Pimittävä poliisi?

Tänään on kahta edellistä juttuani kommentoitu vilkkaasti. Mitenkään juttuihin liittymättä on puolenkymmentä kommentoijaa ilkeästi ilkkuen linkittänyt muodossa tai toisessa “uutisen”, jonka mukaan poliisia on uusilla ohjeilla käsketty pimittämään turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia ja jopa vierittämään niitä kantasuomalaisten tilille.

Tämän jutun keksi joko osaamattomuuttaan tai silkkaa typeryyttään Uusi Lahti -nimisen julkaisun päätoimittaja. Sieltä juttu tietenkin levisi MV:n jalostettavaksi ja tuloksena oli vielä pahempaa valehtelua. Näin:

mv pol

 

Poliisi kertoi oikeaa tietoa Ylen välityksellä, mutta eiväthän netin roskajulkaisujen suurkuluttajat sentään Ylen mädätystä lue. He saattasivat vahingossa saada sieltä oikeaa tietoa.

Kyseessä ei todellakaan ole mikään uusi linjaus, vaan ihan suoraan lakiin perustuva vanha poliisin tiedottamisohje. Se laki on nimeltään Laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta ja sen 6 luvun 24 §:ssä luetellaan pitkä rimpsu salassa pidettäviä viranomaisen asiakirjoja.

Pykälän 24-kohdassa määrätään salassa pidettäviksi asiakirjat, jotka koskevat pakolaista tai turvapaikan, oleskeluluvan tai viisumin hakijaa, jollei ole ilmeistä, että tiedon antaminen niistä ei vaaranna pakolaisen tai hakijan tai näiden läheisten turvallisuutta.

Ei tämä  sen ihmeellisempää ole. Ei ole säädetty uutta lakia eikä annettu uutta ohjeistusta. Poliisi voi entiseen tapaan kertoa epällyn etnisen taustan, jos sillä on tutkinnan kannalta merkitystä.

Suoraan MV:n sivuilta blogiini ryntääville annan sellaisen neuvon, että voitte yhtä hyvin pysyä poissa. Jos olette riittävän tyhmiä uskomaan kaikki netissä liikkuvat valheet, niin älkää kiirehtikö todistamaan sitä tyhmyyttänne blogiini.

Jos kuitenkin tunnette sisäistä pakkoa julistaa täällä roskauutisia, niin varautukaa tylyyn vastaanottoon. Olen pitänyt blogia viisi ja puoli vuotta ja sinä aikana olen saanut kaiken mahdollisen palautteen ja paljon sellaistakin, mitä ette osaa edes kuvitella.  Omista vastauksistani kommentteihin ja muusta moderoinnista on ihan turha tulla valittamaan, koska kenelläkään ei ole subjektiivista oikeutta saada kommenttian näkyviin täällä. Lisäksi en piittaa tippaakaan siitä, mitä ajattelette tavastani moderoida tai vastata.

Tuo Uusi Lahti -lehden uutinen muuten pitäisi oikeastaan saattaa JSN:n tutkittavaksi. Tehkää se, jos viitsitte. Näitä roskauutisia ja -julkaisuja putkahtelee kuitenkin siihen tahtiin, että ei niiden perässä jaksa kukaan juosta oikomassa. Niitä ilmestyy tasan niin kauan kuin niillä riittää lukijoita ja heitähän riittää. On niin mukava uskoa kaikkea kamalaa, kunhan se vain liittyy turvapaikanhakijoihin, viranomaisiin ja salaliittoihin.

Kommentit (104)
  1. Oikein riemastuin, kun löysin Fb:sta mahdollisuuden estää myös sivustoja, ei pelkkiä ihmisiä. Nyt saavat mv-lehdet sun muut kyytiä. Jihii.

    1. Niinpä Ilona. Naamakirjassa on estomahdollisuus. Se on erinomainen asia. 🙂

Kommentointi suljettu.