Kun sanat eivät riitä

Eilen kerroin, että Fb-ryhmän Rajat kiinni yksi ylläpitäjä väitti minun organisoineen ilmiantokampanjan ja mm. ilmiantaneen Facebookille hänen jakamansa videon tekijänoikeuksien loukkauksena. Koko eilisen päivän hän jatkoi samaa loanheittoa innokkaille ryhmäläisilleen. Siinä tulitikkuleikkeihin ihastuneessa porukassa ollaan yleisesti sitä mieltä, että paras keino vastustaa turvapaikanhakijoita on käydä minun kimppuuni.

Illalla pyysin päästä ryhmään esittääkseni pari kysymystä ja yllätyksekseni minut sinne hyväksyttiin. Jäsenyyteni tosin kesti vain sen aikaa, että ennätin kirjoittaa sinne kaksi kysymystä. Sitten minut suljettiin ryhmästä pois.

rajat kiinni

Tämä Jani Salomaa, Perussuomalaisten salolainen varavaltuutettu, sote-lautakunnan jäsen, käräjäoikeuden lautamies ja Suomen Sisun piiripäällikkö pitää tosiaankin 80-vuotiaalle äidilleni irvistelemistä ihan asiallisena keskusteluna. Suomea ja suomalaisuutta puolustetaan parhaiten käymällä vanhan mummon kimppuun.

janimatti rk 27.12.15 2

äiti ja image 27.12.15

En tiedä onko Salomaalla äitiä vai onko hän pudonnut puun oksalta tähän maailmaan, mutta ainakin meillä on ollut tapana huolehtia vanhuksista.

Mitä sitten tulee tuohon vihjailuun urani päättymisestä Image-lehdessä, niin lehden päätoimittaja Heikki Valkama antoi minulle illalla fb-sivullani täyden tukensa nyt ja tulevaisuudessa.

Salomaa vastasi ensimmäiseen kysymykseeni, mutta toinen jäi vaille vastausta.

rajat kiinni js vast 27.12.15

Harmi, sillä juuri siihen toiseen kysymykseen olisin halunnut vastauksen. Salomaa siis väittää minun ilmiantaneen hänen julkaisujaan ja sanoo voivansa todistaa sen kuvakaappauksilla.

janin ilmianto 27.12.15

tekijänoik 27.12.15

Juuri ne kuvat haluaisin nähdä, koska tapauksesta tulee mieleeni viime kesänä minua ja useita ystäviäni vainonnut ilmiantaja. Heinä-elokuussa joku ilmiantoi urakalla väärin perustein ihmisten ikiomia valokuvia tekijänoikeuksien loukkaamisen takia käyttäen mm. minun nimeäni ja sähköpostiosoitettani. Se on täysin mahdollista tiliä kaappaamatta, sillä Fb:n tekijänoikeuslomakkeen voi täyttää millä tahansa nimellä ja olemassaolevalla sähköpostiosoitteella eikä nimen ja sähköpostin  tarvitse täsmätä Fb-tiliin tai edes toisiinsa. Kirjoitin asiasta 27. heinäkuuta.

Oletan Salomaan lainkuuliaisena käräjäoikeuden lautamiehenä tekevän asiasta rikosilmoituksen. Näin saamme yhteistuumin kiinni sen idenditeettivarkaan, joka on velkaa useille ihmisille kymmeniä tuhansia euroja ostamistaan valokuvista. Varmuuden vuoksi sitten poliisi tietenkin tutkii sekä minun että Salomaan tietokoneet, jotta epäilyksille ei jäisi sijaa. Sinänsä on käsittämätön ajatus, että joku ilmiantaisi itsensä toisen nimeä käyttäen vain päästäkseen uhriutumaan, mutta viisi vuotta lokaa niskaani saaneena en ihmettelisi enää sitäkään.

