Mamukriittisten nigerialaiskirjeet

Niin sanottujen nigerialaiskirjeiden eli huijaussähköpostien toiminta-ajatus on yksinkertainen. Lähetetään valtava määrä ilmiselviä huijauskirjeitä massapostituksena ja odotellaan jonkun käyvän syöttiin kiinni. Aina löytyy joku, joka kuvittelee saavansa jättiperinnön tuntemattomalta sukulaiseltaan vain lähettämällä asianajajaksi itsensä esittelevälle rahaa.

Niin sanotuilla maahanmuuttokriittisillä on vähän samanlainen systeemi. Jotkut tehtailevat hyvinkin aidoilta näyttäviä uutisia, joissa on totuutta siteeksi. Sen totuuden etsiminen on yhtä vaikeaa kuin puhtaan veden siivilöiminen kaivosta, johon on kaatunut sontakuorma.

Maahanmuuttokriittisinä pyrkivät kunnostautumaan myös ne, joilla ei ole alalle edellytyksiä. Eilen vilahti sosiaalisen median uutisvirrassa kaksi niin alkeellista tarinaa, että ihmetellä pitää niihinkin tarttuvien määrää.

Otetaan ensiksi jo viisi vuotta jatkuvasti esiin pulpahdellut uutinen, jonka mukaan Kimmo Sasi vaatii sharia-lakia Suomeen.  Tämän jutun jakajat ja sitä kauhistelevat eivät tunne kalenteria eivätkä ymmärrä lukemaansa.

Sasi ei ehdottanut Suomen lain korvaamista sharia-lailla, vaan sharian ottamista rinnakkaiseksi oikeusjärjestelmäksi niiltä osin, kuin se ei ole ristiriidassa Suomen lain kanssa. Lausunto oli juristin koulutuksen saaneelta Sasilta ilmeinen erehdys ja silloinen sisäministeri Päivi Räsänen opetti Sasille suomalaista oikeusjärjestelmää oikein. Suomessa noudatetaan vain eduskunnan säätämiä lakeja eikä niiden rinnalla koskaan voida soveltaa mitään tapaoikeutta. Ei silloinkaan, kun se ei ole ristiriidassa Suomen lain kanssa.

Tämä oli jo vanha juttu. Tuoreempi tapaus oli vuokra-asunnon irtisanominen sillä perusteella, että SPR tarvitsee asunnon pakolaisten käyttöön. Irtisanomisilmoituksesta oli myös kuva.

spr

Myös näin tökerö tekele menee joillekin läpi. Lyhyeen tuherrukseen on mahtunut monta kirjoitus- ja kielioppivirhettä ja ä- ja ö-kirjainten pisteet on lisätty jälkikäteen. Sotkuiset allekirjoitukset ilman nimenselvennöstä ovat saman henkilön käsialaa eikä SPR todellakaan tällaisia lappuja kuittaa. Jos joku oikeasti tällaisen ilmoituksen saisi, niin siitä ei tarvitsisi pahemmin piitata. Pelkkä reklamointi liian lyhyestä irtisanomisajasta riittäisi. Lisäksi vuokranantaja, SPR ja poliisi olisivat varmasti kiinnostuneita tällaisesta väärennöksestä.

Monelle muullekin tulee varmasti mieleen sama ajatus kuin minulle: ovatkohan tämän netissä vuosia kiertäneen lapun pojat kasvaneet jo siihen ikään, että ovat ruvenneet maahanmuuttokriittisiksi?

12088250_10153604439572435_7053722645501926865_n

Nämä jutut ovat sitä netin kuonaa, josta voisi päästä eroon käyttämällä tiheämpää seulaa sosiaalisen median kaverivalinnoissa. Näitä kuitenkin levitetään ihan tosimielessä ja aina niihin joku uskoo. Suurin osa tietenkin suhtautuu näihin kuten huonoihin trollauksiin pitääkin:

spede facepalm

Kommentit (53)
 1. Jossain vaiheessa kiersi kuva tiliotteesta, jonka väitettiin olevan aito ja kertovan karua kieltä kuinka poskettomia summia ulkomaalainen voi saada sossusta. Tietenkään se ei kummastusta herättäny että ne kaikki summat oli tasasummia, mitä muka tilille oli tullu panona ja sossusta. Jokainen, joka on joskus joutunut syystä tai toisesta asioimaan kyseisessä laitoksessa, ja hakemaan toimeentulotukea, tietää, että siellä lasketaan sentilleen sen minkä maholisesti saat.

