanna Kuparinen omassa päivityksessään:

Matkailu- ja ravintola-alan työnantajia edustava MaRa on Elinkeinoelämä keskusliitto EK:n jäsen. Yhdessä poliisin helposti lähestyttävien talousrikostutkijoiden Annen ja Jutan (tsirbulat aina pelkillä etunimillä, eiks niin) kanssa MaRa on tarttunut polttavaan ongelmaan, pizzerioiden mahdolliseen veronkiertoon.

Lueskelin poliisin pizzarikollisuudelle omistettujen facebook-sivujen kommentteja. Tällä kertaa jokin on toisin. Kampis ei mene jengille yhtään läpi:

”Ootte te kyllä yksiä vesseleitä jumalauta. Suurtalousrikosyksikön käytännössä lakkauttaminen johti pizzapoliisiyksikön some-kampanjaan? Menkääs töihin, täällä leikkisästi lässyttämällä ette tee edustamallenne instanssille muuta kuin hallaa.”

Aina kun poliittiseen ja julkiseen keskusteluun nostetaan sijoittajien ja pääomapiirien Suomelle miljardeja maksava veronkierto (kuten nyt hallituksen ajamien useiden veronkiertoa helpottavien toimenpiteiden seurauksena on tapahtunut), alkaa EK:n masinoima, poliisin arvovallallaan siunaama ja median levittämä propagandakampanja. Tavalliset suomalaiset ovat vastuuttomia kun eivät pyydä lätyistä kuittia ja pimeät pizzeriat ovat vakava uhka Suomelle.

Ihmiset eivät ole tyhmiä ja he seuraavat uutisia. Hallituksen toimenpiteet veronkierron edistämiseksi on noteerattu, eikä idioottimainen pizzaharhautus tällä kertaa saa juuri aikaiseksi rasistista möyhäämistä. Lisäksi kommenttiosioissa räjäytetään vaivaa säästelemättä poliisin (eli MaRan) laskelmat pizzan katteista.

Hyvä suomalaiset!

Niinpä. Hallitus päätti juuri leikata harmaan talouden ja talousrikollisuuden tutkimusyksiköstä 99 tutkijan vakanssia ja jäljelle jääneet laitettiin jahtaamaan pienyrittäjiä. Jos olisin ilkeä, niin sanoisin pyrkimyksenä olleen ratsastaa maahanmuuttovastaisella aallolla ja saada kansa ilmiantamaan niitä vihaamiaan mamuja. Tarkoituksena oli kiinnittää kansan huomio pois aikeista armahtaa rahakkaat veronkiertäjät etukäteen ja perustaa hallinterekisteri helpottamaan isojen rahojen piilottamista verottajan ja oikeuden ulottumattomiin.

Toisin kävi. Osa kansasta epäilemättä vihaa mamuja, mutta kaikki rakastavat halpaa pizzaa. Asettamalla itsensä naurunaiheeksi poliisi menetti uskottavuuttaan, mutta yhdisti kansan. Ei hullumpi lopputulos.

 

Kommentit (15)
  1. Saku linkittää MV:hen? Jopas nyt.

    Berner! POIS.

  2. Kaupan pakastealtaasta saman kokoisen pizzan saa kahdella eurolla…. POLIISIT ÄKKIÄ ÄÄÄS-MARKETTIIN !

Kommentointi suljettu.