Joulu on monille henkisesti raskasta aikaa ja jotkut reagoivat yksinäisyyteensä vainoamalla toisia. Varsinaisesti tähän asiaan liittymättä palautan mieliin millaista nettiterroria joku harjoitti toissa jouluna ja vuosi sitten. En väitäkään Salomaan olevan näiden tarinoiden takapiruna, mutta oudon hyvin hän viihtyy noilla sivuilla.

Kun ihminen on verbaalisesti kyvytön, niin hän yleensä lyö. Verbaalisesti kyvytön mutta tietoteknisesti lahjakas lyö sitten tekniikkaa hyväkseen käyttäen. Näin tavallisesta koulu- ja nettikiusaajasta voi kasvaa muutamassa vuodessa jonkinlaisen poliittisen vaikutusvallan käyttäjä, vaikka hän olisi kykenemätön kirjoittamaan kahta ymmärrettävää ja toisiinsa liittyvää lausetta peräkkäin.

Päivitys 29.12. klo 00.20

Facebookissa käytyjen keskustelujen perusteella useimmille on epäselvää miten tuo Fb:n tekijänoikeuksien ilmiantolomake toimii. Yritän selittää lyhyesti.

Ilmiantolomakkeeseen merkitään linkki ilmannettavaan materiaaliin ja kerrotaan oma nimi ja sp-osoite. Ilmeisesti siihen sp-kenttään voi merkitä ihan minkä tahansa nimen ja sp-osoitteen, kunhan sp vain on olemassa. Fb ei tarkista muuta kuin sen olemassaolon. Fb ei siis tutki onko henkilö sama kuin ilmoitettu nimi ja sp eikä yhteyttä Fb-profiiliin.

Koska Fb ei halua sotkeentua tekijänoikeusriitoihin, niin se poistaa ilmiannetun materiaalin ja lähettää sähköpostissa materiaalin lataajalle tiedon ilmiannosta ja kenttään merkityn ilmiantajan nimen ja sp:n. Samoin kenttään merkitty ilmiantaja saa viestin materiaalin poistamisesta. Tarkoitus lienee, että henkilöt sopivat riidan keskenään, mutta näköjään lomaketta voi käyttää väärin. Tällaisen väärinkäytön kohteeksi jouduin kesällä monta kertaa, kun minulle alkoi tulla Fb:ltä postia muka omista ja muiden kuvista tekemistäni ilmiannoista. Joita en siis ollut tehnyt, vaan joku muu oli tehnyt merkiten ilmiantajaksi minun nimeni ja sp-osoitteeni.

Jos tämä on Salomaallekin uutta tietoa, niin olemme molemmat jonkun kiusantekijän uhreja. Siksi toivoin blogijutussani Salomaalta selvitystä asiaan.

 

Kommentit (65)
  1. Voimia sinulle Sakari, teet erittäin tärkeätä työtä tällä blogillasi. Toisin kuin mv-lehti, rasistit ja muut vihasivujen nettikiusaajat, sinä olet sen heidän kovasti huutelemansa isänmaan asialla, ironiaa mikä heille ei ikävä kyllä avautune 🙂

  2. Joni Pelkonen
    28.12.2015, 09:50

    Salomaa lienee pudonnut sen riman ali jonka yläpuolella käydään järjelliset pohdiskelut, jos on koskaan sen yläpuolella käynytkään. 14-vuotiaan koulukiusaajan ajatusmaailmassa kun ei voi juuri suorittaa tasapuoliseen pohdiskeluun johtavia päättelyketjuja, sillä kaikki on aina muiden syytä, ja kiusaaminen on oikein koska kiusatun pelkkä olemassaolo ärsyttää. Vastuuntunto omista teoista puuttuu kokonaan. Oman käytöksen rajat ovat pysyvästi hakusessa, joten myös käytös on arvaamatonta – mutta senkin seuraukset ovat aina muiden syytä. ”Miksi muut pakottavat minut kiusaamaan heitä?” Sairas ajatusmaailma voi tuottaa vain sairaita tekoja.

Kommentointi suljettu.