Uhkakuvia

Vuosi lienee vaihtunut koko maassa ilman ainoatakaan häiriötekijää. Näin päättelen siitä, että poliisi on epäilemättä pidättänyt etukäteen kaikki ryyppyreissua suuunnitelleet miesporukat, joiden on kuultu mahdollisesti yllyttäneen tai aikoneen yllyttää johonkin rikokseen.

Saman linjauksen mukaan myös sosiaalisen median Rajat kiinni -ryhmässä väkivaltarikoksia suunnittelevat, rikoksiin yllyttäjät ja asekauppaa käyvät potentiaalisesti vaaralliset henkilöt on varmasti pidätetty. Näin on tietenkin tehty siksi, että Suomessa kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä ja kaikkia on kohdeltava samanlaisissa tilanteissa samalla tavalla. Yllyttäminen on yllyttämistä tapahtuipa se sitten vastaanottokeskuksessa tai sosiaalisessa mediassa.

Vakavasti puhuen poliisin toiminnassa näyttää olevan jotain vialla. Poliisi näyttää linjanneen ihan virallisesti, että jokainen turvapaikanhakija on terroristi ja raiskaaja, kun taas jokainen polttopullonheittäjä ja turvapaikanhakijoiden asuntoihin ilotulitteita nakkeleva on juopuneen päähänpistosta toimiva yksittäistapaus. Tämän linjauksen mukaan edetään jääräpäisesti olipa todellisuus mitä tahansa.

Tästä linjauksesta kertoo myös poliisin valitsema tiedotusstrategia. Ylivieskassa poliisille ilmoitettu kahden erittäin tumman miehen tekemä raiskaus uutisoitiin näyttävästi ja kun koko tarina paljastui sepitetyksi, niin oikaisu julkaistiin vähin äänin. Sattuuhan näitä erehdyksiä, mutta ne erehdykset jäävät tilastoihin poliisille ilmoitettuina raiskausrikoksina ja taas tuli täysin tarpeeton tahra rumentamaan ulkomaalaisten rikostilastoja ns. maahanmuuttokriittisten hekumoitavaksi.

KRP:llä oli varmaan ihan hyvä syy pidättää nuo kuusi ryyppyreissun suunnittelijaa, en minä vastaan pysty väittämään. Toivottavasti poliisin tiedotus tuo jatkossa selvyyttä asiaan. Uutinen heitti kuitenkin epäilyksen varjon poliisin toiminnan puolueettomuuden, priorisoinnin ja valitun strategian ylle.

Yksittäiset poliisit ja poliisipartiot toimivat tietenkin tilanteen mukaan, mutta heidän yläpuolellaan oleva organisaatio valitsee strategian. Sen strategian suunnittelee poliisiylijohto, jonka yläpuolella ovat sisäministeriö ja maan koko hallitus. Jossain siellä näyttää siis päätetyn, että turvapaikanhakijat ovat uhka ja kotimaiset terroristit yksinäisiä susia, jotka ties mistä saavat kännipäissään hassun idean opettaa maahantulijoita maan tavoille polttopullojen avulla.

En tiedä miten ja miksi tällainen kokonaiskuva on hahmoteltu. Kaukana ei ole epäilys, että näin yritetään pönkittää koko ajan kannatustaan menettävää hallitusta.  Eivät poliisi, poliisiylijohto tai maan hallitus saa valinnoillaan kuitenkaan mitään sympatioita näiltä todellisuskriittisiltä tulen kanssa tuhraajilta. Rajat kiinni -likkeessä suunnitellaan täyttä kapinaa hallitusta vastaan.

 

rk 5

rk 4

 

rk 6

 

Kohta siis ryskää ja päitä putoaa. Siinäpä olisi vaikka KRP:lle tutkimisen arvoisia uhkauksia ja rikokseen yllyttämistä.

* * *

Joulun aikaan kokeilin blogin kommenttien moderoinnissa vain koko nimellä ja nimeen jotenkin liittyvällä sähköpostiosoitteella tapahtuvan kommentoinnin sallimista. Niitäkin kommentteja hyväksyin vain oman harkintani mukaan eikä moderoinnista ole valitusoikeutta.

Se siisti kommentteja ja helpotti työtäni niin paljon, että tästä päivästä lähtien otan sen pysyvään käyttöön. En hyväksy ensimmäistäkään etunimellä tai nimimerkillä kirjoitettua kommenttia ja kaiken maailman Uolevi Paskasuot ja muut Kyrpä-Joosepit eivät koskaan näe kommenttiaan julkaistuna.

Minulle ei myöskään kannata lähettää solvauksia yksityisviestein Fb:n omaan profiiliini tai tämän blogin Fb-sivulle. Annan vastauksen kaikille sellaisen suunnittelijoille jo etukäteen:

upp

Tehdään yhdessä parempi uusi vuosi 2016.

 

Kommentit (82)
  1. seppo mahkonen
    1.1.2016, 10:31

    Hyvää alkavaa vuotta 2016. Mulla on sellainen tuntemus, ettei kaikki IKL terroristit ole juopporeppanoita. Niiden aivot käy punasella ihan selvinkinpäin. Tarvitaan vain pieni kiihoke, alkoholilla tai muilla kemikaaleilla. Mitä poliisiin tulee, ne on puolensa valinneet aina. Se on niin laumaansa sidottu ryhmä, ettei siellä ”outoja” sallita.

  2. Jorma E. Inari
    1.1.2016, 10:36

    Hyvää uutta vuotta sinullekin!

Kommentointi suljettu.