  1. Se ”tiliote” kiertää edelleen. Ei ole monta päivää siitä, kun joku esitteli sitä minulle vastaansanomattomana todisteena ”maahantunkeutujien” saamista eduista. Ei auttanut, vaikka yritin tältä esittelijältä kysyä, mikä voisi olla sellainen syy, että laki suosisi noin räikeästi maahanmuuttajia, tai miksi ihmeessä kaikki Suomen sosiaalityöntekijät olisivat ryhtyneet salaliittoon myöntääkseen maahanmuuttajille tolkuttoman suuria tukia;
   se kun nyt vaan on niin, että he kuulemma saavat ihan älyttömiä summia, kuva tiliotteesta todistaa sen, piste.

 2. Nämä feikkikuvat menevät läpi koska elämänkoululaisten äo on pienempi kuin kengännumero. Ja koska Facebook. Ja internet. Jos kuva löytyy vielä mv-lehdestä, niin senhän on pakko olla totta! Vaikka kuva (tai Facebook-päivitys) olisi jo todistettukin huijaukseksi, maahanmuuttokriittinen elämänkoululainen uskoo siihen silti. Huijaustodistelu on kuitenkin vain suvakkihyysärien propagandaa josta juutalaisten salaliitossa oleva valtamedia vaikenee.

  1. Hyvä kirjoitus taas Saku. Näidenkin ihmisten, jotka tehtailevat näitä väärennöksiä, kannattaisi käyttää sekin aika ja energia oman elämänsä parantamiseen, niin ei tarvitsisi syyttää turvapaikanhakijoita omista ongelmistaan elämässään.

  2. Hehe! Hieno ja puhdas esimerkkivirke Vermon murteesta! -”Huijaustodistelu on kuitenkin vain suvakkihyysärien propagandaa josta juutalaisten salaliitossa oleva valtamedia vaikenee.” Virkkeen osaset jännästi tuhoavat toisensa, mutta ei se haittaa. Kunhan nyt edes äkkiseltään ja nopeasti luettuina ne osaset ovat omaa ”ajattelua” tukevia, tuttuja hokemia 🙂

   1. ”Vermon murre” 😀 Kiitoksia päivän nauruista 🙂

  3. Minä haluaisin ymmärtää näiden ihmisten motivaatiota levittää disinformaatiota. Mitkä asiat ovat taustalla? pelottava ollut huomata miten osalla näistä toimijoista on jo ajatuksena, että rajoille pitäisi viedä luoteja. Ja kuka ihminen voi kannattaa toisen maailman sodan aikaista saksan johtajaa? En ymmärrä.

   1. Juhani Saari
    19.10.2015, 12:07

    Ymmärrät ehkä asiaa paremmin, jos ajattelet asiaa politiikon kengissä. Jokainen kansaa edustamaan haluava valehtelee ummet ja lammet ennen vaaleja ja vaihtaa sävelet, jos tulee valituksi. Oman agendan ajaminen siis syynä, kuten politiikoillakin.

    1. Mutta mikä on esim magneettimedian motiivi esittää valheita rokotteista ( koulutukseni kautta uskallan väittää, että ei ainakaan totuuden esittäminen)? Sairastuttaa ihmisiä ja tätä kautta x?

     1. Foliot hattuun jo kohdussa
      19.10.2015, 14:38

      MV-lehden agenda on (kaikki Putinin venäläistrollihuhut poislukien) lisätä epäluottamuksen määrää tyhmissä ihmisissä. Ihan sama mikä aihe, kunhan se on ”virallinen taho” sitä kohtaan herätetään epäluuloja. Tätä kautta legitimisoidaan MV:n kaltaiset huhumyllyt ja saadaan lisää lukijoita, koska jos mihinkään viralliseen ei voi luottaa, uskotaan helpommin näitä ”epävirallisia” tahoja.

  4. Markku Lipponen
   20.10.2015, 10:51

   Mitä se elämänkoululainen oikein tarkoittaa ? Miksi heidän äo on pienempi kuin esim.. sinun ? Utelias.

   1. Näitten uuden ajan nigerialaiskirjeiden levittäjien ÄO voi olla vaihteleva, mutta yleensä hierarkiassa ylempi on tässä kuviossa älykkäämpi. Eli ne, joilla on intressinä hyötyä näistä huijauksista, on älliä roppakaupalla enemmän kuin niillä, jotka täkyyn tarttuvat. ÄO on tässä yhteydessä sama kuin medialukutaito ja manipulointikyky. Kuka uskoo älyttömään? Niinpä.

    1. Elämänkoululainen on henkilö, joka korvaa koulutuksen puutteen tietämättömyyden itsevarmuudella. Yleensä e-koululainen halveksii auktoriteetteja ja oppiarvoja ja eritoten humanistisia tieteitä. E-koululaisen mielipiteet ovat aina jonkun muun häneen iskostamia, mutta hän ei tiedosta sitä.

Kommentointi suljettu.