Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Sisu pesee kasvojaan

Ensin ajattelin, että enpä sano mitään tästä Olli Immosen johtaman äärikansallimielisen Suomen Sisun piiripäällikkö Kari Laurilan blogitekstistä. Pidän bloggaajien keskinäistä nokittelua yleensä turhana, koska se ei hyödytä ketään eikä oikeastaan kiinnostakaan ketään. Jokainen kirjoittaa omaan blogiinsa ihan mitä haluaa. Siksi tyydynkin vain toteamaan, että Laurila on tehnyt melkoisen henkisen immelmannin ja päätynyt toteamaan, että polttopullojen heittelijät toimivat ihan vain vastustaakseen minua.

Tuon logiikan mukaan rasismin vastustaminen aiheuttaa rasismia ja rikollisuuden vastustaminen rikollisuutta. Uhalla tehdään, ihan kiusalla.

Blogitekstin saama vastaanotto on kiinnostavampaa kuin joutava väittely. Laurila on Suomen Sisun piiripäälliköiden joukossa maltillinen ja yleensä ottaen arvostettu mies varsinkin verrattuna vaikkapa James Hirvisaareen, Jani Salomaahan tai Jumalaa vastaanottokeskukseksi aiotun rakennuksen tuhopoltosta kiittäneeseen Juha Mäenpäähän. Siksi hänen tekstinsä näyttäytyy eräänlaisena Suomen Sisun kasvojen pesuna.

Jäsenet ja muut piiripäälliköt likaavat niitä kasvoja kuitenkin nopeammin kuin Laurila ehtii pestä. Mm. näin sotaisesti Laurilan blogiteksti otettiin vastaan Suomen Sisun Fb-sivulla:

ss1

ss2

Facebookin eräällä pahimmista törkysivuista Laurilan blogi julkaistiin yhden blogiin tulleen kommentin kuvalla lisättynä:

nelkku

Ei tämä mitään, näin tuo törkysivu toimii aina. Paikalle kiiruhtaa kuitenkin kukapas muu kuin Suomen Sisun Varsinais-Suomen piirin piiripäällikkö Jani Salomaa. Hän käy tutulla tyylillään sekä Laurilan blogia kommentoineen Pauli Vennervirran että minun kimppuuni puhtaasti henkilötasolla.

js

Salomaa jaksaa yhä edelleen olla kiinnostunut sekä 80-vuotiaasta äidistäni että minusta. Äitini asiat ja minun henkilökohtaiset asiani eivät kuulu Salomaalle tipan tippaa. Aikuisen miehen luulisi ymmärtävän, että 80-vuotiaat mummot jätetään rauhaan olivatpa nämä kenen äitejä tahansa.

Pahempaa on kuitenkin tuo Pauli Vennervirran työpaikan tietojen levitteleminen ja ihan suora yllyttäminen yhteydenottoihin työpaikalle ja kannustaminen henkilökohtaiseen häirintään. Lautamiehen luulisi osaavan katsoa lakikirjaa rikokseen yllyttämisestä kertovan pykälän kohdalta.

Kyllä kilven kiillottamisessa yhdelle piiripäällikölle työtä riittää, kun toinen lapioi urakalla uutta sontaa entisen tilalle.

Huomatkaa, että nyt en kerro mitään Laurilan tekstin saamasta vastaanotosta  erään entisen anarkokommunistin kaappaaman Rajat kiinni -kansanlikkeen  Fb-sivulla, jonka yksi ylläpitäjä myös Salomaa on. Käykää itse katsomassa, jos kiinnostaa. Minulle riitää tuon poliittiseti päämäräättömän mölymystön kokoontumissivun tonkiminen.