Huonoilla jäljillä

Kenellekään ei ole yllätys, että netin roskajulkaisu MV valehtelee tietoisesti. Laitan tähän sen kummemmin analysoimatta juuri äsken sosiaalisessa mediassa näkemäni oikaisun ikään kuin johdannoksi. MV julisti ihan kuittia näyttäen, että maahanmuuttajien omistamissa firmoissa huijataan:

m hannula mv

marko hannula mv

Tämän sattui huomaamaan alkuperäisen kuittikuvan julkaissut henkilö ja hän totesi MV:n keksineen ihan itse firman olevan maahanmuuttajien. Se oli ihan supisuomalainen:

marko hannula

Kenellekään ei ole yllätys myöskään se, että liikenne- ja viestintäministeriön asettaman Yleisradion tulevaisuutta linjaavan parlamentaarisen työryhmän jäsen Teuvo Hakkarainen pitää MV:tä ainoana totuutta kertovana julkaisuna:

t hakkarainen mv

Nämä MV:n julkaisijat, lukijat ja suosijat ovat jo erkaantuneet omaksi heimokseen, joka alkaa olla suunnilleen ihmisavun ulottumattomissa. Mikä tahansa valhe uppoaa heihin heti, kunhan jutussa vain mainitaan negatiivisessa sävyssä maahanmuuttajat. Tai maahantunkeutujat, matut, kuten termi nykyisin kuuluu. Jokaisen roskajutun perässä on joukko esihuutajia, joiden ainoa tarkoitus on lietsoa vihaa ja ohjata keskustelua. Jokaisen jutun kommenteissa yllytetään tätä nykyä suoranaiseen väkivaltaan.

MV on vajaassa vuodessa onnistunut saamaan lukijoita niin paljon, että jotkut heikoimmilla lahjoilla varustetut oikeiden lehtien päätoimittajat ovat päättäneet lähteä kalastelemaan samoille vesille. Kilpailu lukijoista on kovaa ja yleisöä pitää miellyttää. Koska mölymystö haluaa roskaa ja valheita, niin niitä sitten tarjoillaan.

Ilmaisjakelulehti Tamperelaisen päätoimittaja Karri Kannala on yksi heistä.  Hänen jutustaan saamaansa palaute on ollut niin positivista, että hän päättänyt jatkaa samalla linjalla.

En oikein usko, että Tamperelaisesta tulee MV:lle vakavasti otettava kilpailija. Pikemminkin voi käydä niin, että päätoimittajan tehtävät muuttuvat vähemmän kirjoituspainotteisiksi. Vajaassa viikossa uuteen tyyliin tympääntyneet lukijat ovat polkaisseet käyntiin massiivisen boikotin ja se näkyy varmasti lehden mainostuloissa. Niistähän ilmaisjakelulehti elää.

Päätoimittaja Kannala on tehnyt saman virheen kuin MV:n lukijat eli erehtynyt arvioimaan joukon suuruuden sen pitämän metelin mukaan. Kansainvälisen tutkimuksen mukaan  joka kymmenes 15-vuotias suomalainen on käytännössä lukutaidoton, mutta loput 90 % osaavat lukea ja jopa ymmärtävät lukemansa.

Kommentit (44)
  1. Joni Pelkonen
    23.11.2015, 18:07

    Onkohan MV-”lehdellä” henkilötietoja ihmisistä jotka kyseiselle nettisivulle juttuja lähettävät? Nimittäin tuo kuitinväärennös on sen verran tutun näköinen että siinäpä kärähtäisi eräs jo pidemmän aikaa maahanmuuttaja-aiheisia kuittiväärennyksiä netissä julkaissut henkilö. Ei sen puoleen etteikö henkilö olisi jo tiedossa, mutta siinäpä olisi jo viranomaisillekin kelpaava todiste.

  2. Olen surullinen ja huolestunut siitä että meillä on Teuvo Hakkaraisen kaltaisia kansanedustajia eduskunnassa. Että ihan oikeasti jotkut ovat hänen kaltaisiaan äänestäneet. Olen myös huolissani siitä että meillä on samanlainen europarlamentaarikko. Ja koska kansa on heitä äänestänyt, on kansa samanlaista.

    1. Olen surullinen ja huolestunut, ettei eduskunnassa ole vain sinun valitsemiasi kansanedustajia.

Kommentointi suljettu.