Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Ei mitään ongelmaa?

Parin viime päivän aikana poliisi ja sisäministeri ovan munanneet itsensä lahjakkaasti tiedottamalla uudenvuodenaaton tapahtumista mitä sattuu. Kertauksen voitte lukea täältä ja täältä. Tänään näyttää olevan muiden vuoro.

Perussuomalainen oikeus- ja työministeri Jari Lindström ei pidä väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamia katupartioita ongelmana. Hän sai vahvaa tukea saman puolueen kansanedustaja Laura Huhtasaarelta, jonka mukaan rikostausta ei ole katupartioinnissa mikään ongelma, koska jotkut kansanedustajatkin on tuomittu rikoksista.

Oikein hienoa kuulla miten Perussuomalaiset hahmottavat katujen turvallisuuden. He ovat valmiit sallimaan yleisen järjestyksen ylläpidon porukalle, joka on julkisesti ilmoittanut käyvänsä ihan kotimaisten suvakkien kimppuun. Perussuomalaiset ainakin lienevät turvassa, kunhan vain muistavat näyttää partiolle jäsenkirja tai vaikkapa puolueen pinssin rintapielestään.

.soodin

Rikollinen tausta ja selkeästi kerrotut aikeet eivät siis ole mikään este katupartioinnille. Sitä ei varmaan ole sitten myöskään selkeä natsi-ideologia, joka on koko partioinnin takana.

996707_965631390175097_5814263035616557828_n

Jos ette tiedä mitä 14 words tarkoittaa, niin katsokaa urbaanisanakirjasta.

Oikeusministeri ei näe mitään ongelmaa. Herää kysymys onko oikeusministeri tyhmä, sokea vai peräti jotain vielä pahempaa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö puolestaan hahmottelee kokonaisen muslimivallankumouksen tai sisällissodan, joka melkein pääsi alkamaan uudenvuodenyönä.

Tahriri ja Köln olisivat voineet tapahtua myös Suomessa. Helsingin poliisi sai ennen uutta vuotta vihiä, että pääkaupunkiseudulla olevilla turvapaikanhakijoilla oli ehkä samansuuntaisia suunnitelmia. Helsingin rautatieaseman asematunneliin oli sosiaalisessa mediassa suunnitellun mukaisesti kokoontunut jopa 1 000 irakilaista miestä. Kiitos poliisin päättäväisen toiminnan, uhkaavasta tilanteesta selvittiin ”vain” muutamalla ahdistelutapauksella. Niistäkin jokainen on toki liikaa.

Olen Niinistön kanssa samaa mieltä siitä, että jokainen tapaus on liikaa, mutta muuten ministerin mielikuvitus taisi lähteä laukalle. Helsingin poliisi ei ole kertonut miten se laski paikalla olleen tuhat irakilaista miestä eikä ole muistanut sanoa, että yksikään noista kolmesta tapauksesta ei sattunut asematunnelissa. Lisäksi KRP on ilmoittanut, että mitään tällaista suunnitelmaa ei ollut olemassakaan.

En enää ymmärrä mitä tässä maassa tapahtuu. Ovatko poliitikkomme ihan oikeasti mielikuvituksensa vietävissä olevia tolloja? Ollaanko täällä suunnittelemassa vallankaappausta, jonka liikkeellepanijana toimii hallituspuolue, iskuvoimana virkavalta ja katunyrkkinä natsipartiot? Vai onko sittenkin kyseessä vain I.S.K.T.R.?

isktr

Kuva: Kummeli

Ja tässä välissä muistutan kommentoinnin säännöistä. Vain omalla etu- ja sukunimellä kirjoitetut kommentit hyväksytään – eikä välttämättä niitäkään. Olen kyllästynyt siivoamaan törkyä.