Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Perimmäinen syy

Muistatteko vielä, miten joulukuun puolivälissä uutisoitiin kolmen turvapaikanhakijan ahdistelleen kahta vihtiläistä tyttöä monin eri tavoin keskellä kirkasta päivää? Se oli suuri uutinen ja herätti lynkkausmielialaa vähän kaikkialla. Näin näyttävästi siitä kerrottiin:

Vihti-ahdistelu

Nyt tapaus on osoittautunut perättömäksi. Poliisi kertoo, että turvakameran kuvien mukaan tytöt hakeutuivat itse miesten juttusille eivätkä nämä millään tavalla ahdistelleet heitä, saati että olisivat yrittäneet ostaa seksiä tai peräti yrittäneet raiskata.

Nuoret keksivät joskus tarinoita, mutta tällaisten juttujen sepittäminen on vaarallista. Ensinnäkin se on vaarallista yleisen ilmapiirin takia ja toiseksi siitä voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen. Poliisi ei kaipaa yhtään keksittyä tapausta, koska sillä on tutkittavana ihan oikeasti tapahtuneitakin.

Moni ei ymmärrä, että perätön ilmianto saattaa olla rikos. Rikoslain 15 luvun 6 § sanoo asiasta näin:

Joka antaa esitutkinta- tai muulle viranomaiselle taikka tuomioistuimelle väärän tiedon ja siten aiheuttaa vaaran, että ilmiannettu pidätetään, vangitaan tai joutuu muun pakkokeinon kohteeksi tai joutuu syytteeseen tai tuomitaan rangaistukseen tai muuhun rikosoikeudelliseen seuraamukseen virheellisin perustein, on tuomittava väärästä ilmiannosta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.

Vihdin vastaanottokeskus ja tämä tapaus lienevät innoittaneet vihtiläisiä julleja perustaamaan naisia suojelevan Soldiers of Odin -järjestön kannattajaporukan. Näin nämä sankarit osoittavat kunnioitustaan naisille ja kansainväliselle avustusjärjestölle:

kaasuputki

Kuva: Facebook/Kaasuputki

Sama kateus paljastuu myös törkysivusto MV:n toiminnan alhaiseksi motiiviksi. SPR:n naispuolinen avustustyöntekijä on kihlautunut turvapaikanhakijan kanssa eikä sellainen sovi alkuunkaan.

pkade

Turvapaikanhakijoiden vastustamisen perimmäinen syy näyttääkin olevan ihan vanhanaikainen ja supisuomalainen pillukateus. Juttujen kommentointi näyttää olevan ristiriitaista, koska nuoria tyttöjä ollaan suojelevinaan, mutta SPR:n työntekijöitä pidetään hirveinä huorina, jotka eivät suomalaiselle miehelle edes kelpaa.

Jokainen tätä pillukateuden tautia vähänkään ymmärtävä tietää kuitenkin, että ei siinä mitään ristiriitaa ole. Jos nainen ei anna kenellekään, niin hän on potentiaalinen kumppani. Jos nainen antaa jollekin muulle kuin minulle, niin hän on hirveä huora. Näinhän se on aina ollut ja lienee aina oleva.

Nyt kun tämä perimmäinen syy on paljastunut, niin nämä naisten ”suojelijat” voidaan jättää omaan arvoonsa ja ihan sananmukaisesti kiehumaan omissa liemissään. Eivät he mitenkään poikkea entisajan junteista, jotka varmuuden vuoksi ja kateuksissaan tanssipaikalla löivät naapurikylän poikaa. Se vie kumminkin meidän naiset.

***

Kommentointi sallittu vain omalla etu- ja sukunimellä, ellei kommentoija ole erikseen sopinut kanssani nimimerkin käytöstä. Törkyilijät älkööt vaivautuko edes omalla nimellään.