Mustat pelihousut

Jossain vanhassa Pahkasika-lehdessä oli luultavasti toimituksen itsensä kirjoittama lukijankirje. Siinä joku kertoi kömpelöllä suomen kielellä perustaneensa kerhon nimeltä Kouvolan Mustat Pelihousut. Kerhon sääntöjen ensimmäisen pykälän mukaan kerholaisten piti käyttää mustia pelihousuja ja toinen pykälä vaati jäseniltä koirankakan syömistä. Muuta kerhon toiminnasta ei sitten kerrottukaan.

Pahkasian juttu tuli heti mieleeni nähtyäni Facebookissa tämän:

1918520_963508243720745_8266564124957713417_n

Ihan samalla tohinalla ja kielioppivirheillä Joensuuhun perustettu Soldiers of Odin etsii katupartiointiin halukkaita täysi-ikäsiä miehiä. Jokainen saa merkin takkiin ja päällystö erottuu joukosta merkillä rinnassa. Sääntöjen tärkein kohta näyttäisi olevan, että ketään ei hakata huvikseen, jos siltä tuntuu. Lauserakenteen kömpelyys pistää päättelemään, että ihan asiakseen ilman huvia voidaan joku hakata.

Huvittavasta mielleyhtymästä huolimatta asia on vakava. Soldiers of Odin on perustettu Kemissä ja sen johtaja on natsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen jäsen ja jäsenten värvääjä. Joensuun ryhmä tulee toimimaan suoraan Kemin alaisena eli käytännössä sillä on tiiviit yhteydet natsijärjestöön.

Joensuu tuli 1990-luvulla surullisen kuuluisaksi rasistien väkivaltaisesta toiminnasta. Silloisista jäsenistä monet ovat päätyneet ennenaikaiseen hautaan tai vankilaan ja osasta on tullut ihan kunniallisia kansalaisia. Ikävällä tavalla näyttää isäin henki elävän pojissa. Joensuun poliisissa lienee kuitenkin vielä vanhoja konkareita, jotka ovat olleet tekemisissä natsinulikoiden kanssa ennenkin.

Aika näyttää mitä nämä katupartiot rupeavat touhuamaan. Jos homma pysyy kävelynä raittiissa ilmassa, niin poliisilla ei ole mitään syytä puuttua siihen. Jos nämä vierasmaalaisen jumalan nimeen vannovat soturit rupeavat harjoittamaan laissa kiellettyä omankädenoikeutta, niin he päätyvät oikeuteen. Siihen suuntaan näyttää vihjaavan tuo maininta siitä, että ketään ei hakata huvikseen.

Se on semmoinen juttu, että ketään ei hakata huvikseen eikä asiastakaan. Omankädenoikeus on laissa kiellettyä eikä mikään porukka rupea jakamaan tuomioita kaduilla. Omankädenoikeus sekoitetaan turhan usein jokamiehen kiinniotto-oikeuteen, vaikka laki erottaa nämä kaksi asiaa selkeästi. Jokainen saa ottaa kiinni todennäköisesti rikokseen syyllistyneen henkilön välittömästi, mutta väkivaltaa ei koskaan saa käyttää yhtään enempää kuin on välttämätöntä pakenemisen estämiseksi. Veikkaanpa, että ainakaan nämä soturit eivät osaa erottaa näitä kahta asiaa toisistaan.

Se johtuu siitä, että tällainen toiminta vetää puoleensa jo valmiiksi syrjäytyneitä, moniongelmaisia ja laillisuuden rajamailla muutenkin jo valmiiksi eläviä nuoria miehiä. Juuri he löytävät elämäntavalleen sopivaa aktiviteettia katupartioinnista ja pyhittävät sen pukemalla konfliktien etsimisen isänmaallisuuden kaapuun.  Ajassamme on jotain pahasti vialla, kun isänmaallisuuden suurimpia hehkuttajia ovat väkivaltaan halukkaat natsit ja puolirikolliset, jotka toimivat vieraan jumalan nimissä.

Ehkä näidenkin pitäisi osoittaa miehuuttaan vain syömällä sitä koirankakkaa.

* * *

Sitten taas lopuksi muistutus, että vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit hyväksytään. Jos hyväksytään, minä pidän kommentoinnin siistinä, jotta asialliset ihmiset uskaltavat sanoa sanottavansa.

 

Kommentit (69)
 1. Juha-Pekka Reijonen
  4.1.2016, 12:44

  Tässä sitä sitten odotellaan, kunnes “vääränlainen” piruparka on väärässä paikassa väärään aikaan. Rekrytointiviestin rivien välistä on luettavissa, että tämä katupartio varautuu sotaan halutessaan rauhaa. Sanonta, jossa ei ole koskaan ollut mitään järkeä.

