Perimmäinen syy

Muistatteko vielä, miten joulukuun puolivälissä uutisoitiin kolmen turvapaikanhakijan ahdistelleen kahta vihtiläistä tyttöä monin eri tavoin keskellä kirkasta päivää? Se oli suuri uutinen ja herätti lynkkausmielialaa vähän kaikkialla. Näin näyttävästi siitä kerrottiin:

Vihti-ahdistelu

Nyt tapaus on osoittautunut perättömäksi. Poliisi kertoo, että turvakameran kuvien mukaan tytöt hakeutuivat itse miesten juttusille eivätkä nämä millään tavalla ahdistelleet heitä, saati että olisivat yrittäneet ostaa seksiä tai peräti yrittäneet raiskata.

Nuoret keksivät joskus tarinoita, mutta tällaisten juttujen sepittäminen on vaarallista. Ensinnäkin se on vaarallista yleisen ilmapiirin takia ja toiseksi siitä voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen. Poliisi ei kaipaa yhtään keksittyä tapausta, koska sillä on tutkittavana ihan oikeasti tapahtuneitakin.

Moni ei ymmärrä, että perätön ilmianto saattaa olla rikos. Rikoslain 15 luvun 6 § sanoo asiasta näin:

Joka antaa esitutkinta- tai muulle viranomaiselle taikka tuomioistuimelle väärän tiedon ja siten aiheuttaa vaaran, että ilmiannettu pidätetään, vangitaan tai joutuu muun pakkokeinon kohteeksi tai joutuu syytteeseen tai tuomitaan rangaistukseen tai muuhun rikosoikeudelliseen seuraamukseen virheellisin perustein, on tuomittava väärästä ilmiannosta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.

Vihdin vastaanottokeskus ja tämä tapaus lienevät innoittaneet vihtiläisiä julleja perustaamaan naisia suojelevan Soldiers of Odin -järjestön kannattajaporukan. Näin nämä sankarit osoittavat kunnioitustaan naisille ja kansainväliselle avustusjärjestölle:

kaasuputki

Kuva: Facebook/Kaasuputki

Sama kateus paljastuu myös törkysivusto MV:n toiminnan alhaiseksi motiiviksi. SPR:n naispuolinen avustustyöntekijä on kihlautunut turvapaikanhakijan kanssa eikä sellainen sovi alkuunkaan.

pkade

Turvapaikanhakijoiden vastustamisen perimmäinen syy näyttääkin olevan ihan vanhanaikainen ja supisuomalainen pillukateus. Juttujen kommentointi näyttää olevan ristiriitaista, koska nuoria tyttöjä ollaan suojelevinaan, mutta SPR:n työntekijöitä pidetään hirveinä huorina, jotka eivät suomalaiselle miehelle edes kelpaa.

Jokainen tätä pillukateuden tautia vähänkään ymmärtävä tietää kuitenkin, että ei siinä mitään ristiriitaa ole. Jos nainen ei anna kenellekään, niin hän on potentiaalinen kumppani. Jos nainen antaa jollekin muulle kuin minulle, niin hän on hirveä huora. Näinhän se on aina ollut ja lienee aina oleva.

Nyt kun tämä perimmäinen syy on paljastunut, niin nämä naisten ”suojelijat” voidaan jättää omaan arvoonsa ja ihan sananmukaisesti kiehumaan omissa liemissään. Eivät he mitenkään poikkea entisajan junteista, jotka varmuuden vuoksi ja kateuksissaan tanssipaikalla löivät naapurikylän poikaa. Se vie kumminkin meidän naiset.

***

Kommentointi sallittu vain omalla etu- ja sukunimellä, ellei kommentoija ole erikseen sopinut kanssani nimimerkin käytöstä. Törkyilijät älkööt vaivautuko edes omalla nimellään.

