Mitä täällä tapahtuu?

– Silloin, kun Suomi sai itsenäisyyden, Suomen rajalle mentiin puolustamaan ja menettämään.

Tällaisella tietämyksellä varustettu hallituspuolueen kansanedustaja avasi Rajat kiinni! -kansanliikkeen toritapahtuman itsenäisyyspäivänä ja koska koko päivä näytti olevan suunnilleen samanlaista ääntä ilman asiaa, niin minäkin puhun tällä kertaa enimmäkseen kuvin.

Ensin kooste kansanedustaja Laura Huhtasaaren puheesta yhdistettynä muihin saman tilaisuuden esiintyjiin.

James Hirvisaari sai aikoinaan potkut Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, kun hänen vieraansa teki natsitervehdyksen eduskunnan lehterillä. Ajat ovat muuttuneet nopeasti.

heil

Esiintymislavalla oltiin myös erittäin huolissaan suomalaisen naisen koskemattomuudesta – paitsi siinä tapauksessa, että nainen on vaikkapa Li Andersson. Hänelle voi työntää kaktuksen ykköseen tai kakkoseen.

Tapahtumassa vastustettiin mamutusta, mokutusta ja islamisaatiota asianmukaisesti naamioituneena, vaikka poliisi samana päivänä ilmoitti virheellisesti naamioitumisen olevan kiellettyä mielenosoituksissa.

LKS 6.12.2015 miekkari possu LKS

Tämän tapahtuman ilmoittamisesta oli huolehdittu, joten kaikki oli kunnossa. Sen sijaan pastori Kai Sadinmaa järjesti yhden miehen vastamielenosoituksen ja hänet poistettiin paikalta turvallisuusuhkana. Sadinmaa ei ollut ilmoittanut omasta mielenosoituksestaan. Tosin siihen ei ollut tarvettakaan, koska hän osallistui yleiseen kokoukseen julkisella paikalla, mutta se on sivuseikka. Hänen viestinsä oli tilaisuuden luonteeseen väärä ja poliisi poisti hänet paikalta. Rakkauden sanomaa julistava yksinäinen pappi on yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle vaarallinen.

 

CVjBYfSXIAEaniN

Sitten tämä porukka liittyi äärioikeistolaiseen 612-sohtukulkueeseen, jota markkinoitiin harhaanjohtavasti isänmaallisena tapahtumana. Kainaloita tuulettava käsikramppi ei vastaa minun käsitystäni isänmaallisuudesta.

jaakko tuomi twitter

Kuten odotettu oli, niin paikalla oli myös vastamielenosoittajia, jotka eivät olleet tehneet poliisille ilmoitusta tapahtumastaan. Heihin poliisi testasi uuttaa projetiililaukaisintaan, jolla USA:ssa on vastaavassa tilanteessa tapettu sivullinen silmään osuneella ammuksella. Silmään se osui tälläkin kertaa.

jari laine

Tästä poliisia on moitittu varsinkin äärioikeiston erilaisilla Fb-sivuilla. Olisi kuulemma pitänyt ampua kovilla ja silmien väliin.

Marssin järjestäneet “isänmaallisesti kansallismieliset” ovat tyytyväisiä poliisin toimintaan.

12310699_3557391538176_9045574389498444264_n

Aiemmin Hännikäinen on saanut kuuluisuutta käytettyään sananvapauttaan mm. raiskattujen naisten tukiyhdistyksen linjoilla.

1305964771684

Outoon asentoon on maa mennyt muutamassa vuodessa.

 

 

 

 

Kommentit (123)
 1. Mitäs Saku juristina mieltä siitä, että kaikilla (myös äärioikeistolla) on oikeus järjestää mielenosoitus? Pitäisikö poliisin suojata sen onnistuminen?

  Onnea muuten rauhanpalkinnon voittamisesta, olet sen ansainnut!

 2. Cogito ergo sum
  8.12.2015, 10:33

  Jos typeryys voitaisiin muuttaa sähköksi, ei meillä olisi pulaa uusiutuvasta energiasta.

  1. Leipää ja sirkushuveja
   8.12.2015, 20:23

   Tarttis Suomen taas vaihteeks voittaa jääkiekon MM, niin olis kansalla taas parempaakin syytä heilua torilla lippujen kanssa.

Kommentointi suljettu.