Sota köyhiä vastaan

Muistan vielä ajan, jolloin maan hallitukset taistelivat köyhyyttä vastaan. Nykyinen hallitus on julistanut avoimen sodan köyhiä vastaan. Eilen eduskunnassa tehtiin sellaisia päätöksiä, että päivämäärä 15.12.2015 kannattaa merkitä muistiin hyvinvointivaltion kirveellä pilkkomisen merkkipäivänä.

11204443_1054086301278276_3523299184735519329_n

Lista on kokonaisuudessaan hirveä, ja voitte itse miettiä sen eri kohtia. Minä nostan esille vain muutaman asian.

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden poistaminen merkitsee alkua paluulle sääty-yhteiskuntaan, jossa alempaan sosiaaliluokkaan syntynyt myös pysyy siellä. Sen pysymisen aloittaa varhaiskasvatuksen puolittaminen työttömien vanhempien lapsilta ja viimeistelee tulevaisuudessa yliopistoihin kaikille määrättävät lukukausimaksut. EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta tuleville määrättävät lukukausimaksut ovat vain alkua, ja kun portti on kerran avattu, niin sitä ei enää saa kiinni.

Tulevaisuudessa työttömän lapsi saa ymmärtää jo ihan pienenä olevansa huonompi kuin muut. Hänellä ei ole samaa oikeutta varhaiskasvatukseen kuin parempiosaisilla. Kouluaikaan hänen vanhemmillaan ei ole varaa maksaa iltapäivätoimintaa. Yliopiston ovet avautuvat vain varakkaiden perheiden jälkikasvulle, koska tulevaisuuden lukukausimaksut pitävät kyvykkäimmätkin köyhät ulkopuolella. Näin korkeakoulutus varmistetaan varakkaiden vähemmänkin lahjakkaalle jälkikasvulle, kun lahjakkaat köyhät eivät vie opiskelupaikkoja.

Kirjailija Heikki Turusen sanoin: Pysy vain sittipörriäinen paskakikkareen alla.

Mutta onhan meillä hallituksessa köyhän kansan suurin toivein valtaan äänestämä työväenpuolue ilman sosialismia, niinkö sanotte?

On tosiaan, mutta sen puolueen kansanedustajat hurraavat avoimesti näille leikkauksille tai sitten vain Teuvo Hakkaraisen tavoin julistavat omaa moukkamaisuuttaan puhumalla läpiä päähänsä ihan muista asioista.

huhtas

elo

Kansan syvät rivit ovat aina salaa ja jopa avoimesti ihailleet suorapuheisia moukkia. Ennen toki tajuttiin, että moukat ovat vain suurisuisia moukkia, joita ei koskaan pitäisi päästää päättämään asioista. Moukilla ei riitä ymmärrys paneutua vaikeisiin asioihin, ja siksi he jatkavat moukkamaisuutensa julistamista myös vallassa ollessaan. Siksi heidät on helppo valjastaa myös taistelemaan omaa äänestäjäkuntaansa vastaan. Heidän yhtä moukkamainen äänestäjäkuntansa osa puolestaan ei edes tajua omaa virhettään, koska se rakastaa moukkamaista puhetta.

Kun moukat päättäjät pitävät kovaa meteliä turvapaikanhakijoista ja oikeuttavat heidän tukiensa leikkaukset, niin moukkien äänestäjät antavat leikata myös omia ja lastensa tukia. He antavat leikata koko lastensa tulevaisuuden. Pääasia on, että mamut eivät saa mitään ja eivät ainakaan tule yliopistoihimme opiskelemaan.

Pysy loitolla tyhmästä miehestä, hänen puheestaan et viisautta löydä. (San. 14:7)

***

Tätä juttua ei poikeuksellisesti voi ensi alkuun kommentoida ollenkaan, koska olen kyllästynyt moukkiin. Joudun viettämään koko päivän erilaisissa kokouksissa eikä minulla ole aikaa moderointiin. Joskus illalla avaan kommentoinnin, mutta tulen sallimaan sen vain omalla nimellä ja sähköpostiosoitteen on ainakin suuntaa antavasti täsmättävä nimeen.

Tämä on epäreilua eri syistä nimerkkiä käyttäviä asiallisia kommentoijia kohtaan. Tästä voitte kuitenkin kiittää sitä laumaa, joka syöksyy heinäsirkkaparven tavoin tuhoamaan kaiken keskustelun puhumalla aiheen ohi ja suoltamalla luokatonta kuraa nimimerkkien suojissa. Katsotaan riittääkö näiden rohkeus esiintyä omalla nimellä vai väheneekö törkyposti.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (28)
 1. Jorma Tabell
  17.12.2015, 08:26

  Haluaisin tietää, miten työttömyysturvan leikkaaminen vaikuttaa minun – satunnaisesti soittelevan keikkamuusikon peruspäivärahaan? Media tuntuu olevan hipihiljaa asiasta, vaan ainoastaan kauppojen aukioloaikojen vapautus on tapetilla. Haluaisin tietää varmasti, koska uutena vuotena on keikka, mutta varmaa tietoa ei tunnu ollenkaan olevan tarjolla.

  1. Mikko Jokinen
   17.12.2015, 10:31

   Ajatus on ilm. se, että jos saat keikoista rahaa esim. laskuttamalla jonkin laskutusyrityksen kautta ja liksasta maksetaan työnantajan sivukulut, niin työttömyyskorvaukseen olisi mahdollisuus. Ja tällöin olet sivutoiminen yrittäjä, olen nähnyt keskusteluissa jo termihirviön Palkansaajaan Rinnastettava Yrittäjä. Jos laskutat omalla toiminimellä tai saat työkorvauksena, niin sitten ei työttömyyskorvausta. Tällaista kuuluu kentältä, mutta nähtäväksi jää, paljon riippuu TE-toimiston ohjeistuksesta ja ratkaisuista tulevaisuudessa.

  2. Markku Pertitula
   17.12.2015, 11:04

   Älä mene keikalle. Miksi ottaa riski?
   Jos oikein huonosti käy, menetät työttömyysturvasi.

 2. Markku T Koivisto
  17.12.2015, 09:44

  Sakarilta taas hyvä kirjoitus. Eihän keikkamuusikoilta ole järjestäytymistä kielletty. Itsehän monttunne kaivatte. Kaikille muille sanoisin: Liittykää liittoon, kun se on vielä mahdollista. Kohta meillä ei ole enää liittoja. Sitten se on myöhäistä.

  Ja te muut, tulkaa omilla nimillänne tänne, rohkeasti vaan. Minäkin teen sen.

  1. Mikko Jokinen
   17.12.2015, 10:33

   Keikkamuusikot ovat jo järjestäytyneet, Freelancemuusikot ry, Suomen muusikkojen liiton alainen pulju. Tervetuloa

Kommentointi suljettu.