Demokratian vastustajat

Viime maanantaina umpirasistinen Rajat kiinni -liike kokoontui Turun kaupungintalon ulkopuolelle häiritsemään kaupunginvaltuuston kokousta jo viidennen kerran peräkkäin. Sumutorvien huudattamisen lisäksi huudettiin tällä kertaa silminnäkijöiden mukaan myös iskulausetta Rajat kiinni – uunit auki!

Voisi olettaa, että valtuuston käsiteltävänä oli jokin maahanmuuttoon tai turvapaikanhakijoihin liittyvä asia, johon mielenosoittajat halusivat ottaa kantaa. Siinä tapauksessa mielenosoituksessa olisi jotain järkeä ja siihen osallistujilla sanottavaa.

Näin ei kuitenkaan ollut. Vai löytääkö joku tästä valtuuston esityslistasta jotain Rajat kiinni -liikettä kiinnostavaa?

turku

Koska listalla ei ollut mitään maahanmuuttoon liittyvää, niin mielenosoituksen tarkoitus oli pelkkä päätöksenteon häirintä tai peräti pyrkimys estää se. Sanalla sanoen mielenosoittajat vastustivat demokratiaa.

Se ei ole mikään ihme, kun ottaa huomioon liikkeen Ylen aamu-tv:ssäkin esiintyneet johtohenkilöt. Susanna Kaukinen on entinen vasemmistoanarkisti, joka kansallissosialistiksi muututtuaan on mm. haaveillut giljotiinien pystyttämisestä torille ja toimimisestaan suvakkien tuomarina ja pyövelinä.

Mukaan höyrähtäneistä moni varmaan luulee olevansa vain vaatimassa rajoja kiinni. Tosiasiassa he ovat vaatimassa demokratian lakkauttamista ja korvaamista väkivaltaisella totalitarismilla.

Toinen vaihtoehto on, että Rajat kiinni -liikeen mielenosoittajat ovat vain tyhmiä. Sen puolesta puhuisi yleinen tietämättömyys valtuuston päätettävistä asioista ja ilmeisesti koko kunnallispolitiikasta. Onhan meillä eduskuntaa myöten sellaisia henkilöitä, joiden mielestä politiikka on pelkkää maahanmuuton vastustamista. Vai onko joku kuullut joskus vaikkapa Laura Huhtasaaren tai Jari Ronkaisen puhuvan milloinkaan mistään muusta?

Tyhmyyden puolesta puhuisi myös tapa, jolla Rajat kiinni -porukka häiriköi päättäjiä yksityisesti. Ryhmän Facebook-sivulla jäsenet rehvastelevat päättäjille lähettämillään teksitiviesteillä kehuja kerjäten.

mk

vr

Kyllä näilläkin on oikeus kokoontua osoittamaan mieltään, mutta ei heillä mitään sanottavaa ole. Siksi heidät pitäisi siirtää jonnekin syrjemmälle mölyämään. Kaupunginvaltuustossa tehdään vastuullisia päätöksiä, joista mielenosoittajilla ei näytä olevan mitään käsitystä.

***

Tätä blogia kommentodaan vain omalla etu- ja sukunimellä. Jos joku Rajat kiinni -liikkeen kannattaja saa loistoidean lähetellä minulle tekstiviestejä, niin sillä ei kannata kehuskella ainakaan Facebookissa. Siitä seuraa Jope Ruonansuun sanoin haikea huominen, koska minulla on nollatoleranssi uhkailuun ja häiriköintiin.

 

Kommentit (39)
 1. Tor Lillqvist
  27.1.2016, 08:59

  Kyllä kansa tietää mitä punavihreäkooomus-eliitti piilottaa neutraalien termien ”leirintäalue” ja ”väistötila” taakse. (Ironiaa enimmäkseen, mutta vakavasti ottaen joku noista esityslistan geneerisistä ”asemakaavanmuutosehdotus” kohdista *voisi* hyvin koskea jotain tp-vastaanottokeskusta.)

  1. Saku Timonen
   27.1.2016, 09:04

   Esityslista kokonaisuudessaan on luettavissa Turun kaupungin verkkosivuilla.

 2. Julius Rajala
  27.1.2016, 09:32

  Sinänsä hienoa että nämä kansalaiset ovat niin aktivoituneet kunnalispolitiikassa.

  1. Väinö Lilius
   28.1.2016, 18:24

   ”Ai hä? Ollaaks me?!”

Kommentointi suljettu.