Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Huhun perässä

Poliisia taidetaan nyt juoksuttaa huhun perässä. Poliisi vahvistaa tänään miehitystään Helsingissä. Syynä on se, että uudenvuodenyön tapahtumien pelätään toistuvan pääkaupungissa.

– Poliisin tekemän ennakkotiedustelun perusteella vahvistamme poliisin läsnäoloa Helsingin keskustan alueella alkaneen viikonlopun aikana, rikosylitarkastaja Juha Laaksonen vahvistaa Ilta-Sanomille. 

Jo ennen Ilta-Sanomia asiasta uutisoi Yle, mutta jutun pani liikkeelle perussuomalaisten puoluelehti Suomen Uutiset.  Lehden jostain saamien tai itse keksimien tietojen mukaan vastaanottokeskuksissa kiertää viestejä, jossa kehotetaan saapumaan Helsingin keskustaan lauantaina klo 20.00. Kokoontumispaikaksi esitetään joko Kolmen Sepän aukiota tai Rautatientorin aluetta.

Tosiasiassa kyse oli merkillisestä pro-raiskaustapahtumasta, jonka poliisi jo torstaina itse ilmoitti peruuntuneen.

Erkki Perälä luonnehti tapahtumaa ja siitä seurannutta uutisankkaa Facebookissa näin:

Todellisuudessa kyseessä oli kansainvälisesti tunnetun pick up artistin Daryush Valizadehin koolle kutsuma omituinen globaali tapahtuma. Valizadeh edustaa omien sanojensa mukaan neomaskuliinisuutta, joka on tuttu ilmiö nuorten länsimaisten ruikuttajamiesten keskuudessa erilaisilla nettifoorumeilla.

Neomaskuliinisuuden tai menimismin nimellä kulkevassa liikkeessä yhdistyvät naisvihamielisyys ja seksuaalinen markkina-arvoteoria. Suomessa tätä aatesuuntaa edustavat muun muassa Henry Laasanen ja Timo Hännikäinen.

Kutsu tapahtumaan on levinnyt pääasiassa netissä, eikä mitenkään erityisesti vastaanottokeskuksissa. Uskaltaisin neomaskulinistien demografian huomioonottaen jopa väittää, ettei juuri ollenkaan vastaanottokeskuksissa. Tämä oli täysin Suomen Uutisten oma päätelmä, uutisankka, jonka Yle julkaisi valitettavasti sellaisenaan.

Laitetaan vielä Jussi Saarelman kuva tästä vedätyksestä.

12644848_10156435081180277_5750283656326621934_n

Puutettaan ruikuttavien valkoisten miesten tapahtuma muuttui perussuomalaisten lehdessä turvapaikanhakijoiden suunnittelemaksi joukkoahdisteluksi eli taharrus gamaeksi ja poliisi nosti heti valmiuttaan. Huomenna sitten uutisoidaan varmaankin, että lehden aloitteellisen tiedonhankinnan takia poliisi lisäsi omaa tiedusteluaan lukemalla Suomen Uutisia ja onnistui torjumaan joukkoahdostelun ja mellakoinnin. Kansakunnassa kaikki hyvin, suomalaiset naiset pelastettiin viime tipassa karvaranteiden ja partalasten kähminnältä. Sitä ei kerrota, että paikalle ei alkujaankaan ollut tulossa ketään.

Kyllä minäkin lapsena olen leikkinyt rikkinäistä puhelinta. En kuitenkaan olisi uskonut, että poliisi lähtee mukaan MV:n tasolle vajonneen puoluelehden poliittisista syistä aloittamaan leikkiin.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu nimimerkin käytöstä. Nimikään ei takaa kommentin näkyvyyttä.