Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kohta palaa taas

Pelkään pahoin, että kohta Suomessa kaduille tulee Ranskan mallin mukaisesti sotilaita. Ammattitaidon ja osaamisen kannalta sekin on parempi kuin tehtävien jakaminen siviileille täydennyspoliisijärjestelmän kautta.

Jälleen kerran Suomi herää liian myöhään. Hallituksen ja eduskunnan on turha sanoa, etteikö olisi varoitettu.

Näin kritisoi Suomen poliisijärjestöjen liiton SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen blogissaan harvaan asutuille alueille sijoitettuja vastaanottokeskuksia ja valtiovallan jo kauan toteuttamia poliisin toimintaan kohdentuneita leikkauksia. Kyse on työturvallisuudesta. Harvaan asutulla alueella asuvana ymmärrän hyvin poliisin huolen sekä omasta turvallisuudestaan että vaikeuksista hoitaa tehtäviään. Pohjois-Karjalan alueella on jo vuosien ajan ollut vain pari partiota liikkeellä koko maakunnassa.

Vastaanottokeskukset lisäävät varmasti poliisin työtä ja ne lisäävät sitä kahdella tavalla. Asukkaiden riitoja on selviteltävä ja vastaanottokeskuksia on suojeltava tuhopolttajilta ja muilta rikollisilta Ns. maahanmuuttokriitikot ovat olleet oikeassa sanoessaan, että vastaanottokeskukset lisäävät rikollisuutta. Sen he ovat unohtaneet sanoa, että ne lisäävät erityisesti heidän omaa rikollisuuttaan.

En ole tiennytkään, että suomalaiset ovat kovasti mieltyneitä tuhopolttoihin. Perussuomalaisten varakansanedustaja ja Suomen Sisun piiripäällikkö Juha Mäenpää teki varmaan fundamentalismin Suomen ennätyksen  kiittämällä Jumalaa tapahtuneesta rikoksesta.

Samaa törkeää tuhotyötä ylistetään myös Facebookin Rajat kiinni-ryhmässä siihen malliin, että siellä näyttää olevan pyromaanien kokoontumisajot. Siellä luvataan suorin sanoin, että kohta palaa taas.

kohta palaa 1

kohta palaa 2

kohta palaa 3

kohta palaa 4

kohta palaa 5

Olen SPJL:n puheenjohtajan kanssa samaa mieltä siitä, että kohta tosiaan Suomen kaduille tulee sotilaita. Tai oikeastaan heitä tulee ensin syrjäseuduille suojelemaan vastaanottokeskuksia ja valvomaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta niiden ympäristössä. Sanoin eilen näin:

Järjestäytynyt yhteiskunta tulee puolustautumaan ja tarvittaessa se tulee rajoittamaan sanan- ja kokoontumisvapautta ihan kaikilta. Nykyisellä vahdilla rajoituksia rupeaa tulemaan tämän talven aikana.

Sitä ennen poliisi voisi käydä ottamassa tulitikut pois Rajat kiinni-porukan hörhöiltä. Näistä ryhmän ylläpitäjistä voisi aloittaa:

rajat kiinni