Juhlahumua

Itsenäisyyspäivänä järjestetään Helsingin Kansalaistorilla tapahtuma nimeltään Itsenäinen Suomi 2015. Osallistujien on oman tapahtumansa jälkeen tarkoitus siirtyä osaksi 612-soihtukulkuetta, jonka järjestyksenvalvonta ainakin viime vuonna oli Suomen Vastarintaliikkeen hoidossa. Tämän isänmaalliseksi julistautuneen ja Ruotsista johdetun natsijärjestön käsitys isänmaasta on yhteispohjoismainen, sotilaallisesti organisoitu johtajavaltio, jossa parlamentti on alisteinen hallituksella ja hallitus Johtajalle.

Tapahtuman järjestäjäluettelo on melkoista sillisalaattia. Mukana ovat Rajat Kiinni! -kansanliike, Perheiden hyvinvoinnin puolue ry, Erotaan EU:sta kansanliike, Irti EU:sta kansalaisaloite, Kansanliike pakolaispolitiikkaa vastaan, Hallitus alas-ryhmä, Itsenäisyysfoorum ry, 1990-luvun laman uhrit, Itsenäisyyspuolue (IPU) ja Itsenäisyysnuoret (IPU).

Suurimmasta osasta näistä en tiedä mitään enkä suoraan sanottuna välitä tietääkään. Rajat Kiinni! -kansanliikkeestä tiedän sen verran, että niitä on kaksi keskenään riitelevää joukkoa, jotka kiistävät toistensa oikeuden käyttää liikkeen nimeä. Tästä ja yleensä koko tapahtumasta on Jami Järvinen kirjoittanut valaisevan blogin, joka kannattaa ehdottomasti lukea kärryille pääsemiseksi.

Puhujien ja esiintyjien luettelo on mielenkiintoinen.

12308838_10153902456489474_1417536525102772164_n

Jo aikataulun nopeus pistää ihmettelemään, mutta enemmän ihmetyttävät muutamat nimet. Avauksen jälkeen ensimmäisenä puhuu hallituspuolue Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari, joten tilaisuudessa on arvovaltaa.  Samalla Huhtasaari asemoi itsensä niin äärioikealle, että puolueen asettamat rajat saattavat tulla vastaan. Sama pätee myös Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunkiin. Sebastian Tynkkynenhän saa puolueesta erotettuna tehdä omissa nimissään ihan mitä vain, mutta puolueen nuoriso-osaston puheenjohtajana toimiminen on vähän eri asia.

Junes Lokka on tullut tunnetuksi lähinnä Ylen toimittajan huorittelusta ja toistuvista ulosheitoista erilaisista yleisötilaisuuksista. Ilja Janitskin julkaisee Espanjasta käsin netin pahinta törkyä nimeltään MV ja hänestä on tietääkseni tehty lukuisia rikosilmoituksia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, tekijänoikeusrikosista ja kunnianloukkauksista. Toivottavasti poliisi ottaa hänet kuulusteluun vasta puheenvuoron jälkeen, jotta hän ei saa tilaisuutta nousta sananvapauden martyyriksi.

Kiinnostaisi tietää onko se ihan oikea Keijo Korhonen mukana, mutta aika näyttää. Hommafoorumin puheenvuoro on tietysti paikallaan, koska koko tilaisuushan on vain isänmaallisuuteen verhottua rasismia.

Suomi on hyvä maa, sen voinevat nämäkin järjestäjät myöntää. Jos he saisivat itse päättää, niin tällaista toisinajattelijoiden koottua tapahtumaa ei varmasti järjestettäisi. Siitä kertoo jo sekin, että mukaan on mahtunut Rajat Kiinni!-kansanliikkeen tamperelainen johtaja Marco de Wit, mutta syksyllä uuden Lapuan liikkeen perustanut Helsingin Rajat Kiinni!-liikkeen johtajaksi julistautunut Susanna Kaukinen ei.

Isänmaa sallii auliisti näidenkin toiminnan, mutta voi vain kuvitella mitä nämä yhdistyneet toisinajattelijat valtaan päästyään tekisivät kaikille niille, jotka eivät satu sopimaan heidän ahtaaseen maailmankuvaansa.

Vasemmistoanarkisteiksi itseään nimittäville riehujille annan sellaisen neuvon, että pysykää poissa ja antakaa näiden nolata itse itsensä. Tällä porukalla he kykenevät siihen ihan varmasti. Typerä hyökkääminen heidän kimppuunsa on sananvapauden vastustamista ja marttyyrinkruunun asettamista heidän päähänsä.

 

 

Kommentit (68)
 1. Esiintyjistä huomioitava Stormheit, joka on esiintynyt natsien järjestämillä keikoilla ja symppaa avoimesti kansallissosialistista aatetta. Persut ja natsit ne yhteen soppii. Toivottavasti mediassa nostetaan tämä yhteys esiin.

  1. No mitä tuossa kulkueen luonteesta kenelläkään voi mitään jäädä epäselväksi? Ei tämä ensimmäinen kerta ole kun natsit ovat soihtuja kantaneet kulkueissa Euroopan kaduilla.

   Jos historiankirjat ovat jääneet lukematta niin kannattaa kysyä itseltään että mitä ihmeen tekemistä itsenäisyydellä on sen kanssa että kulkueen järjestäjinä on toiminut ja varmaan toimii edelleenkin järjestö joka haluaa liittää Suomen Ruotsiin.

 2. Samaa mieltä kanssasi että vasemmistoanarkistit, jos ovat tässä kohdassa fiksuja, niin antavat näiden ihmisten nolata itse itsensä.

  1. Entäpä jos me suvakit kansoittaisimme tuon tilaisuuden rauhanomaisesti ja ottaisimme puheenvuoroja ja jakaisimme omaa isänmaallista yhdenvertaisuuden asemaa siellä. Yhteisen, tasa-arvoisen ja solidaarisen Suomen puolesta.

   1. Sitä varten SVR hoitaa järjestyksen. Eli Suvakin osoitettua olevansa paikalla, SVR:N kaverin tulevat “vähän leipomaan” ja hiljentämään hänet.

Kommentointi suljettu.