Terrori ja laki

Ilotulitusraketti ammuttiin sisään vanhustentalon asuntoon. Kehitysvammaisten palvelutalon asukkaiden häirintä on jokailtaista. Polttopulloisku päiväkotiin.

Ei, tällaisia otsikoita ette näe ja jos näkisitte, niin kauhistuisitte. Koko maa kauhistuisi hallitusta myöten ja poliisille annettaisiin kiireellä lisää resursseja tapausten tutkintaan. Yleisesti puhuttaisiin terrorista ja uhanalaisimpien kohteiden suojaksi asetettaisiin ympärivuorokautinen vartiointi. Jos joku erehtyisi sosiaalisessa mediassa ylistämään tällaisia tekoja, niin hänet otettaisiin kiinni ja hänen yhteytensä tekijöihin selvitettäisiin.

Kun vastaanottokeskuksen asuntoon ammutaan raketti sen jälkeen, kun pihamalla on häiriköity viikon päivät, niin poliisi lupaa seurata tilannetta. Maan hallitus toimii minimikokoonpanolla eikä lopsauta korvaansa asialle, koska suurin osa ministereistä lomailee. Yleensä ottaen jokaista tapausta kuvaillaan yksinäisten susien juopuneeksi päähänpistoksi. Sosiaalisessa mediassa ylistetään tekoa. Näin teolle naureskeltiin Facebookin Rajat kiinni -ryhmässä, jonka jäsenenä sivumennen sanoen on mm. kansanedustaja Laura Huhtasaari ja yhtenä ylläpitäjänä salolainen kunnallispoliitikko ja käräjäoikeuden lautamies.

1915754_10207475996714775_5171008890142651774_n

5912_10207476021835403_3454088308939547354_n

rkii 1

rkii 2

En enää viitsi kysyä mikä näitä tekijöitä ja teon ylistäjiä vaivaa. Jos joku haluaa ymmärtää heidän pahaa oloaan, niin siitä sitten vain. Minä pidän tekijöitä terroristeina ja Rajat kiinni-väkeä terrorismin suosijoina ja siihen yllyttäjinä. Tekijät tulevat kyllä saamaan suunnilleen yhden vuoden ehdottoman rangaistuksen, mutta näitä ns. maahanmuuttokriittisiä itseään lainaten asioista pitää ruveta puhumaan niiden oikeilla nimillä.

Rikoslain 34 a luvusta löytyy näille sopivat pykälät. SPR on kansainvälinen järjestö, joten siihen kohdistuvat suunnitelmalliset rikokset ovat 1 §:n mukaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyjä.

Joka terroristisessa tarkoituksessa siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa jollekin valtiolle tai kansainväliselle järjestölle, tekee

1) laittoman uhkauksen, perättömän vaarailmoituksen, 24 luvun 4 §:n 2 momentissa tarkoitetun törkeän julkisrauhan rikkomisen tai 44 luvun 10 §:ssä tarkoitetun ydinenergian käyttörikoksen, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kolmeksi vuodeksi.

Rajat kiinni-ryhmän riekkujiin voitaisiin ihan hyvin soveltaa 1 §:n 2-kohtaa

2) tahallisen vaaran aiheuttamisen, tahallisen räjähderikoksen, vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkomisen tai 17 luvun 1 §:ssä tarkoitetun julkisen kehottamisen rikokseen, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Lainkohdassa viitataan 17 luvun 1 §:än, jossa sanotaan näin:

Joka joukkotiedotusvälinettä käyttäen tai julkisesti väkijoukossa taikka yleisesti tietoon saatetussa kirjoituksessa tai muussa esityksessä kehottaa tai houkuttelee rikoksen tekemiseen siten, että kehotus tai houkuttelu

1) aiheuttaa vaaran, että sellainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, tai

2) muuten selvästi vaarantaa yleistä järjestystä tai turvallisuutta,

on tuomittava julkisesta kehottamisesta rikokseen sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Rikoslaista löytyy siis lainkohtia näille kotikutoisille terroristeille, jotka suuressa uhossaan ja muutamien poliitikkojen tukemina kuvittelevat voivansa elää kuin mikäkin herrakansa, johon laki ei pysty. Nyt tarvitaan vain yksi rohkea syyttäjä, joka ottaa nämä lainkohdat käyttöön.

Alkaa olla kiire, sillä tällä menolla joku kuolee kohta. On parempi ottaa laki kaikessa ankaruudessaan käyttöön ennaltaehkäisevästi kuin laskea palaneita ruumiita.

 

 

 

Kommentit (63)
 1. Markku T Koivisto
  31.12.2015, 11:19

  Toivotan Sakari Timoselle hyvää Uutta Vuotta. Kiitos blogeistasi, antaa toivoa ihmisyyteen.

 2. Ihan off topic mutta onkohan näillä tyypeillä aselupa ja aseita kotona? Tuli vaan mieleen tuosta räjähteiden ihannoinnista.

  1. Marko Turunen
   1.1.2016, 07:00

   Ottaen huomioon, että kuinka helposti aseenkantoluvan Suomessa saa, voisin olettaa, että ainakin osalla saattaa hyvinkin olla. Siis sikäli kun ei ole entuudestaan väkivaltatuomioista rikosrekisteriä taustalla.

Kommentointi suljettu.