  Toivotaan, että poikien into laantuu pakkaskeleillä.

 2. Ja poliisejahan on riittävästi partioimaan kaduilla ja turvaamaan ihmisten rauha? Se turvaaminen tässä on se pointti, eikä Suomessa taida olla natseja.

  1. Jukka Jaatinen
   4.1.2016, 13:01

   Poliiseja riittää pamputtamaan natsien vastustajia yllin kyllin, joten mitä ilmeisemmin niitä riittäisi turvaamaan ihmisten rauhaakin, jos niin haluttaisiin. Se, että osaa soittaa 112 on yleensä riittänyt turvaksi. Astaloin varustettujen hakkaamispartioiden lisääntyminen se sitä turvattomuutta vasta lisäisikin.

   Ja on, Suomessa on kansallissosialismin nimeen vannovia natseja, sekä rasisteja, jotka voidaan niputtaa natsien kanssa samaan nippuun. Nippusitein, toivon mukaan.

  2. Saku Timonen
   4.1.2016, 13:08

   Katsopa Suomen Vastarintaliikkeen Patriootti-sivua, niin näet onko Suomessa natseja vai ei. Julistavat natsiaatetta suorastaan ylpeänä.

  3. Jape Sinisalo
   4.1.2016, 13:13

   Älä nyt jaksa. “Emme me ole natseja, mehän olemme ISKTR”

  4. liisa hirvonen
   4.1.2016, 14:49

   Kansallissosialismi (saks. Nationalsozialismus) eli natsismi (saks. Nazismus) oli Adolf Hitlerin johtaman Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen (NSDAP) ideologia.
   SVR on kansallissosialistinen järjestö, omien sanojensa mukaan. Eli: natsijärjestö.

  5. Minna Ylitalo
   4.1.2016, 15:09

   Esimerkiksi Porissa poliisi ei hyväksy näitä Soldiers of Odin porukoita ja joutuu nyt sitten kaiken lisäksi partioimaan erinäisiä katupartiota. Sen jälkeen katupartiolaiset itkevät, että poliiseja ei ole riittävästi turvaamaan tavallisten kansalaisten rauhaa. Kukas sitä viranomaisten kallisarvoista aikaa tässä oikein syö?

   Toinen kysymys kuuluu: mikäs tämä tällainen C-18 järjestö on, tämä johon esimerkiksi näitä Porin katupartiolaisia kuuluu? Ettei vain olisi uusnatsijärjestö? Nämä katupartiolaiset herättivät jo ylen uutisoimassa vastaanottokeskuksen tiedotustilaisuudessa huomiota, seisoivat takarivissä kaulahuivit kasvojen peittona uhkauksia huutelemassa. Ei liene yllätys, että vastaanottokeskuksen ikkunoita rikottiin ja pihaan ammuttiin ilotulite turvapaikanhakijoiden saapuessa. Ettei vain olisi samat soturit olleet liikenteessä? Ilkivallan ja terrorisoinnin jälkeen vastaanottokeskuksen vartiointia jouduttiin tehostamaan. Tässä kohdassa palataan ensimmäiseen kysymykseen eli: kukas sitä poliisin kallisarvoista aikaa tässä oikein vie?

   http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195010093889/artikkeli/lansi-porin+katuja+partioi+kourallinen+innokkaita+mustatakkisia+miehia+muutama.html

   1. Reko Ravela
    4.1.2016, 18:34

    C-18 on sama kuin “Combat 18”. Englannista alkunsa saanut väkivaltainen uusnatsijärjestö. Asiallisesti ottaen terroristijärjestö, perustaja istuu Englannissa elinkautista sisäisiin kiistoihin liittyneestä murhasta ja järjestöllä on tilillään muitakin murhia. Nimen “18” on aakkoskoodia, aakkosten ensimmäinen ja kahdeksas kirjain, eli AH niin kuin Adolf Hitler. Että sen sortin “rauhanturvaajia”.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Combat_18

    1. Väinö Lilius
     5.1.2016, 02:04

     Ja “88” on muuten sitten siinä modernissa roturealistikielessä “Heil Hitler”. Toinen temppu mitä tekevät on sanan “Valkoinen/White” kirjoittaminen isolla alkukirjaimella julkisilla foorumeilla. Se on huippusalainen koodi jolla tunnistetaan oikeaa mieltä olevat jos pitää vaikka vaivihkaa äänestää näkyvämmäksi tai osoittaa kannatusta.

  6. liisa hirvonen
   4.1.2016, 15:43

   Muistanette viime vuoden elokuun tapahtumat, kun uusnatsit – nämä mukamas soturit – hyökkäsivät ihmisten kimppuun keskellä päivää:

   http://www.hs.fi/kotimaa/a1438394131983

Kommentointi suljettu.