Maan tila

Kirjailija Heikki Turunen sanoi Ajankohtaisen kakkosen viimeisessä lähetyksessä, että nykymaailma on haistapaskan maailma. Turunen sanoi sen 70-vuotisjuhlissaan ja koska tänään täytän 58 vuotta, niin sanon samaa.

Mikä muu kuin paska on tämä tämmöinen maailma, jossa hallituspuolueen kansanedustaja toivoo ensin ihmisten lopettamista eläinten lailla ja heti perään pauhaa minareettien mölystä? Jossa toinen saman puolueen kansanedustaja kiistää ihmisoikeuksien kuulumisen kaikille?  Jossa kolmas edelleen saman puolueen kansanedustaja ehdottaa siannahkaisia tienpäällysteitä muslimien karkottamiseksi?

Mikä on tällainen maa, jonka kansanedustajat puhuvat näin moukkamaisesti? Moukkien maa se on, kun ihan suoraan sanotaan.

Tuntuu kuin hallitus olisi pyytänyt näitä kansanedustajia koventamaan ääntään juuri nyt, kun päätettiin historiallisen suurista leikkauksista. Sen metelin suojissa voitiin päivän pääotsikoksi nostaa kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen, vaikka samana päivänä tuhottiin hyvinvointipalveluja ihan urakalla.

12391850_10153291825458310_5494660824182431570_n

Kun hallituksen ainoa positiivinen saavutus aukioloaikojen vapauttamisen lisäksi on pysäköintikiekkojen ulkonäön sääntelystä luopuminen, niin huomio pitää ohjata muualle. Ja sehän käy helposti. Osoitetaan sormella turvapaikanhakijoita ja sanotaan, että tuossa ovat syylliset.

Ja osa kansastahan uskoo. Se kansanosa uskoo ihan kaiken. Se uskoo joka ikisen suurennellun ja keksitynkin tarinan maahanmuuttajien rikollisuudesta. Se ostaa nettikaupat tyhjiksi pippurisumuttimista raiskausten pelossa. Olenpa nähnyt Facebook-ryhmässä Rajat kiinni kaupiteltavan myös järeämpiä aseita, joista tarkempaa tietoa annetaan yksityisviestein.

Tämä osa kansasta lähtee yöllisille tuhopolttoreissuille kuvitelleen puolustavansa isänmaataan sissisodan hengessä. Nämä larppaajat ovat kaikkein suurimpia surkimuksia ja tulevat kärsimään kaikkein eniten, sillä he tulevat jäämään kiinni.

Minä synnyin toisenlaiseen maailmaan. Minut kasvatettiin 60-luvun kansakoulussa, jolla puutteistaan huolimatta oli omat ansionsa. Silloin koulussa ei pelkästään opetettu, vaan myös ihan oikeasti kasvatettiin. Kasvatettiin ottamaan toiset huomioon, kasvatettiin suoraselkäisyyteen ja rehellisyyteen. Kasvatettiin ottamaan vastuu sanoistaan ja tekemisistään. Arvomaailmaa täydensivät reipashenkiset poikakirjat, joissa rehellisyys voitti epärehellisyyden. Joissa rikos ei koskaan kannattanut ja joissa palturia laskettelevat nilkit opetettiin ihmistavoille.

Nykyisin näyttää kasvaneen aikuiseksi sellainen sukupolvi, jonka miehet ovat pelkkiä pillittäviä ruikuttajia. Uho heillä on kova, mutta se uho kohdistuu lähinnä naisiin. Eilen roskajulkaisu MV:ssä kahdeksan rohkeaa urhoa oli kuvannut oman röyhkeän uhonsa pääasiassa naisten järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Nehän olivat vihervassariämmiä ja suvakkihoroja, niille oli ihan oikein saada nenilleen, ilakoivat naispuoliset MV:n lukijat.

Kootusti näiden isämaallisina itseään pitävien sankareiden ruikutus on esitetty tässä Iris Flinkkilän kuvassa:

iris flinkkilä

Jotta tämä syntymäpäiväpuhe ei menisi ihan animaatiohahmo Rauno Repomiehen ennen kaikki oli kunnollista-julistukseksi, niin laitetaan muutama myönteinen juttu.

Kansakunnan surkean henkisen tilan on huomannut  joukko rasisminvastaisia tutkijoita, joiden mukaan hallitus ei ole puuttunut riittävässä määrin väkivallan lietsomiseen. Jos joku päättäjämme sivuuttaa tämän puheenvuoron tyhjänpäiväisten dosenttien höpinänä, niin hän ei ole vakavasti otettava päättäjä.

Sain eilen Sadankomitean minulle myöntämän rauhanpalkinnon ja laitoin sen kirjahyllyyn.

46cbf06b-71cc-4f8a-bcc8-b82820e49b4b

 

Ja kun pienistä ruohonjuuriteoista puhutaan, niin päivän paras uutinen oli sanomalehti Karjalaisessa julkaistu juttu pelkästään pikkulintuja varten säästetyistä puhelinlangoista.

Niin kauan kuin tällaisia pieniä suuria tekoja tehdään, niin meillä on vielä toivoa. Ei anneta öykkäreiden vetää tätä maata mukanaan suohon.

Huomautan taas, että kommentoida voi vain omalla nimellä, jonka on täsmättävä ainakin viitteellisesti sähköpostiosoitteeseen. Ja “Johanna Korhosen” ei kannata kommentoida ollenkaan, vaikka oletkin nähnyt sen verran vaivaa, että olet avannut myös sähköpostin valehenkilöllisyydellesi. Sama pätee myös muihin ilmiselviin valehenkilöllisyyksiin. Moderoinnista ei ole valitusoikeutta.

 

 

 

 

Kommentit (57)
  1. kati peltola
    18.12.2015, 17:13

    Kiitos osuvasta syntymäpäiväkatsauksestasi ja onnea eteenpäin. Minulla oli ilo olla läsnä Sadankomitean tilaisuudessa, jossa rauhanpalkintosi julkistettiin.

  2. Syntymäpäiväonnea ja kiitos kaikesta, mitä olet tehnyt tolkullisen ja rauhallisen kotimaan puolesta.

Kommentointi suljettu.