Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Pelon riivaamat

Henkilöönkäyvä, asiaton kommentointi kieputtuu useimmiten lyttääjän pahimpien pelkojen ja omien elämäntilanteiden ympärille. Vanha lastentarhan sääntö pätee: se joka haukkuu, on ite.

Muslimien väkivaltaa loputtomasti korostava mies pelkää itse omaa vihaansa. Miss Suomea hevosnaamaksi haukkuva nainen ei itse uskalla panna omaa kuvaansa nettiin. Homoja kammoksuva kirjoittaja säikkyy omaa seksuaalisuuttaan. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Näin kirjoittaa Sanna Ukkola netin vihakirjoittelusta. Hänen pohdintansa on oikeaan osunutta, mutta johtopäätöksistä ja toimenpide-ehdotuksista olen eri mieltä. Ukkola suosittelee sivuuttamaan ja unohtamaan vihapuheet. Minä taas olen sitä mieltä, että juuri sivuuttamisen ja välinpitämättömyyden takia vihapuhe on levinnyt kuin kulovalkea ja johtanut suoriin tekoihin.

Vastaanottokeskuksiksi aiottuja ja sellaisina jo toimivia rakennuksia on yritetty polttaaturvapaikanhakijoita pahoinpidellään julkisella paikalla ja natsit partioivat kaduillamme muka järjestystä turvaamassa.

Kaikki tämä tapahtuu näiden netin pelkääjien hurrausten säestämänä ja pelkääjiin liittyy koko ajan lisää väkeä. Pelkonsa ja vihansa he käärivät isänmaallisuuden kaapuun antaakseen niille ylevyyttä. Ja kuten aina, niin jotkut näkevät tässä elämänsä tilaisuuden tulla suuriksi kansanjohtajiksi ilman mitään osaamista ja asiaa. Pelkkä kova ääni riittää.

Sananvapaus on näille pelkääjille tavattoman tärkeä asia. Se on niin tärkeä, että sitä ei pidä suoda kaikille. Rasmus on valtakunnallinen rasismin ja muukalaispelon vastaista työtä, yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia edistävien tahojen ja toimijoiden verkosto ja yhdistys. Sellaisella ei ainakaan Rajat kiinni -kansanliikkeen mielestä saa olla sananvapautta.

rajat kii 1

rajat kii 2

rajat kii 3

Tällainen aivojen umpisolmuun vetäminen on näissä joukoissa enemmän sääntö kuin poikkeus, joten ei pidä ihmetellä myöskään väkivallalle hurraamista. Se turvapaikahakija takuulla teki jotain ansaitakseen turpiinsa tai sitten kyseessä on tahallinen provokaatio. Kaveri heittäytyi pieksettäväksi suvakkien yllytyksestä ihan vain saadakseen isänmaalliset kansanjoukot näyttämään pahalta. Ja muutenkin se jouti pieksää. Nyt ollaan isänmaan asialla.

rk1

rk2

rk3

rk4

rk5

rk6

Kuten Sanna Ukkola sanoo, niin tällainen nettikura kertoo enemmän kirjoittajastaan kuin kohteestaan. Näitä on nykyisin kuitenkin niin paljon, että alan vakavissani epäillä tämän kansan paljon kehuttua sivistystasoa.

Näitä järjen äänelle kuuroiksi tulleita on helppo johtaa ja yllyttää. Yllyttäjiä riittää entisistä kansanedustajista nykyisiin.

12347701_10153925638224474_2272720748891135600_n

12346349_576370999203716_4061634477030832293_n

Kun entinen kansanedustaja yllyttää suoraan tappamaan ihmisiä ja nykyinen hallituspuolueen edustaja mainostaa netin johtavaa rasistista törkyjulkaisua, niin olisi syytä huolestua. Näitä ei enää voi sivuuttaa. Näitä on sivuutettu ja vähätelty liian kauan ja kohta tulee ruumiita.

Kansanjohtajiksi itsensä julistaneet eivät sitten tule ottamaan mitään vastuuta. He kääntävät selkänsä ja ne onnettomat itsensä raivoon lietsoneet hysteeriset pelkääjät kärsivät seuraukset. Käräjäsalissa tuhotyöhön tai pahoinpitelyyn syyllistyneellä vasta onkin syytä pelätä.