 

 

Kommentit (48)
 1. jussi koskela
  22.1.2016, 08:46

  ss l. savon sanomat uutisoi joulukuussa (voipi olla aiemminkin) teini tytöistä jotka tyrkkynä pyörivät pakolais keskuksen kulmilla. eilen panin merkille kuopiosssa miten puolipukeiset kuopiolais pimut kuolasivat ”suoranenien” kahvipöydässä. ihan livenä julkisella paikalla. ei näkynyt tunnuksellisia partiolaisia, tyttöjä vihaan viettelemässä. hyvä niin.

  kaikella rakkaudella. kaikki vaan suomesta huolissaan kukin tavallaan.

  1. Väinö Lilius
   22.1.2016, 12:30

   Suurin osa heistä jotka ovat ikinä 13-17 -vuotiaina vaihtaneet koulua toiselle paikkakunnalle voivat kertoa siitä minkälaisia reaktioita se vastakkaisissa sukupuolissa aiheuttaa vaikka vain hetkeksi. En nyt tajua että yritätkö tuossa häpäistä tyttöjä kiinnostuksestaan mutta oli mikä oli sen kommentointi ei ole sinun asiasi.

 2. Huuru Petteri
  22.1.2016, 08:50

  Voisit laittaa lähteesi minkä mukaan alkuperäinen juttu on tekaistu. Itse tunnen tapauksen ja väitän että sinun juttusi on tekaistu.

  1. Huuru Petteri
   22.1.2016, 09:06

   Onhan siinä linkki, kiitos.

  2. Saku Timonen
   22.1.2016, 10:35

   Jutussa on linkki Vihdin Uutisten juttuun. Tässä se vielä uudelleen http://www.vihdinuutiset.fi/artikkeli/357314-ahdisteluvaitteet-olivat-keksittyja

  3. Jukka Korhonen
   22.1.2016, 10:44

   Mahdoitko lukea postausta kovinkaan tarkkaan? Tuossahan se oli Timosen linkittämänä, Vihdin uutisten juttu.

  4. Kuulin tästä huijauksesta Vihdissä kyläillessäni jo muutama viikko sitten. Nyt se on julkista ja poliisin toimestakin todistettu. Onkohan tyttöjen toiminnan taustalla kenties vanhempien asenneongelmat? Vai mistä ihmeestä tällainen tulee edes mieleen? Mielisairasta puuhaa tässä ajassa, kun ollaan niin liipasin herkässä kaikkea kohtaan.

   1. Eija Viitala
    22.1.2016, 12:18

    Lapset ja nuoret eivät ymmärrä tekojensa kauaskantoisia seurauksia. Kotoa nämä asenteet ja käyttäytyminen saavat usein alkunsa ja tietysti kaveripiirissä voi tyhmyys tiivistyä. Pahinta kuitenkin on, että rajat kiinni-sivustot ja mitävittua näillä hekumoivat kun palvelee heidän sairasta agendaansa. Rasismista on tullut hyväksyttyä ja ahdistaa, kun joudun kaikenlaisia keskusteluja ja vihapuheita kuuntelemaan myös työpaikallani, enkä voi asemani vuoksi keskusteluihin puuttua mitenkään. Onneksi on Sakun blogi !

   2. Manne Laukkanen
    22.1.2016, 19:05

    Parhaimmillaan tästä seuraa useammankin vastenmielisen alakulttuurin tuominen näkyviin tavalla, joka toivottavasti edesauttaa noiden kulttuurien katoamista: miesten harjoittama seksuaalinen häirintä (ihan kenen vaan toimesta), keksityt ahdistelu- tai raiskausjutut, rasistinen vihan lietsonta. Eivät vie yhteiseloamme eteenpäin. Ja kyllä, nyt olisi kauhean kivaa, jos keskityttäisiin faktoihin eikä leikittäisi tulitikuilla ruutitynnyrin äärellä.

  5. pekka pehkonen
   22.1.2016, 14:08

   Kummallisia väittämiä sinulla Petteri. Oletko jotenkin huurussa kun et itse linkitä tietolähdettäsi, mutta haukut muita tästä syystä? Siis: kuinka itse tunnet tapauksen? Taidat olle kimpassa valehtelevien tyttöjen kanssa…

Kommentointi suljettu.