Helppo maali

Minulta on kysytty miksi harrastan netin roskajulkaisu MV:n juttujen ampumista alas. Siihen on useampikin syy.  Se on tavattoman helppo tapa osoittaa millaista roskaa jotkut ihmiset pitävät tärkeimpänä tietolähteenään ja lisäksi mielessäni itää pieni toive saada edes joku MV:n lukija kyselemään totuuden perään.

Toiseksi MV:llä on mielenkiintoinen tapa ottaa vastaan kritiikkiä. Jokainen MV:n juttuja arvostellut päätyy sinne kuvien kanssa pilkattavaksi ja julkaisu osoittaa oikein sormella mihin suuntaan sen lukijoiden lauman on hyökättävä. Eilisen juttuni jälkeen minusta on kuulemma julkaistu siellä parkikin tarinaa, joissa juttuni tyrmätään niinkin pätevällä väitteellä, että olen kommunisti ja se selittää kaiken.

MV ei viitsi googlettaa sen vertaa, että olisi hoksannut minun olevan sosialidemokraatti. Ja sitä mökin pöydän ääressä otettua kuvaa ei kannata luulla minun kotoani otetuksi. Se on otettu kuukausi sitten kaverini kesämökillä Kainuussa. Lisäksi MV kuulemma matkii eilisen juttuni tyyliä puhuessaan oikeasta mediasta lammasmediana. Siellä ei siis osata keksiä mitään omaperäistä, vaan jopa juttujen tyyli pitää varastaa.

Siitä helposta maalista piti puhumani. Tänään MV haastaa “lammasmedian” tekemään juttua jonkun minulle tuntemattoman Sini Ariellin päivityksestä. Siinä tämä Australiaan muuttanut malli osoittaa tuntevansa Australian lainsäädännön  paremmin kuin kotimaansa Suomen vastaavat pykälät.

 

mv sini ariell

 

MV:n lukijat kommentoivat tunnetulla tavallaan ja juuri sitä vartenhan MV näitä juttuja julkaiseekin. MV ruokkii laumaansa ja saa kiitokseksi toivomaansa maahanmuuttajien ja Suomen parjaamista.

mv lukijat sini

Minulla on Sini Ariellille, MV:lle ja kaikille sen lukijoille ihan uutta tietoa. Suomen lainsäädäntö ei juurikaan poikkea Australian vastaavasta. Rikoksiin syyllistynyt oleskeluluvan saanut ulkomaalainen lentää Suomesta ihan samalla tavalla kuin Australiastakin. Tätä ei siis tarvitse kenenkään “ääneen ehdottaa ja leimautua rasistiksi”, koska se on jo lakiin kirjoitettu.

Maasta poistamisesta on säädetty Ulkomaalaislain 9 luvussa. Sen 149 §:ssä sanotaan näin:

Maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta tai Suomen suhteita vieraaseen valtioon vaarantavaan toimintaan.

Maasta voidaan 1 momentin 2 kohdassa säädetyllä perusteella karkottaa myös ulkomaalainen, joka on jätetty syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta rikoslain 3 luvun 4 §:n nojalla.

Käytin lakitekstin tarkistamiseen ja jutun kirjoittamiseen viisitoista minuuttia. Luultavasti enemmän aikaa käyttivät oman vihansa lietsomiseen nuo MV:n keskusteluun juuttuneet toistensa kannustajat.

MV:n tekijöihin ja lukijoihin pätee vanha viisaus: Voit viedä hevosen kaivolle, mutta et voi pakottaa sitä juomaan.

 

Kommentit (107)
  1. Tänks!

  2. Ja kannattaa ottaa sekin huomioon että on melko lailla kaksi eri asiaa
    1) karkoittaa ihminen täältä jonnekin missä on varsin hyvät mahkut päästä hengestään samantein kun kotimaan kamaralle astuu
    2) laittaa ihminen takaisin Suomeen

    Lisäksi näillä ihmisillä luultavasti olisi melko erilaiset taustat muutenkin jne…

Kommentointi suljettu.