Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kahden lajin klovneja

Eilen Tampereella nähtiin kaksi eri ryhmää klovneja, joista vain toinen ottaa itsensä vakavasti. Tämä vakavasti itsensä ottava porukka on julistautunut kansan syvien rivien ääneksi, joka isänmaallisesti puolustaa suomalaisia naisia raiskaajamamuilta ja vaatii rajoja kiinni. Heille nauraa nimellä Loldiers of Odin toimiva pellejoukko. Poliisi asemoi itsensä ihan viran puolesta keskelle pitämään nämä kaksi ryhmää erillään toisistaan.

Ei se ihan putkeen mennyt, kuten jutusta näkyy. Loldiers of Odinin pellet eivät muistaneet, että poliisin ketjun läpi ei rynnätä ja poliisin antamia määräyksiä on toteltava. Joka tapauksesa he saivat tilanteen näyttämään poliisin kannalta naurettavalta ja niin lienee ollut tarkoituskin. Poliisi turvaa äärioikeiston ihmisvihaa tihkuvan mielenosoituksen ottamalla tikkareita jakavat klovnit kiinni

.loO

Pysäytyskuva Loldiers of Odinin videosta

Entäpä sitten se toinen pelleporukka? Heitä luonnehti heidät paikan päällä nähnyt historioitsija Jussi Jalonen Facebookissa mm. näin:

Paikalla tietysti olivat tavanomaiset epäillyt. Lehdon Seppo lampsi paikalle varhaisessa vaiheessa ja hailasi ystävällisesti vasemmalla kädellään. Elovaaran Klasu näytti niin ikään pyörivän kuvioissa. Kaikkia liikkeen sankareita en tunnistanut, mutta habitus ei ollut järin konservatiivisesta päästä. Muuan jannu talsi paikalle kirjaimellisesti perse paljaana, eli pakkanen on selvästi lauhtumaan päin. Parit palapelihousut ja yhden katupartiotakin havaitsin, tai mikä helvetin logo lie sen pusakan selässä sitten ollutkaan. Soihtukulkueen ”soihdut” näyttivät nekin aika onnettomilta, aluksi katsoin että pyörivätkö siellä jotkut pitkävartisten takkasytkärien kanssa.

Rajat kiinni -soihtukulkueen järjestäjinä olivat nettimaailmasta tutut äärioikeistolaiset hörhöt, natsit ja pitkän linjan häiriköt. Joistain heistä voisin kertoa paljonkin, mutta en nyt jaksa. Jos kiinnostaa, niin kirjoittakaa blogin hakukenttään vaikkapa Leon Degrelle, Klaus Elovaara tai Jani Salomaa.

Naurettaviahan nämäkin klovnit ovat, mutta heitä on pidetty liian kauan pelkästään naurettavina. He itse ottavat itsensä kuolemanvakavasti ja niin ovat ruvenneet ottamaan yhä useammat kuralle säikytellyt kansalaisetkin. Meillä suomalaisilla näyttää olevat tarve pelätä jatkuvasti jotain. Aina täällä on susia ja ryssää pelätty, mutta nyt on jo vuosikausia lietsottu maahanmuuttajien pelkoa. Viime syksynä alkanut turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyminen on saanut pelon nousemaan hysteerikseksi.

Tähän irrationaaliseen pelkoon haetaan lohtua ja turvaa katupartioista, Rajat kiinni -ryhmistä ja niihin myötämielisesti suhtautuvista poliitikoista. He ovat nähneet kansalaisten pelossa elämänsä tilaisuuden, suoranaisen elinehdon itselleen. Moni perussuomalaisten kansanedustaja ei olisi eduskunnassa ilman hysteerikseksi säikyteltyä kansanosaa eikä heitä kiinnosta vieläkään mikään muu kuin maahanmuuttajavastaisuus. Vai onko joku kuullut esimerkiksi Ylen ajakohtaisohjelmien suosikikseen nostaman Laura Huhtasaaren puhuvan koskaan mistään muusta kuin maahanmuuton haitoista? Osaavatko nämä kansan valitut edes puhua mistään muusta?

Tämän hysteria seurauksena on päädytty jakomielitautiseen ”ääripäistä” puhumiseen, jossa toinen ääripää vaatii perustuslain ja kansainvälisten sopimusten takaamaa ihmisoikeuksien kunnioittamista ja toinen pakkosterilointia, pakolaisten karkottamista ja suvakkihuorien raiskaamista ja tappamista.

Ja siinä välissä seisoo poliisi.

12552776_10205679705778144_5321957671633827732_n

***

Kommentoini on sallittu vain omalla etu- ja sukunimellä ja silloinkin on oltava asiallinen. Kaikki epäasiallisuudet tullaan poistamaan selityksittä.