Kelvotonta sakkia

Eilisen päivän uutisten mukaan Suomesta on löytynyt valtava määrä täysin kelvottomia ihmisiä. Nämä moraalikadosta kärsivät elävät toisten kustannuksella. He pimittävät itseään  koskevia tietoja voidakseen köllötellä kotonaan kaikessa rauhassa 500 päivää putkeen, jonka jälkeen he ovat kelpaamattomia mihinkään työhön ja ovat mielenterveysongelmien takia pysyvästi työkyvyttömiä.

Avatkaa nuo linkit ja ihmetelkää itse. Harvoin saa yhden ainoan päivän aikana lukea näin paljon työttömien syyllistämistä. Työnantajat, elinkeinoelämä ja poliittinen oikeisto ampuvat oikein täyslaidallisen osoittaakseen miten kelvottomia työttömät ovat ja ketkä ovat syyllisiä nykyiseen lamaan. Laiskat työttömät elätyttävät itseään ilman pienintäkään aikomusta mennä töihin.

Omaa kelvottomuuttaan nämä työttömien syyllistäjät koettavat peitellä. Työttömiä lienee tällä hetkellä laskutavasta riippuen 350 000 – 500 000 ja avoimia työpaikkoja näkyy tällä hetkellä olevan koko maassa 11 582.

Nämä työttömiä sormella osoittavat eivät koskaan kerro millä matematiikalla he aikovat survoa kaikki työttömät noin vähiin työpaikkoihin. Eivät tietenkään kerro, koska se ei ole mitenkään mahdollista. Sen takia he syyllistävät. Elinkeinoelämä ei kykene luomaan työpaikkoja eivätkä poliitikot kykene tarjoamaan siihen edellytyksiä. Oma osaamattomuus on piilotettava kovan metelin alle. Nuo laiskurit ovat syyllisiä kaikkeen.

Enenpää en jaksa tästä aiheesta motkottaa. Näinhän se on aina ollut ja lienee aina oleva. Tämä Lapinlahden Lintujen vanha sketsi on varmasti kaikille tuttu, mutta juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan ennen.

Kommentit (61)
 1. T. K. Lehtinen
  13.1.2016, 12:32

  Älä nyt, Saku-kulta, ole synkkänä, kun pikku-Ben on keksinyt keinon, millä työttömyys loppuu. Mihin yhteisöveron ja työnantajamaksujen alennus ei auttanut. Ilmoitan vaan te-toimistoon vielä rinnanympärysmittani ja mikä on mieluisin asentoni seksiä harrastaessa, ja katso: olen työllistetty tuotapikaa!
  En katsonut tätä välikysymystä, mutta nyt olisi valtiovarainministeri voinut ihan oikeasti vetää sen 90% peliin… eli niin monella on tiedot oikein.
  Jos vakavoidun, pelottaa ja ottaa pattiin pahasti. Meillä on aikaa, halua ja resursseja pelleillä jonnin joutavilla asioilla. Ymmärtääkö poliitikoista kukaan koko työttömyyden hoitamista?

 2. Raiko Karvonen
  13.1.2016, 12:33

  Tietysti hyväosaisilla oikeistolaisilla ei ole ymmärrystä eikä käsitystä siitä, mitä pitkäaikaistyöttömän elämä on. Se on kaikkea muuta kuin helppoa. Usein rahaa ei ole juuri yhtään mihinkään. Talous on tiukilla ja ihmiset vit…lee, että miksi et mene mihinkään töihin?

  Kunpa se aina olisi niin helppoa, että joka töihin niin vain mennään. Jos työntekijälle ei ole tarvetta yritykselle, niin ei se niitä työntekikjöitä palkkaa yhtään enemmän kuin on tarve työllistää. Näitä asioita eivät oikeiston kellokkaat tajua oikein millään. Kun itsellä on hyvin asiat, niin on helppo syyllistää ihmisiä ryhminä eläteiksi, laiskoiksi ja pummeiksi.

Kommentointi suljettu.